Skip to Content

Kerstshow bij Avri in Dongen 2020 – Een prachtig winterwonderland

It’s beginning to look a lot like Christmas.. Ik houd van Kerstmis en dan vooral van de sfeer. Overal lichtjes, nepsneeuw en mooie beelden en andere aankleding. Één ding mag niet ontbreken ieder jaar; een bezoek aan de kerstshow bij Avri in Dongen. En ik zal je vertellen en vooral laten zien waarom!

Kerstshow bij Avri in Dongen

Kerstshow bij Avri

Zoals ik in een eerdere blog al aangaf, ben ik besmet met het ‘kerstvirus’. Dit heb ik via mijn moeder gekregen. Zij is een absolute kerstliefhebber en dus heb ik het niet van een vreemde. We versieren ons huis graag maar wat we zeker zo graag samen doen is het bezoeken van kerstshows; en in het bijzonder de kerstshow bij Avri. Ieder jaar weer kijken we onze ogen uit! Je zou denken dat het ieder jaar wel een beetje lijkt op het voorgaande jaar; kerstbomen zijn toch ieder jaar hetzelfde? Nee dus! De bomen blijven dan wel hetzelfde, maar de aankleding en alles er omheen niet.

Bij binnenkomst in het tuincentrum word je meteen begroet door een rendier en een arrenslee. Meteen bevind je je in een winter wonderland en de toon is gezet. De dansende kerstman volgt al snel en ook de schappen vullen zich langzaamaan met kerstmannen in alle soorten en maten. En dan is het tijd voor de enige echte kerstshow bij Avri.

Kerstshow bij Avri in Dongen

Ideeën opdoen

De ingang van de kerstshow, de vele bomen in alle kleuren aangekleed en niet te vergeten de beelden groot en klein, versiering en lichtjes; ik ben er klaar voor; jullie ook? Laat die nieuwe ideeën en inspiratie maar komen. Om jullie mee te nemen in deze prachtige wereld van Kerstmis heb ik heel wat foto’s gemaakt. Zo kunnen jullie ook zien welke dingen ik gezien heb en de ideeën die ik heb opgedaan bij de kerstshow. Leuk om te delen; Avri verzorgt ook echte DIY pakketten. Voor een bepaald bedrag koop je een pakket en ga je hier thuis mee aan de slag. Ideeën opdoen bij de kerstshow en deze thuis toepassen; hoe leuk is dat!

Efteling en de Stichting Wensambulance als onderdeel van de kerstshow bij Avri

De Efteling speelt ieder jaar wel een rol bij de kerstshow bij Avri. Zo brengt de Efteling al jaren allerlei huisjes en andere aankleding op de markt. Het gehele park is na te bouwen in je eigen huis; alle sprookjes komen voorbij. Je stapt de wereld van de Efteling binnen en ziet de mooie paddenstoelen huisjes, de Sprookjesboom en daarna wordt je oog meteen getrokken naar de levensgrote Langnek. Wauw wat is dat indrukwekkend! Nora vind het prachtig en een beetje eng tegelijkertijd. Ja ik heb mijn tweejarige dochtertje meegenomen. Hoe gaat het spreekwoord ook alweer; met de paplepel ingegoten?! Tip: zorg voor eten en drinken en wat klein speelgoed zoals een pop en je hebt er geen kind aan 🙂

Waar de kerstshow van Avri bekend om staat, is het vragen van extra aandacht voor een stichting. Dit jaar staat de stichting Wensambulance Brabant in het zonnetje en is daarmee onderdeel van de kerstshow bij Avri. De vijver van de Efteling aan het begin van het park, waar de watershow Aquanura gehouden word, is nagebouwd. Aan alles is gedacht; licht, muziek en de kikkers met waterstralen. Prachtig om te zien! Hier ben je als bezoeker in de gelegenheid om wat kleingeld in de vijver te gooien om de stichting Wensambulance Brabant te steunen. Erg mooi initiatief en draagt het naar mijn idee bij aan het gevoel van samenhorigheid en liefde voor elkaar. Uiteraard gooien Nora en ik wat kleingeld in deze mooie vijver!

Fotomoment tijdens de kerstshow bij Avri

Ieder jaar zorgt de kerstshow bij Avri bij mij voor wat mooie foto’s. Gedurende de kerstshow kom je namelijk genoeg plekken tegen waar een prachtige foto gemaakt kan worden. Meestal hangt er nog een hele toffe win actie aan vast. De opdracht luidt vaak; maak een mooie foto bij deze aankleding (stoel, bomen, dorp enz.) en tag Avri op Facebook en Instagram. Ieder jaar doen we daar natuurlijk heel graag aan mee. Helaas nog geen geluk gehad, maar wel onwijs veel plezier tijdens de kerstshow bij Avri!
Ook dit jaar is er weer gedacht aan een mooi fotomoment tijdens de kerstshow bij Avri. Dit keer geen winactie maar dat is natuurlijk helemaal niet erg. Ik zet Nora snel op de grote versierde stoel en begin te klikken met mijn camera. Waarom zitten kinderen nooit stil? Nou ja, deze foto is toch best leuk geworden toch?

Bezoeken van een kerstshow tijdens Corona

Sommige mensen verklaren mij misschien voor gek; waarom ga je in corona tijd voor je plezier shoppen en naar een tuincentrum om naar kerstspullen te kijken? Dat is niet volgens de richtlijnen van het RIVM en premier Rutte. Ja ik weet het, maar een mens verdient toch ook zijn ontspanning? Andere mensen bingen de hele dag series en films op de bank en anderen gaan sporten in de buitenlucht. Ik ben me heel bewust van het COVID-19 virus en ben ook erg voorzichtig. Zelf ben ik werkzaam in de kinderopvang en weet hoe belangrijk het is dat alles in Nederland zo goed mogelijk blijft draaien. Ik neem dan ook zeker maatregelen; draag altijd in winkels en andere openbare ruimtes een mondkapje en houd met het mondkapje ook afstand van andere mensen.

Ik vind de veiligheid van andere mensen net zo belangrijk als die van mijzelf. Maar dit alles houd mij niet tegen om de kerstshow te bezoeken bij Avri tijdens Corona. Ik heb wel een aantal tips:
1. draag een mondkapje voor je eigen veiligheid en die van andere mensen
2. houd ondanks het dragen van een mondkapje toch afstand van andere mensen
3. Ga vroeg in de ochtend als het tuincentrum net geopend is of juist laat op de dag/tijdens de koopavond. Het is dan veel rustiger en kan je de afstand ook goed bewaren.
4. Ben je bewust van je looproute; het is zoals bij Avri ook zo ingericht dat de kerstshow een eenrichtingsverkeer looproute is.

Een prachtige kerstshow bij Avri in Dongen

Gelukkig is er veel begrip bij mensen en heb ik mijn bezoek aan de kerstshow als heel prettig en veilig ervaren! Ik heb genoten van mijn jaarlijkse uitje naar de kerstshow bij Avri in Dongen. Het was prachtig om te zien en een leuke ervaring voor mijn dochtertje! Op naar volgend jaar!
Gaan jullie naar een kerstshow in deze tijd en waarom juist wel of niet?

Kerstshow bij Avri in Dongen
Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.