Kerstknutsel baby – een idee met handjes en voetjes

Ben jij op zoek een leuke kerstknutsel om met je baby te maken? Knutselen met de handjes en de voetjes voor herinneringen voor later? Is het de eerste kerst of ben je op zoek naar een uniek cadeau voor grootouders? Ik heb hier genoeg inspiratie voor je!

Kerstbal met handtekening

Deze kerstknutsel met handen en voeten is door een paar ouders al met veel plezier in ontvangst genomen. Toen dochterlief een baby was hebben wij voor het eerst een bal versierd met haar handafdruk erop en cadeau gedaan aan opa’s en oma’s. De paar jaren erop herhaalden wij dit. Zo mooi om die kleine handjes te zien groeien. En een mooie traditie om deze kerstknutsel met een baby tot kleuter voort te zetten. Tot ze oud genoeg zijn in elk geval om andere dingen te maken voor in de kerstboom!

Kerstknutsel baby met handjes en voetjes gemaakt Zoals een kerstbal met handafdruk en ook de voeten zijn geverfd natuurlijk! Mistletoes!

Zorg dat je een haakje aan de bal hebt zitten en dat je ergens in de buurt wat hebt om deze aan op te hangen om goed op te kunnen drogen. Of een grote eierdoos of eierdopjes werken ook!

Wat heb je nodig voor deze kerstknutsel met baby peuter of kleuter:

Kerstballen zonder patroon of glitters *
Plakkaatverf*
Kwast*
Sopje met lauw water
Washand

Verf het handje wit en biedt de kerstbal aan. Jonge kinderen hebben een grijpreflex waardoor het handje er direct omheen grijpt. Probeer te zorgen dat vingers niet gaan glijden en haal de bal direct weg. Oudere kinderen vanaf zo’n 2,5 – 3 jaar moet je even helpen om de vingers om de bal heen te knijpen want die hebben dit reflex niet meer zo sterk.
Ohw en ik waarschuw je vast voor de giechels want het kietelt heel erg!

Leg een warme natte washand of doek over het geverfde handje en hang de kerstbal te drogen op.

Daarna natuurlijk goed het handje schoonmaken.

Mistletoes – kerstknutsel baby met handjes en voetjes

Ik zag deze kerstknutsel baby met handjes en voetjes op Pinterest voorbij komen en wist direct dat ik ze ook wilde maken. Het idee was om ze vlak voor Kerst uit te delen, maar manlief vond ze zo leuk dat ik ze deze week al meegeef zodat ouders ze al thuis kunnen ophangen en van kunnen genieten.

Je hebt nodig groene verf en een rode stift en natuurlijk je teiltje met warm water en doekjes. Jonge kinderen zet ik in de kinderstoel en dan kietelen maar! De oudere kinderen trekken als ze zien wat ik ga doen altijd spontaan zelf hun sokken uit en leggen hun voeten op tafel klaar om gekieteld te worden. Heerlijk!

Kerstknutsel baby met handjes en voetjes gemaakt Zoals een kerstbal met handafdruk en ook de voeten zijn geverfd natuurlijk! Mistletoes!

Zorg voor een stevige ondergrond ( groot boek) zodat je het voetje stevig aan kunt drukken. Een super leuke kerstknutsel met handen en voeten!

Kling Klokje Klingeling

Voor het in het kinderliedjesboek maakten wij natuurlijk nog een kerstknutsel met een baby, peuter of kleuter. Schets een klok, knip hem uit en teken deze over op een stevig papier. Nu lekker kliederen met gele verf of krijt of potlood of stiften. Net wat je wilt. Extra leuk om als alles droog is wat lijm erop te doen en gouden strooiglitters* aan te bieden. Zo krijg je nog meer kerstsfeer op deze kerstknutsel met handen en voeten.

Kerstbal van papier

Zo kun je natuurlijk ook een kerstbal* verven. Teken er een en teken die over op bijvoorbeeld een rood papier. Met vingerverf lekker versieren en daarna glitters erop. Maar je kunt bijvoorbeeld ook propjes van crêpepapier (laten) maken en er op plakken, of vrolijke glitter papiertjes. Of je tekent wat vormen op de bal en laat bijpassende papiertjes op de vormen plakken. Zoveel mogelijkheden!

Kerstknutsel baby met handjes en voetjes

Samen met het waxinelicht potje, de zelfgemaakte kerstkaart, de mistletoes en de verfbal met handafdruk hebben de kinderen zo een mooi kerstknutsel van baby tot kleuter met handen en voeten pakketje geknutseld voor hun ouders.

Kerstknutsel baby met handjes en voetjes gemaakt Zoals een kerstbal met handafdruk en ook de voeten zijn geverfd natuurlijk! Mistletoes!

Meer kerstknutsels baby met handjes en voetjes nodig? haha nee ok met voeten heb ik geen knutsels meer, maar er is nog genoeg inspiratie te vinden op MamaScrapelle:

Lees ook deze blogs met kerstknutsels

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.