3 last minute kerstcadeau maken, een eenvoudig en snelle knutseltip

Postnl vertraagd? behoefte om iemand wat cadeau te doen? Of je kan toch bij die enkele persoon even langsgaan voor kerst maar had dit niet verwacht? Wij helpen je met 3 last minute kerstcadeaus, voor jong en oud. Je maakt het zelf en het niveau is voor iedereen toegankelijk. Ik geef opties voor materiaal en ik denk dat iedereen het wel in huis heeft of kan maken.

last minute kerstcadeau maken

last minute kerstcadeaus
last minute kerstcadeaus

Cadeau 1 knutselen met oude boeken

Op onze boekenblog van StoerLeesVoer heb ik afgelopen jaar met pijn in mijn hart de hand gezet in oude boeken. Die pijn verdween al snel want wat een toffe manier om oude boeken een nieuw verhaal te geven! Iedereen heeft wel boeken in huis die oud en aangevreten zijn, of gewoon nooit gelezen worden. Geef ze nieuw leven en maak er iets moois van. Ik heb enkele tips, klik erop en je gaat naar de uitgebreide blog toe. Het resultaat is altijd tof dus een perfect eerste cadeautip in 3 last minute kerstcadeaus.

Cadeau 2 een snowglobe maken

Nummer 2 in de last minute kerstcadeaus is een snowglobe. Wie houdt er nou niet van. Een potje vol leuks. Deze activiteit varieert echt van simpel tot moeilijker. De basis is een potje vullen met iets wat rond dwarrelt en dan aanvullen met leuks. Hang er een kaartje aan en klaar. Ik geef ook opties want ik snap dat niet iedereen nep sneeuw in huis heeft.

Basis

  • Potje
  • Dwarrelspul
  • vulling

Potje: Denk aan lege jampotjes, augurkenpot, mason jars enzovoort. Het moet een doorschijnend potje zijn met een deksel. Er is vast iets in huis dat dienst kan doen als last minute kerstcadeaus. Die augurken kunnen ook wel even in een tupperware bakje. Of koop desnoods een iets in de supermarkt omwille van het glazen potje Maak je pot goed schoon en droog. De basis is er!

Dwarrelspul: het liefste heb je nep sneeuw hiervoor, dit kan je online bestellen. Maar heb je haast en dat niet in huis? Je kan pailletten gebruiken, kralen, confetti of je eigen papier versnipperen. Watjes werken ook prima en wat glitters. Serpentines, lintjes.. Je hebt vast iets van dit alles wel in huis toch voor dit tweede cadeau in 3 last minute cadeaus?

Vulling: Dit is aan jou weer. Je kan dingen los plaatsen of vast lijmen met bijvoorbeeld seconde lijm of een lijmpistool. Ik heb een leuke kleine kerstbal uit de boom gehaald en deze erin geplaatst. Maar je kan echt alles erin doen natuurlijk. Zoek een dennenappel buiten, kerstversiering, vouw een hoedje, iets uit je huis. Zoek en gij zult zeker iets vinden!

Hang er een leuk persoonlijk kaartje aan en klaar. Een superleuk item in deze last minute kerstcadeaus.

Cadeau 3 een bloemig boeket

Iedereen houdt wel van bloemen en het staat ook altijd feestelijk. De nieuwe trend van droogbloemen is ideaal, zo kan je ruim van te voren al een boeketje in huis halen zonder dat deze verwelkt. Maar wat als je nou geen optie tot verse of droogbloemen hebt? Dan maak je ze simpel zelf! Ook hier is het kijken naar wat je in huis hebt, maar ik weet zeker dat er altijd iets is. De laatste tip van de 3 last minute kerstcadeaus.

Basis

  • steel
  • bloem
  • extra

Steel: Ik heb van die onhandige maar o-zo-leuke papieren rietjes in huis. Drinkt voor geen meter, maar ze zijn heel fotogeniek en je kan er leuk mee knutselen voor de last minute kerstcadeaus. Deze vormen een ideale steel voor je bloem! Maar je kan ook denken aan chenille draden, stokjes (van buiten), of denk ook eens aan chopsticks. Deze liggen vaak nog wel ergens in je keukenla.

Bloem: Elk stukje papier kan je wel gebruiken. Ik heb nu losse stukjes kerstcadeaupapier gebruikt. Maar denk aan normaal papier, vliegerpapier, bakpapier, oude boeken, een krant enzovoort. Probeer diverse formaten uit en vouw het tot een bloem; verfrommel het, modeleer en draai een puntje eraan. Zo kan ik het in een papieren rietje steken. Plak het eventueel vast met lijm. Je kan het ook vastbinden met touw of wol als je iets anders gebruikt als steel.

Extra: Versier het met blaadjes die je uitknipt en opplakt of doe er een leuk strikje omheen. Rol het als een boeketje in (folie)papier of zet het in je (eigen gevouwen) vaas of in een leuk glas. Er is altijd wel iets in huis. Hang er een persoonlijk kaartje aan en klaar! Nummer 3 van deze last minute kerstcadeaus.

Lees hier meer leuke kerstversiering woonkamer tips!

Fijne dagen met deze 3 last minute kerstcadeaus!

Met deze 3 last minute kerstcadeaus kom je nergens met lege handen aan. Kijk goed wat je voor handen hebt en dan moet het helemaal goed komen. Fijne dag en deel vooral jullie mooie creaties met ons en vergeet ons niet te taggen als je het zelf deelt!

Lees ook deze blogs met kerstknutsels

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.