Skip to Content

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019: Bob Bilnaad

Er zit een verstopping onder de gootsteen die de loodgieter repareert en wie weet zakt zijn broek wel af! In het spel Bob Bilnaad van Hasbro, kies je om de beurt gereedschap uit en maak je het gekozen gereedschap vast aan zijn riem. Wees voorzichtig! Als zijn broek afzakt tijdens jouw beurt, dan wordt iedereen nat gesproeid en lig je eruit. Degene die het lukt om zijn broek niet af te laten afzakken, wint het spel!

Wat heb je nodig om Bob Bilnaad te spelen?

De doos met daarin een speelunit Bob Bilnaad met 2 zijpanelen, een bovenpaneel en een plastic kraantje, 10 plastic gereedschappen, een gereedschapskist en instructies. De keukentafel had ik afgedekt met een waterdicht tafelkleed en een theedoek lag al klaar om alle waterspetters af te drogen. Tenslotte is er natuurlijk ook een kraan nodig om de unit met water te vullen!

Water erin, water eruit

Eerst zet ik de speelunit in elkaar (dat moet door een volwassene gedaan worden). Daarna vul ik het via het gaatje onder het kraantje met water. En vervolgens legde ik mijn zoontje (bijna 3 jaar) uit wat we gingen doen. Ik merkte dat hij het een beetje spannend vond toen ik hem, nadat ik het plaatje op de doos had laten zien, vertelde dat we heel voorzichtig het gereedschap aan Bob Bilnaad zijn broek moesten hangen, omdat er water uit de gootsteen zou spuiten zodra zijn broek af zou zakken.

Leeftijd 4-8 jaar

Ík was er klaar voor om het spel Bob Bilnaad te spelen, maar mijn zoontje wilde niet meedoen. Ik probeerde hem van de spanning af te leiden door de voor hem nieuwe woorden ‘loodgieter’ en ‘gootsteen’ uit te leggen. Ik gaf hem een grappige (vond ik zelf) demonstratie door zelf met mijn broek op half 7 het keukenkastje in te duiken. Om vervolgens te laten zien wat een loodgieter doet met een gootsteen. Maar helaas, nog steeds wilde hij niet. Die leeftijdsgrens, vanaf 4 jaar, zal niet voor niks bedacht zijn. Ondanks dat ik ouder dan 8 ben, durfde ik het wel aan om te spelen.

bob bilnaad

Spannende strijd

Mijn zoontje kreeg de taak om met een droge theedoek klaar te staan om mij af te drogen als ik nat zou worden (dat viel best mee, hoor). En hij keek vanaf de zijlijn toe hoe ik vervolgens om de beurt met mezelf (de spannende strijd tussen mijn linker en rechter hand, haha) één gereedschap uit de gereedschapkist koos. Die moest ik voorzichtig aan de riem van loodgieter Bob Bilnaad vast maken. Degene bij wie het water sproeit, ligt eruit. Al het gereedschap moet dan terug in de gereedschapskist en het hoofd van de loodgieter wordt weer teruggeduwd waarna de resterende spelers doorgaan met het spel.

bob bilnaad

Ik heb gewonnen!

Degene die er als laatste in slaagt om geen water uit de gootsteen te laten sproeien, die wint het Bob Bilnaad-spel. Nadat ik zelf een paar keer met mijn rechterhand van mijn linker had gewonnen en andersom, durfde mijn zoontje de strijd nog steeds niet aan. Hij hield het bij hard lachen toen ik elke keer weer schrok toen ik nat gesproeid werd. Dus leuk was het zeker!

Speel jij wel eens spelletjes tegen jezelf?

Speleigenschappen Bob Bilnaad

Bob Bilnaad

Aanbevolen leeftijd: 4 – 8 jaar | Aantal spelers: 2 tot 4 spelers | Speeltijd: 15 minuten

Footer4 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.