Skip to Content

Speelgoed van het jaar 2018

Het is weer zover de stemkasten zijn geopend! De nominaties van het speelgoed van het jaar 2018 zijn bekend! In maar liefst 7 categorieen zijn voor kinderen in de leeftijd van 0 – 18+ 4 nominaties uitgedeeld! Ik heb inmiddels gestemd en vertel je graag meer over de genomineerden! 

Kijk hier voor speelgoed van het jaar 2019, 2020, 2021, 2022 en 2023

Speelgoed van het jaar 2018

Dit jaar wordt de verkiezing speelgoed van het jaar 2018 voor de 45ste keer gehouden.
Door een vakjury (bestaande uit bloggers, vloggers, vertegenwoordigers van de handel, een pedagoog, een ontwikkelingspsycholoog en spellendeskundigen) zijn in 7 leeftijdsgroepen in totaal 31 artikelen gekozen. Alle artikelen, met een omschrijving, het juryoordeel en een toelichting door een ontwikkelingspsycholoog, evenals afbeeldingen van de artikelen, vaak meer informatie en een filmpje, zijn op www.speelgoedvanhetjaar.nl te vinden.
Op 7 november wordt bekend gemaakt welke artikelen Speelgoed van het Jaar 2018 zijn
geworden. Op de website zal de uitslag vanaf 16.00 uur te zien zijn.

Categorie 0-3 jaar

genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
 • Fisher Price Dansen en Wiebelen Rockit €44,99. Interactieve lichtjes, geluidjes, liedjes, alfabet, kleuren, tellen en meer.
 • Smartmax My First Tractor Set €24,99. Een my first collectie van smartmax om magnetisme te ontdekken. Je koopt het hier *
 • Vtech Bla Bla Blocks speelhuis €44,95. Constructiespeelgoed met geluidjes, melodietjes,  muziekjes of zinnetjes.

0-3 jaar is de doelgroep van mijn opvangkindjes en ik wist al heel snel wat mijn favoriet zou zijn in deze categorie van speelgoed van het jaar 2018. Kunnen jullie het al raden?

Bla Bla Blocks - Speelhuis

Ik heb de Bla Bla Blocks – Speelhuis genomineerd. Dit lijkt mij geweldig voor de kinderen! En het voordeel is dat ze er goed samen mee kunnen spelen.

Categorie 4 & 5 jaar

genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018

Niet 3 maar 5 genomineerden!

genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
 • Playmobil mobiele aanvalstoren van de dwergen €74,95. Ridders, trollen en dwergen. Een mobiel fort met stormram met allemaal kleine werkende onderdelen en geheime plekken.
 • Goliath Happie Haai €24,99. Visjes hengelen uit de mond van een haai.
 • WowWee Fingerlings Hugs €34,99. 40 geluidsopties in een zachte knuffelaap van 40cm lang.
 • Hasbro Trap er niet in €27,99. Maak drollen van klei en loop geblinddoekt over het veld en trap er niet in.
 • Hasbro Plas & dans baby €69,99. Een pop die een plastraining gaat doen met 50 verschillende geluidjes/bewegingen.

Deze categorie speelgoed van het jaar 2018 vond ik best lastig. Niet alleen is dochterlief bijna te oud voor deze categorie en zijn de gastkindjes er nog te jong voor. De Plas & Dans baby had meer kans gemaakt in de 0-3 jaar categorie. Met 4 jaar moeten kinderen al zindelijk zijn.

Het speelgoed uit deze categorie lijkt ook gewoon heel erg op dingen die er al zijn op de markt maar dan toch net een beetje anders. En misschien dat mijn mening wel totaal anders wordt als ik iets uitgeprobeerd zou hebben in het echt. Na lang twijfelen koos ik voor:

mobiele aanvalstoren playmobil

De mobiele aanvalstoren van Playmobil. Ik ben fan van Playmobil en de gastkindjes en dochterlief ook. Nu is dit niet iets wat hier in huis zou komen, maar voor een jongenshuishouden lijkt dit mij wel echt super gaaf.

Categorie 6 & 7 jaar – speelgoed van het jaar 2018

genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
mind designer robot

Ook in deze categorie 5 nominaties tijdens de speelgoed van het jaar 2018!

 • Clementoni MIND Designer Robot €54,99. STEAM is STREAM geworden met de R van Robotica erbij in. Een educatieve robot die kinderen de basisprincipes aanleert van coderen en programmeren. Lees hier onze reviews van Clementoni
 • MGA Entertainment Poopsie Slime Surprise Poop Pack €10,99. Maak magische Eenhoornpoep. Oftewel slijm met glitters en geurstof!
 • MGA Entertainment L.O.L Surprise under wraps €14,99. Een nieuwe serie van de bekende L.O.L ballen met poppen met verschillende lagen aan voor mix en match outfits.
 • Enigma Distribution Concept Kids Dieren €25,00. Een spelbord speelbaar vanaf 4 jaar maar door aanpassingen voor niveau van 6 jaar en ouder. Raad zoveel mogelijk dieren. Lees de review hier
 • Smart Squirrels go Nuts €14,95. Een schuifpuzzel met 60 opdrachten. Help de eekhoorns om hun voorraad nootjes te verstoppen.

Een lastige categorie om te kiezen weer vond ik. Ik weet zeker dat als mijn man had moeten kiezen dat hij voor de MIND Designer Robot ging. Het Unicorn slijm vind ik heel grappig, maar maak ik zelf net zo makkelijk.

Dochterlief heeft op vakantie haar eerste L.O.L. bal gehad en 3 L.O.L. bruisballen. Dat vond ze erg leuk om open te maken en voor haar heb ik voor de L.O.L. Surprise under wraps gekozen. Het spelbord concept Kids Dieren lijkt mij echter ook erg leuk!.

Categorie 8 & 9 jaar

boomtrix
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
monopoly valsspeler

Ook in deze categorie weer 5 deelnemers!

 • Ravensburger Gravitrax Starter set €49,99. Een kogelbaan systeem die je zelf kunt bouwen. Een knikkerbaan met trucjes. Lees onze verschillende blogs hier
 • Goliath Boomtrix €29,99. Trampolines, balletjes. Vrijuit bouwen en leren begrijpen van natuurkundige principes.
 • Hasbro Monopoly valsspelers editie €31,99. Speel jij wel eens vals? Hou je van Monopoly? In dit spel moet je wel valsspelen want het staat op de opdrachtkaarten! Speel op eigen risico….. Lees de review hier
 • 999 games The Climbers €39,99. Een driedimensionaal spel met 35 gekleurde houten blokken.
 • Twickto Twickto Aviation €84,99. Combineer Bricks met Twicks en bouw zo je eigen helikopter van 119 cm!

Zo jammer dat je maar op 1 kan stemmen. Ik vind namelijk het Monopoly spel en The Climbers erg leuk! Toch heb ik voor de Climbers gekozen omdat ik stiekem hoop/denk dat dit voor veel meer leeftijden erg leuk zal zijn als je wat creatiever bent in de spelregels. Maar dat kan ik natuurlijk helemaal mis hebben.

Categorie 10 & 11 jaar – speelgoed van het jaar 2018

De meest lastige categorie van speelgoed van het jaar 2018! Voor mij dan 🙂

smartgames
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
reis door de ruimte
 • 999 games Manhattan €29,99. Een driedimensionaal bouwspel waarbij je wolkenkrabbers moet maken. Kun je plannen en ben je flexibel?
 • Just games Reis door de ruimte met Andre Kuipers  €19,95. In de ruimte kun je alleen rechtdoor vliegen of tegen objecten aanbotsen. Verdien flightpats.
 • Goliath Recoil €149,99. Met je mobiele telefoon wordt de wereld je speelveld. Met 16 vrienden kun je tegelijk spelen!
 • Nintendo Nintendo Labo Mixpakket €70,00. Bouw met de Nintendo Switch en de Joy-con controllers. Software en kartonnen bouwplaten voor interactieve creaties.
 • Smart Cube Puzzler Pro €14,95 Maak een kubus met 6 balvormige puzzelstukken. Met 80 3D opdrachten.

Ok deze categorie word mij haast te lastig. Wat is een Nintendo Switch? En wat zijn Joy-con Controllers. Ja mijn dochter is 5,5 jaar en dit is voorlopig nog een categorie waar ik zelf nog niet de reviews van kan schrijven. Maar het ziet er allemaal wel verdomd gaaf uit zeg! In onze tijd was dat er allemaal nog niet! Inmiddels staan er vele switch games online op de blog!

Omdat ik zelf nogal van de intelligentie tests speelgoed hou en dit ook prima mee te nemen is voor op de achterbank op een lange vakantiereis koos ik voor de Smart Cube Puzzler pro. Lees hier onze reviews over smartgames

Categorie 12 – 17 jaar

azul
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
the great tour
genomineerden speelgoed van het jaar 2018

Selecta spel en hobby The Great Tour €29,99. Bezoek de hotspots van Europa maar doe het sneller dan je medespelers in dit bordspel.

Enigma Distribution Azul €39,99. Een tactisch bordspel waarbij je de muren van een paleis moet versieren met de mooiste patronen. Lees hier de blog over Azul

999 games Muse €19,99 . Een creatief partyspel met inspiratiekaarten. Een spel voor teams.

IT Netherlands Crystal Card Kit 18×18 cm €5,99. Maak je eigen diamond painting kaarten. De envelop zit er al bij dus ze kunnen snel op de post.

Die creatieve ik koos direct voor deze set zonder ook maar naar de andere spellen in deze categorie te hebben gekeken. Erg he! haha Diamond Painting is heerlijk om op natte koude dagen binnen te doen. Dochterlief en ik zijn nu samen aan het werk aan een werkje met de me to you beren. ( Ali ja.. )

Categorie 18 plus speelgoed van het jaar 2018

exit
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018
genomineerden speelgoed van het jaar 2018

We zijn aangekomen bij de laatste categorie van de speelgoed van het jaar 2018 competitie.

Paco Sako Paco Sako €44,95 Een nieuwe vorm van schaken. Echter sla je niet, maar omarm je de andere speler.

Selecta spel en Hobby iKnow Hitlist €19,99 1 onderwerp 8 antwoorden. Weet jij ze allemaal? Let op de tijd!

999 games Exit €14,99 Een escape room spel. Probeer binnen 1,5 uur all puzzels op te lossen en de codes te breken. Er zijn tipkaarten aanwezig.

Just games Jurassic World the boardgame €39,99. Maak samen met je vrienden een dinosaurus pretpark. Iedereen krijgt zijn eigen rol. Lees de review van Jurassic Park Danger hier

Ik koos voor het spel Exit. Ik ben nog nooit in een escaperoom geweest en zou dit stiekem best wel eens willen doen. Het lijkt me geweldig gaaf om te ervaren namelijk. Iedereen doet er altijd zo mysterieus over haha

Dat waren mijn stemmen voor de speelgoed van het jaar 2018 competitie.

Ga jij ook stemmen ? Ik ben benieuwd welk spel jij het leukste/ gaafste zou vinden! 

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.