Nog 100 dagen tot Kerstmis! – een aftelblog

Een vriendin tipte me vandaag; nog 100 dagen tot Kerstmis! De mensen die mij kennen weten dat het woord Kerstmis altijd een glimlach op mijn gezicht tovert. I love Christmas!

100 dagen tot Kerstmis

Nog 100 dagen tot kerstmis

Geregeld zie je op internet van die aftelposts. Nog zoveel dagen tot dit en nog zoveel dagen tot dat. Niet zo interessant voor mij, maar wanneer het woord Kerstmis om de hoek komt kijken, wordt het een heel ander verhaal!

Vandaag is het op de dag af nog 100 dagen tot Kerstmis! Kerst here we come.

Waar ik niet op kan wachten..

Het kerstseizoen is altijd mijn favoriete seizoen met warmte en gezelligheid qua sfeer. Ik hou ook van de zon en dus de zomer, maar de winter en daarmee Kerstmis is voor mij echt optimaal genieten van en met familie, vrij zijn en het huis aankleden met een prachtige kerstboom, grote kerstman, stickers op de ramen enzovoorts. Ik kan dus niet wachten totdat het richting de maand november gaat, want dan heb ik een gegronde reden om de kerstspullen tevoorschijn te halen. Jippie nog 100 dagen tot Kerstmis!

100 dagen tot Kerstmis
100 dagen tot Kerstmis

Aan de ene kant kan ik er dus niet op wachten om alle spullen weer van de zolder af te halen en mijn huiskamer om te toveren tot een kersthuis. Maar waar ik ook met smart op zit te wachten zijn de kerstshows van de verschillende tuincentra! Deze kan ik iedereen die maar een beetje into Kerstmis is aanraden! In oktober openen de tuincentra hun kerstshows en dan gaan we los. Ja we, want ik ga deze niet alleen allemaal bekijken. Mijn partner in crime, mijn moeder, gaat uiteraard mee. Samen hebben wij een lijstje met tuincentra die we graag willen bezoeken en ook op een bepaalde volgorde. Uit ervaring weten we welke tuincentra meestal de mooiste kerstshow neerzet dus die bewaren we voor het laatste.

Zo plannen we onze ‘uitstapjes’ en hebben we aan het einde van de rit alle kerstshows gezien.

Mijn tips;

  • Tuincentrum Coppelmans in Oisterwijk
  • Van Cranenbroek in Dongen
  • Tuincentrum Groenrijk in Tilburg
  • Intratuin
  • En last but not least en in onze ogen de beste; Tuincentrum Avri in Dongen.

Nieuwe spullen kopen voor Kerstmis

Waar mijn kersthart ook niet op kan wachten is het kopen van nieuwe aanwinsten. Mijn portemonnee is het hier niet altijd mee eens, maar hè, het is maar één keer per jaar Kerstmis! En ook maar 1 keer 100 dagen tot Kerstmis!

Waar mijn man Martin niet op kan wachten is de maand januari. Hij vindt Kerstmis wel gezellig maar het is verder niet bijzonder voor hem. Wanneer ik de woorden ‘kerstspullen’ en ‘zolder’ laat vallen, rolt hij al met zijn ogen. Voor hem hoeft die hele ‘volksverhuizing’ niet en is de kerstboom eerder een groot ding waar we geen plek voor hebben dan de prachtige boom die ik zie. Maar goed, ieder zijn ding!

Kerstfever

Sinds dat ik een klein meisje was, vond ik Kerstmis een heerlijke tijd in het jaar. Al die lampjes, kerstbomen met mooie versieringen, kerstmannen, sneeuwpoppen. Noem het maar op en ik vond het prachtig. Deze liefde voor Kerstmis, want zo mag ik het van mezelf zeker noemen, heb ik zeker doorgekregen van mijn moeder. Zij is ook helemaal kerstverslaafd. Hoe zij haar huis versierde voor Kerstmis; prachtig! De hele huiskamer kreeg een make over; de banken werden verschoven, tafels kregen een andere plek en zelf kastjes waren niet zeker van hun vaste plekje het hele jaar door.

De kerstboom werd neergezet en dan begon het; mijn vader heeft altijd de taak van het hangen van de lampjes in de boom. Het aankleden van de boom daarna is dan weer een taak van mijn moeder en toen ik nog thuis woonde deden ik en mijn zusje dat ook maar al te graag mee. Mijn zusje vind Kerstmis ook zeker leuk, maar de ‘kerstfever’ die ik en mijn moeder hebben die heeft zij niet.

Mijn dochter heb ik vorig jaar voor de eerste keer meegenomen tijdens een aantal van onze kerstuitstapjes zoals hierboven beschreven. Ze keek haar ogen uit! Bewegende ijsberen, allemaal lampjes en natuurlijk ballen in alle maten en kleuren. Gelukkig was ze nog redelijk klein en zat ze veilig in het wagentje. Hoe anders is dat dit jaar.. Ik weet dan ook nog niet of ik haar mee ga nemen met die grijpgrage handjes. Maar aan de andere kant; aan wie moet ik dan de ‘kerstfever’ doorgeven?

100 dagen tot Kerstmis

Creatief bezig zijn 100 dagen tot Kerstmis

Rondom Kerstmis vliegen de creatieve workshops je om de oren. Zo kan je kerststukjes maken, kransen en nog veel meer. Met de kinderen van de BSO waar ik werk ben ik met het thema Kerstmis ook creatief bezig geweest. Ik kwam een onwijs leuk sneeuwpopje tegen en wilde deze graag maken. Tot mijn grote verbazing was deze gemaakt van een sok! Hoe leuk is dat; ik was meteen enthousiast. Met mij de kinderen ook want de sneeuwpopjes waren ontzettend schattig. Wil jij ook zo’n sneeuwpop maken? Zie hieronder mijn zelfgemaakte sneeuwpop. 100 dagen tot Kerstmis is trouwens de perfecte tijd om alvast na te denken over welke knutselspullen je nodig hebt en alvast te bestellen als je in de kinderopvang of school werkt!

zelfgemaakte sneeuwpop
100 dagen tot kerstmis

Zelfgemaakte kerststal

Maar niet alleen ik ben creatief, mijn vader ook. De kerststal die ieder jaar onder mijn kerstboom pronkt heeft mijn vader zelf gemaakt. Het begon met een kerststal voor mijn moeder en uiteraard wilde ik er ook eentje toen ik op mezelf ging wonen. Ik heb hem nu al een aantal jaren en nog steeds ben ik er verliefd op!

Naast de kerststal heeft mijn vader nog iets prachtigs gemaakt. In het tuincentrum doen mijn moeder en ik altijd ideeën op. Niet alles wat we leuk vinden kopen we zomaar. Veel kun je immers ook zelf creëren met dingen die je thuis nog hebt of in de wat goedkopere winkels kunt kopen. Dat is ook het geval met deze ‘boompjes’ geweest. Mijn moeder en ik zagen deze in het tuincentrum staan en waren op slag verliefd. Je kunt de boompjes aankleden zoals je zelf wilt en dat is altijd goed. Maar zoals ik al zei; sommige dingen zijn best prijzig. Mijn vader is aan de slag gegaan en zie hier het resultaat; een prachtige boom waar ik naar eigen wens lichtjes en andere dingen in kan hangen. Wat een vader hè!

Nog 100 dagen tot Kerstmis; ik tel ze echt af; jullie ook?
Liefs Chantal

Lees ook deze blogs

Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.