Skip to Content

Kerstpakket samenstellen – een mooi gebaar in het klein en groot

De blaadjes beginnen te vallen en het wordt kouder. Bij mij in de familie komen dan standaard twee vragen voorbij. Wanneer gaan we lootjes trekken voor Sinterklaas en wanneer vieren we dit jaar kerst? Als ik aan kerst denk, denk ik aan: gezelligheid, kerstbomen, lichtjes, en…. mijn kerstpakket! Hoe leuk is het om elk jaar weer een verrassing van je werkgever te krijgen. Misschien is het zelfs wel een goed idee om dat eens wat breder te trekken. Een kerstpakket kun je natuurlijk ook voor iemand anders samenstellen.

Kerstpakket samenstellen
Afbeelding van Photo Mix via Pixabay

Voor wie ga jij een kerstpakket samenstellen?

Ik zie steeds vaker om mij heen dat mensen breder kijken dan alleen maar naar een werkgever-werknemer relatie als het gaat om een kerstpakket. Want waarom zou je niet voor bijvoorbeeld een goede vriendin een kerstpakket samenstellen? Of denk eens aan een ZZP-er die geen kerstpakket krijgt, zoals bijvoorbeeld de yogadocent of je buurvrouw met een eigen bedrijf. Hoe leuk is het om dat gevoel van een kerstpakket openen ook eens aan iemand anders te gunnen?

Als leidinggevende van een team ben ik zelf ook betrokken bij het samenstellen van een kerstpakket. We proberen dit jaarlijks verrassend en vernieuwend te doen. De ene keer een ‘ouderwets’ uitpak-kerstpakket, de andere keer een markt waar mensen zelf iets kunnen samenstellen. Het is best ingewikkeld om het iedereen naar het zin te maken, dus zeker in een kleiner team kun je er voor kiezen om er een persoonlijk tintje aan te geven.

Begin op tijd met het samenstellen van een kerstpakket

Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd bij het uitzoeken en samenstellen van een kerstpakket, is dat je hiermee op tijd moet beginnen. Gelukkig wordt veel hiervan je uit handen genomen, als je een gespecialiseerde website gebruikt waarbij je de pakketten besteld. In mijn zoektocht naar een prettige website kwam ik de Kerstpakketten bij Kerstpakkettenplaza.nl tegen. Zoals de naam al zegt, deze website heeft zich daarin gespecialiseerd en hier voor ieder wat wils. Grote bedrijven kunnen hier grote aantallen kerstpakketten laten samenstellen, kleine bedrijven of particulieren kunnen dit zelfs per stuk doen.

Bedenk goed welk budget je hebt. Ik heb ervaren dat het nog best lastig kan zijn om voor een acceptabel bedrag een leuk kerstpakket te maken. Ook hierbij kan een gespecialiseerd bedrijf je helpen bij het samenstellen van een kerstpakket, het voordeel is dat zij wat groter inkopen waardoor je minder kosten hebt aan de producten. En heb je zelf niet zoveel ideeën of kun je als vrouw moeilijk inschatten wat de bijna-gepensioneerde-mannelijke collega graag zou willen? Ook hier wordt over meegedacht!

Is het al bijna kerst?

Als ik zo over de kerstdagen typ heb ik er ook wel echt weer heel veel zin in. Ik kan niet wachten op de lichtjes, misschien wel sneeuw en de gezelligheid rondom de boom. En dat ene moment, van het openen van mijn kerstpakket natuurlijk!

Voor wie ga jij een kerstpakket samenstellen? En wat hoop jij voor kerstpakket te krijgen?

Footer3
Linda
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.