De voordelen van een hondenmand boven een bench

Voor een hond is het heel fijn om een eigen plekje te hebben. Er zijn veel verschillende dingen waarmee je zo’n plekje kan maken. Ik pik er twee uit en laat je de voordelen van een hondenmand boven een bench zien.

Voor elke inrichting een hondenmand

Een bench is een stalen kooi waar je jouw hond in kan doen. Zo’n stalen kooi staat niet zo mooi in de woonkamer. Het is vaak een groot ding. Je hond moet er immers in kunnen staan. Een hondenmand daarentegen vind je in allemaal verschillende vormen en maten. Heb je een houten inrichting dan kan je kiezen voor een rieten mand. Er zijn manden die passen bij een moderne inrichting, maar ook manden voor een klassieke inrichting. Kortom, een hondenmand past beter bij het interieur van je huis.

hondenmand

In één keer klaar

Met een hondenmand kopen ben je in één keer klaar. Het voordeel van zo’n mand is dat je geen kussens of andere dingen hoeft te kopen. Een bench is een kooi die hard is. In een bench moet je altijd een kussen of deken doen om het comfortabel te maken. Dit hoeft bij een hondenmand niet. Je bent in één keer klaar.

bench

Kan overal staan

Nog een voordeel van een hondenmand boven een bench is dat hij overal kan staan. De bench is toch een log ding, maar een hondenmand kan je ook even onder de tafel schuiven. Of bij je in de keuken leggen. Misschien wil je hem wel meenemen naar boven? Zeker fijn als het nog een puppy is. Een hondenmand kan je overal neerleggen. Een bench moet je eerst inklappen voordat je hem ergens onder kan doen.

Een hondenmand biedt ondersteuning

Door de vulling biedt een hondenmand meer ondersteuning dan een bench. Zoals ik al eerder aangaf moet je bij een bench nog iets extra’s kopen om die ondersteuning te bieden. De opstaande randen bieden extra ondersteuning voor een stevige houding en dit is fijn voor de botten en de spieren van de hond.

hondenmand

Fijner voor een groepsdier

Honden zijn groepsdieren en horen er graag bij. Een bench kan je dicht doen. Wanneer een bench verkeerd wordt gebruikt, kan dit angst en stress opleveren bij een hond. Een hond wil zich graag één met de groep voelen. Met de hondenmand kan hij zelf kiezen wanneer hij erin en eruit gaat. Dit geeft hem vrijheid. Met een bench kan dit ook, maar de bench kan je ook dichtdoen waardoor je hem in zijn vrijheid beperkt. Daarnaast kan je de hondenmand overal mee naar toe nemen. Zit je boven? Neem de hondenmand mee! Zo ligt hij lekker naast je en is hij toch bij je. Ik weet zeker dat je hond dit erg fijn gaat vinden!

Genoeg aandacht

In een kamer staat een bench en een hondenmand. In elk van hen ligt een hond. Welke hond ga jij aandacht geven? Ik denk dat we allemaal kiezen voor de hond in de mand. Honden die een hondenmand hebben krijgen meer aandacht dan honden die in een bench zitten. En interactie met je hond is juist zo belangrijk! Nog een reden om voor de mand te gaan.

hond met kinderen

Honden met een hondenmand bewegen meer

Daarnaast bewegen honden met een hondenmand meer. Komt dit omdat de bench dicht kan? Waarschijnlijk wel. Veel mensen stoppen hun hond in een dichte bench wanneer ze weg gaan. Een hondenmand kan niet op slot, dus hebben ze alle vrijheid om te bewegen. Moet ik nog meer zeggen?

Wat hebben jullie thuis voor de hond? Ben erg benieuwd. Laat je het mij weten?

hondenmand
Footer3
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.