Kerstkaarten maken met kinderen een leuke diy!

Vanuit het scrapbooken (mijn hobby vroeger toen ik nog niet moeder was) vond ik het altijd leuk om zelfgemaakte kerstkaarten op te sturen. Ook kerstkaarten maken met kinderen is super leuk om samen creatief aan de slag te gaan voor een persoonlijke groet. Zorg voor karton, glitters, lijm, kerstpapier, stickers en natuurlijk enveloppen. Met een paar voorbeelden gaan de kinderen helemaal los! Let maar eens op die tongetjes 😉

kliederen met glitters voor de kerst

Kerstkaarten maken met kinderen

Ga voor materiaal eens kijken bij de hobbywinkel, Action, Hema, of online bij scrapbookwinkels.

Materiaal:

kerstkaarten maken met kinderen is superleuk om te doen voor de opa's en oma's of ooms en tantes of andere speciale dierbare mensen.

Voor de grote vlakken:

Karton*, patroonpapier*, effen papier, stof, stempelafdrukjes*, grote stickers, plaatjes, teksten

Kerstkaarten maken met kinderen – extra benodigdheden

Bloemen, brads, sieraden, knopen, strooiglitters*, glitterlijm*, lintjes*, kleine stickers, sierstenen

Een notitie voor het glitter en glitterlijm. Helaas mogen deze producten niet meer gemaakt worden omdat het slecht is voor het milieu. Dus alles wat je nu nog koopt is voorraad en op = op.

Gereedschap:

Snijmachine, schaar *, lijm, dubbelzijdige tape*, inkt, stempels, glue dots * ( allemaal te koop bij action)

Voor de kerstkaarten maken met kinderen bedacht ik verschillende challenges zodat de kinderen gevarieerd aan de slag kunnen gaan. En uiteraard ieder op hun eigen niveau!

Kidschallenge 1 – kerstkaarten maken met kinderen

Maak een mooie tekening met Krijt/ Potlood/ Stift. Je mag zelf kiezen. Plak deze op de kaart. Zoals je ziet is de tekening van een tweejarige minstens net zo mooi als die van een tienjarige! Het gaat om de aandacht, liefde en vooral het zelf doen. Wedden dat opa’s en oma’s dolblij zijn met deze Kerstkaarten maken met kinderen challenge!

Kidschallenge 2

Plak verschillende grote stickers of vormen op een kaart met het thema kerst. Dit kun je zo simpel maken als je zelf wilt. Leuk wordt het toch wel! Je kan er ook nog een foampuzzel kaart van maken bijvoorbeeld.

Kidschallenge 3 – kerstkaarten maken met kinderen

kerstkaarten maken met kinderen

Kun jij een stempelafdrukje mooi inkleuren met waterverf of stiften/potloden/krijt?

Ga je aan de slag met de clearstempels die je volop op Bol kunt vinden?

Vergeet dan niet om een acrylblok* en inkt mee te bestellen!

Kidschallenge 4

Het is glittertijd. Strooi mooie glitters op een lijmlaag op je kaart. Tip voor mama leg een groot vel papier gevouwen eronder. Zo kun je de glitters weer makkelijk terug in het flesje krijgen. Laat de kinderen zelf de lijm op brengen voor prachtige resultaten! Een handafdruk vol met lijm en daar glitters opstrooien is natuurlijk extra leuk! Kerstkaarten maken met kinderen was nog nooit zo’n glitterpret geweest!

Kidschallenge 5 kerstkaarten maken met kinderen

Plak verschillende vormen op de kaart. Een ster, rechthoek, vierkant, rondje, driehoek. Deze laatste kerstkaarten maken met kinderen opdracht is tegelijk een leerzame!

Tot slot een tip om je papier te plakken met dubbelzijdige tape heb je niet zoveel nodig.

scrapbook kerstkaarten maken met kinderen is superleuk om te doen voor de opa's en oma's of ooms en tantes of andere speciale dierbare mensen.

Nog een paar kleine tips kerstkaarten maken met kinderen

Ideeën voor kerstkaarten:

1. Handafdrukken als kerstfiguren:

  • Maak handafdrukken met verf zoals eerder besproken en knip ze uit. Plak ze vervolgens op de voorkant van de kaart om figuren zoals rendieren, kerstbomen of sneeuwmannen te vormen.

2. Vingerafdrukken als kerstlichtjes:

  • Laat kinderen hun vingerafdrukken maken met verschillende kleuren verf in de vorm van kerstlichtjes op de voorkant van de kaart. Voeg met een stift kleine lijntjes toe om er snoeren aan toe te voegen.

3. Geknutselde kerstbomen:

  • Knip driehoekjes uit groen papier in verschillende maten en plak ze op elkaar van groot naar klein om een kerstboom te vormen. Voeg decoraties toe met glitter, stickers, of kleine stukjes papier als kerstballen.

4. Sneeuwpoppen:

  • Gebruik wit papier om cirkels uit te knippen van verschillende grootte en stapel ze op elkaar van groot naar klein om een sneeuwpop te maken. Voeg details toe met stiften of stickers en teken een winterlandschap eromheen.

5. Foto-kerstkaarten:

  • Laat de kinderen een kerstachtige foto maken of kies een bestaande foto. Print deze uit en plak hem op de voorkant van de kaart. Voeg kerstversieringen toe met stiften of knutselmateriaal.

Tips voor het proces:

  • Moedig de kinderen aan om hun eigen ideeën te gebruiken en hun kaarten te personaliseren.
  • Help jongere kinderen met knippen en plakken indien nodig, maar probeer hen zoveel mogelijk zelf te laten doen.
  • Maak er een gezellige knutselsessie van door samen kerstmuziek te spelen of wat lekkers te eten tijdens het kerstkaart maken knutselen.

Persoonlijke touch:

  • Laat de kinderen een persoonlijke boodschap of tekening binnenin de kaart schrijven om het extra speciaal te maken voor de ontvanger.
  • Wees niet bang om creatief te zijn! Kerstkaarten kunnen alle vormen en maten hebben, dus laat je verbeelding de vrije loop.

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.