Fingerlings – een schattig interactief speelgoedaapje

Twee schattige aapjes stralen ons tegemoet als we de doos openmaken. Mijn kinderen van 6 en 8 kunnen echt niet wachten om deze Fingerlings uit te proberen. Van BOTI mogen we er zelfs 2 uitproberen. Wat een geluk! De kleine aapjes zijn om je vinger te schuiven en ze reageren op je aanraking en beweging. Met geluid en licht, heel aantrekkelijk voor kinderen dus!

Fingerlings

Fingerlings 2.0

Fingerlings zijn schattige babyaapjes die nieuwsgierig zijn naar de wereld om hen heen – te beginnen met jou! Deze interactieve huisdieren vinden het heerlijk om zich aan je vinger vast te houden, met hun ogen te knipperen, hun hoofden te draaien, kusjes te blazen, aan hun staarten te slingeren en in aapgebabbel te praten! Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, paars, roze, blauw en turquoise. Adopteer ze allemaal en beleef nog meer plezier tijdens het aapjesgedrag! Klap twee keer in je handen en je Fingerlings zullen samen zingen – Verzamel ze allemaal!

Ga jij voor Leo, Charli, Lulu (eenhoorn), Ava of Harmony?

Kennismaken met de aapjes

Mijn kinderen maken direct kennis met hun kleine aapje. Het past om hun vinger. In het begin vindt mijn zoon van 6 het wat groot, hij had het aapje kleiner verwacht. Na een tijdje went dit wel. Het is ook niet zo dat zijn aap alleen maar werkt om de vinger. Je kunt het namelijk ook wiegen, ‘gewoon’ vasthouden en aaien terwijl hij op je hand zit. Vanzelfsprekend vinden de kinderen de lichteffecten geweldig. De geluiden zijn in het begin wat lastig te onderscheiden. De beschrijving laat nog lang niet alle mogelijkheden zien van de Fingerlings. Gelukkig zijn ze creatief en zetten ze door, al gauw leren ze hun aapje beter kennen.

Fingerlings vertonen 70 reacties

In totaal kunnen de Fingerlings 70 verschillende reacties geven. Deze lok je uit door de sensoren aan te raken die op de aapjes zitten. Dit is heel goed weggewerkt met het zachte materiaal, waardoor je niet bewust op een sensor drukt. Ze zitten namelijk ook op heel intuïtieve plekken. Kiekeboe spelen met het aapje vinden wij het grappigst! Ook het op de kop houden van het aapje en heen en weer zwiepen aan zijn staart, zorgt voor grappig geluid en licht.

Nodigt uit tot rollenspel

Mijn kinderen zijn echt gek op rollenspel. Ze hebben hun Fingerlings er dan ook helemaal in verwerkt. Inmiddels hebben ze huizen gemaakt voor hun aapjes, mijn dochter zelfs een heuse wc! De aapjes reageren ook dan op geluid en aanraking, dus het lijkt alsof ze terugpraten. Als volwassene hoopte ik dat het geluid ook wat zachter gezet kon worden, dat is helaas geen optie. Dus voor de 3.0 versie zou ik dat nog als tip mee willen geven.

De Fingerlings zijn stevig en van heel fijn materiaal gemaakt. De haartjes zijn namelijk zacht, en kijk dat pluimpje op hun kop nou! “so cute” zegt mijn dochter dan! Het plastic is wat zachter, daarmee zit het echt fijn om je vinger en nodigt het uit tot aanraken. Je kunt er ook flink mee heen en weer zwiepen, ze zijn goed beweegbestendig! De Fingerlings zijn winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023 in de categorie Actiefiguren en Speelsets.

Je vindt de verschillende Fingerlings onder andere op bol

Wil je meer recensies lezen van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Als je Fingerlings leuk vindt, is dit misschien ook wel wat voor jou(w kind):

Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.