Dobble Connect – een nieuwe variant in deze verslavende spellenfamilie

Dobble, het spel met snelle reflexen en eindeloos plezier, is uitgegroeid tot een ware hit bij kinderen overal ter wereld. Met zijn eenvoudige regels en verslavende gameplay houdt Dobble kinderen urenlang geboeid en enthousiast. Het feit dat het spel draait om het vinden van overeenkomende symbolen maakt het zowel leuk als uitdagend voor jonge geesten. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er nu een nieuwe variant. Dobble Connect voor extra speeluitdaging! Lees snel verder hoe je kans maakt op je eigen editie, want ik mag er een weggeven.

Dobble connect

Dobble zoek het matchende plaatje

De spellen van Dobble gaan in basis om 1 ding. Op zoek gaan naar het matchende plaatje en die dan ook nog eens zo snel mogelijk zeggen. Kinderen zijn dol op de spanning en competitie die Dobble met zich meebrengt, wat het een perfecte keuze maakt voor speeltijd met vrienden en familie. Dobble is niet alleen vermakelijk, maar ook educatief, omdat het helpt bij het ontwikkelen van visuele waarneming en reactievermogen. Het compacte formaat van Dobble maakt het gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen, ideaal voor vakanties en reizen. Hier in huis zijn we blij met Dobble Connect, het is een erg leuke variant op het gewone spel.

In dit spel zijn er ook nieuwe symbolen te vinden. Wat dacht je van een pizza, laptop, donut, popcorn, discobal, avocado en een zwemband van een flamingo. Het zijn er maar liefst 91 en Dobbly, de iconische hand van Dobble doet ook mee. Je raadt het al, met zoveel symbolen is het nog best lastig om een match te vinden!

Dobble Connect ontmoet 4 op een rij

Dobble Connect is een spelvariant die anders is dan het ‘gewone’ spel.

In de verpakking vind je 5 stapels kaarten in de vorm van een zeshoek. Niet rond dus. Dat heeft een reden. Deze kaarten leg je namelijk als een grote puzzel op tafel. Schuif de spullen maar opzij, want soms heb je heel wat ruimte nodig op tafel!

De roze, oranje, blauwe en groene stapel kaarten zijn om mee te spelen. Speel je met meer dan 4 spelers dan kun je samenwerken met een stapel kaarten. In deze variant van Dobble speel je dus met minimaal 2 kaartendecks en maximaal 4 kaartendecks. Daarnaast heb je 1 startkaart. De speler die het eerst 4 kaarten op een rij heeft, heeft gewonnen.

De kaarten op rij krijgen gaat door middel van het vinden van een matchende symbool. De rij moet een rechte lijn zijn en niet met een knik. Dat kan nog best uitdagend zijn, want de tegenpartij kan je rij dus blokkeren door er een kaart tussen te leggen en dan moet je weer opnieuw gaan sparen. Maar terwijl je bezig bent met je eigen rij maken met Dobble connect, moet je ook die van de tegenpartij in de gaten houden en op tijd weten te voorkomen dat je tegenstander(s) eerder dan jij 4 op een rij hebben.

Daarnaast is er nog de uitdaging dat je de bovenste kaart van je deck moet gebruiken en je dus soms niet eens de kans hebt om je tegenspeler tegen te werken. Een heerlijke uitdaging dus. Want hoe meer kaarten er op tafel liggen, hoe makkelijker je 4 op een rij kan krijgen en hoe moeilijker het is om je tegenstander tegen te werken.

Dobble

De verscheidenheid aan thema’s en symbolen in Dobble zorgt voor afwisseling en houdt kinderen geïnteresseerd, spel na spel. De eenvoudige instructies stellen kinderen in staat om snel te leren en plezier te beleven zonder te veel tijd te besteden aan uitleg. De wereldwijde populariteit van Dobble bewijst dat het een tijdloos en geliefd spel is dat kinderen blijft boeien. Of het nu wordt gespeeld in speelkamers, op school of thuis, Dobble staat altijd garant voor gelach, spanning en plezier.

spelvarianten van Dobble

Wij hebben thuis 3 varianten van Dobble liggen nu en een mini editie van een kindermenu. De gewone Dobble, Dobble van Harry Potter en nu dus ook Dobble Connect.

win Dobble connect

Winactie Dobble Connect

Namens Asmodee mag ik een Dobble Connect weggeven!

Gefeliciteerd Barry, Irene Saar

Wil je niet wachten op de winactie? Je kunt het spel al kopen in de speelgoedwinkels of bij Bol

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

29 reacties

 1. Wat leuk een andere variant van dobble. Wij spelen de gewone dobble heel graag en zeker ook op vakantie. Leuk om de dobble connect dit jaar als verrassing voor de kids mee te nemen!

 2. Oeh jaaa ik doe zeker mee! Ik ben echt dol op de gewone variant van Dobble en deze lijkt me stiekem nog leuker! Hopelijk mag ik dit spel komend seizoen lekker gaan spelen met al mijn familie en vrienden 🥰

 3. Dit klinkt als een gaaf spel! We zijn dobbel verslaafd en steeds op zoek naar nieuwe plaatjes. Helaas kent onze dochter Harrie Potter nog nauwelijks. Dat is nog geen optie. Meer plaatjes en een andere spelwijze klinkt uitdagend. ❤️

 4. Wat een leuke Dobble-variant is dit! Onwijs leuke uitdaging met het 4-op-een-rij aspect erin verwerkt. Weer een spel vol nieuwe uitdagingen!

 5. Heel tof spel! Onze dochter is er nu aan toe om dit mee te spelen. Daarom doe ik graag mee met de winactie.

 6. Deze variant lijkt erg leuk. Ik blijf me verbazen dat er steeds maar één plaatje gelijk is, hoe vaak je alle kaartjes ook draait. Wij doen mee!

 7. Wij hebben de Harry Potter versie al maar dit lijkt me een heel andere beleving dus ik doe graag mee voor dit spelletje!

 8. Dit lijkt mij een ontzettend leuk en uitdagend spel voor mijn gezinnetje!
  Ik maak dan ook graag kans.

 9. Wat leuk! Wij kennen het gewone Dobble spelletje wel maar willen dit ook graag uitproberen! ❤️

 10. Erg benieuwd naar dit spel! Daarom doe ik natuurlijk ook heel graag mee met de winactie. Hier thuis en met vrienden zijn wij dol op spelletjes. Dobble valt in de smaak. Het kan dan toch ook niet anders dan dat dit spel ook gaat scoren?! Ik ga hard duimen….

 11. wow heel tof! Lijkt met heel leuk om dit met mn bonuskindje te spelen deze zomer! Om een nog betere band op te bouwen samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.