Kerstkaarten maken met kinderen een leuke diy!

Vanuit het scrapbooken (mijn hobby vroeger toen ik nog niet moeder was) vond ik het altijd leuk om zelfgemaakte kerstkaarten op te sturen. Ook kerstkaarten maken met kinderen is super leuk om samen creatief aan de slag te gaan voor een persoonlijke groet. Zorg voor karton, glitters, lijm, kerstpapier, stickers en natuurlijk enveloppen. Met een paar voorbeelden gaan de kinderen helemaal los! Let maar eens op die tongetjes 😉

kerstkaarten maken met kinderen

Kerstkaarten maken met kinderen

Ga voor materiaal eens kijken bij de hobbywinkel, Action, Hema, of online bij scrapbookwinkels.

Materiaal:

Voor de grote vlakken:

Karton, patroonpapier, effen papier, stof, stempelafdrukjes, grote stickers, plaatjes, teksten

Embellishments voor kerstkaarten maken met kinderen

Bloemen, brads, sieraden, knopen, glitters, glitterlijm, lintjes, kleine stickers, sierstenen

Gereedschap:

Snijmachine, schaar, lijm, dubbelzijdige tape, inkt, stempels, glue dots ( allemaal te koop bij action)

Voor de kerstkaarten maken met kinderen bedacht ik verschillende challenges zodat de kinderen gevarieerd aan de slag kunnen gaan. En uiteraard ieder op hun eigen niveau!

Kidschallenge 1

Maak een mooie tekening met Krijt/ Potlood/ Stift. Je mag zelf kiezen. Plak deze op de kaart. Zoals je ziet is de tekening van een tweejarige minstens net zo mooi als die van een tienjarige! Het gaat om de aandacht, liefde en vooral het zelf doen. Wedden dat opa’s en oma’s dolblij zijn met deze Kerstkaarten maken met kinderen challenge!

Kidschallenge 2

Plak 5 verschillende grote stickers op een kaart met het thema kerst. Dit kun je zo simpel maken als je zelf wilt. Leuk wordt het toch wel! Je kan er ook nog een foampuzzel kaart van maken bijvoorbeeld.

Kidschallenge 3

kerstkaarten maken met kinderen

Kun jij een stempelafdrukje mooi inkleuren met waterverf of stiften/potloden/krijt?

Ga je aan de slag met de clearstempels die je volop op Bol kunt vinden?

Vergeet dan niet om een acrylblok en inkt mee te bestellen!

Kidschallenge 4

Het is glittertijd. Strooi mooie glitters op een lijmlaag op je kaart. Tip voor mama leg een groot vel papier gevouwen eronder. Zo kun je de glitters weer makkelijk terug in het flesje krijgen. Laat de kinderen zelf de lijm op brengen voor prachtige resultaten! Een handafdruk vol met lijm en daar glitters opstrooien is natuurlijk extra leuk! Kerstkaarten maken met kinderen was nog nooit zo’n glitterpret geweest!

Kidschallenge 5 kerstkaarten maken met kinderen

Plak verschillende vormen op de kaart. Een ster, rechthoek, vierkant, rondje, driehoek. Deze laatste kerstkaarten maken met kinderen opdracht is tegelijk een leerzame!

Tot slot een tip om je papier te plakken met dubbelzijdige tape heb je niet zoveel nodig.

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.