Skip to Content

Winnaars speelgoed van het jaar 2020

De afgelopen weken hebben jullie veel genomineerd speelgoed voorbij zien komen. Niet alleen van speelgoed van het jaar 2020 maar ook van het beste speelgoed van Nederland. Vandaag was de bekendmaking van de winnaars speelgoed van het jaar 2020 door niemand minder dan Jörgen Raymann

Kijk hier voor de competitie van 2023.

Samen spelen met speelgoed

Spelen met speelgoed is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ook samen spelen. Je leert bijvoorbeeld tegen je verlies kunnen, waar bepaalde grote mensen nog wat van kunnen leren.
Niet voor alle kinderen is het hebben van speelgoed vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er instanties zoals speelotheken waar kinderen speelgoed kunnen lenen. Speelgoed is belangrijk zo schrijven wij laatst ook al een blog over het belang van spelen met poppen.

Maar teveel speelgoed is ook niet goed, dan krijgen kinderen keuzestress!

De winnaars speelgoed van het jaar 2020 zijn geworden:

Tijd om de winnaars bekend te maken, want daar zitten jullie immers op te wachten. Ideaal om te weten als inspiratie voor de verlanglijstjes voor de feestdagen!

0 – 3 jaar Smartmax My First Sounds & Senses

winnaars speelgoed van het jaar 2020  Smartmax
winnaars speelgoed van het jaar 2020

Schudden, rammelen en bouwen. Smartmax heeft 4 nieuwe staven ontwikkeld met elk een andere structuur om het gevoel van aanraking te stimuleren. Schud de staven en de ballen en maak muziek! Beleef en ervaar zoals deze jonge ontdekkingsreizigers graag doen. De aantrekking tussen de onderdelen door het magnetisme prikkelt de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Deze set hoort absoluut thuis in de leefwereld van jonge kindjes waar ontdekking centraal staat.

4 en 5 jaar Smart Jaak en de Bonenstaak

Jaak en de Bonenstaak winnaars speelgoed van het jaar 2020

Bouw de afbeelding na van de bonenstaak en help Jaak om naar het kasteel in de wolken te klimmen. Jaak en de Bonenstaak is een sprookjesachtig spel met maar liefst 60 opdrachten. De puzzelstukken kantelen voortdurend, terwijl ze op hun plaats vallen. Daarom moeten kinderen goed op voorhand plannen hoe ze de puzzelstukken op de ladders zetten. Ze worden uitgedaagd tot nadenken en plannen. laat die kleine hersens maar lekker kraken.

6 en 7 jaar LEGO Super Mario: Avonturen met Mario starter set

winnaars speelgoed van het jaar 2020  LEGO Super Mario
winnaars speelgoed van het jaar 2020

Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario Starter Set (71360) kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. De set bevat een LEGO Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelt. Ik als Mario liefhebber en speler zie dit als een erg tof nieuw iets en kijk zelf naar dit items erg uit!

Lees de volledige review hier

8 en 9 jaar 999 Games LAMA

Lama 999 games
winnaars speelgoed van het jaar 2020

Vlot kaartspel van 999 games, waarbij het doel is alle kaarten (minpunten) af te leggen. Lukt dat als eerste, dan mag je strafpunten teruggeven. De regels zijn simpel en toch biedt het de mogelijkheid om verschillende strategieën toe te passen waardoor je dit blijft spelen. Uitdagend zoals past in deze leeftijdsgroep. Niet voorspelbaar omdat het elke keer weer anders loopt. En een kaartspel is ideaal overal mee naar toe te nemen.

10 en 11 jaar 999 Games De Zoektocht naar El Dorado

Speelgoed van het jaar 2020

Een spannende race van expeditieleiders door het oerwoud om als eerste de mysterieuze schat El Dorado te bereiken. Dit spel van 999 games, maakt op een toegankelijke manier gebruik van het ‘deck building mechanisme’  waarbij spelers een ideale mix van kaarten moeten zien samen te stellen. Mysterie en spanning, just the way they like it!
Lees de review hier!

12 tot en met 17 jaar 999 Games Stay Cool

stay cool
winnaars speelgoed van het jaar 2020

Een partyspel van 999 games waarin spelers vrij simpele vragen moeten beantwoorden. De uitdaging zit hem er in dat er door 2 personen tegelijkertijd vragen worden gesteld. De ene moet gewoon beantwoord worden terwijl de andere gespeld moet worden met gekleurde dobbelstenen. Multitasken was nog nooit zo leuk… Ik hoor de hersens al kraken en de gekke situaties ontstaan vanzelf.

18+ jaar 999 Games De Crew winnaars speelgoed van het jaar 2020

Crew van 999 games
winnaars speelgoed van het jaar 2020

De crew van 999 games is een coöperatief en uitdagend kaartspel dat lijkt op een moderne variant van klaverjassen met een twist. Zonder te mogen praten, moeten zij samen 50 ‘missies’ uitspelen. Hierbij is er slechts zeer beperkte communicatie mogelijk. De missies zijn elke keer weer anders en worden steeds moeilijker. Hoewel het spel vanaf 10 jaar te spelen is, zullen de verschillende missies al vrij snel lastiger worden en uiteindelijk alleen door doorgewinterde kaartspelers  uit te spelen zijn.

999 en Smartgames winnaars speelgoed van het jaar 2020

999 games en Smartgames zijn dus de grootste winnaars speelgoed van het jaar 2020. En ook Lego heeft een mooie prijs gewonnen. Gefeliciteerd en ga vooral door met mooi speelgoed ontwikkelen waar alle kinderen mee kunnen spelen!

winnaars speelgoed van het jaar 2020

Voor het complete overzicht van alle genomineerden van speelgoed van het jaar 2020 kijk hier

Welke winnaars speelgoed van het jaar 2020 heb jij of je kind op het verlanglijstje staan voor de decembermaand?

Kijk hier voor onze uitgebreide verlanglijstjes voor verschillende leeftijden. De komende tijd zullen hier nog meer lijstjes online komen!

SVHJ 2021
SVHJ 2022
SVHJ 2019
SVHJ 2018
BSPVN 2021
BSPVN 2020

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.