Kerstvakantie in het online Mauritshuis – een binnenactiviteit voor kinderen

Als actieve museumbezoekers is de kerstvakantie een goed moment om weer één van de mooie musea te bezoeken in ons land. Maar ja, alle musea zijn gesloten en dus zitten we helaas thuis. Gelukkig kun je diverse musea online bezoeken en zo ook het Mauritshuis. Wij vieren de kerstvakantie in het online Mauritshuis, vol online kids activiteiten voor thuis.

kerstvakantie in het online Mauritshuis

Maurits Muis

kerstvakantie in het online Mauritshuis

Bij het openen van de website www.mauritshuis.nl/kerst zien we direct Maurits Muis met een leuk filmpje. Vier kerstvakantie in het online Mauritshuis. Een schattig filmpje van Maurits Muis die kerstcadeautjes en kaarsjes ontsteekt bij bekende schilderijen. Er zijn meerdere filmpjes van Maurits Muis te bekijken. Hier staan bijvoorbeeld Het meisje met de parel en een zelfportret van Rembrandt centraal. Ook het spannende luister verhaaltje Maurits Muis zoekt de Klokkenmaker moet je samen met je kind beluisteren. Een lekkere kop thee of chocolademelk en de kerst kan beginnen. Ik kom helemaal in de winterstemming.

Winter in het Mauritshuis

Wil je een echte ouderwetse winter beleven bekijk dan de sprookjesachtige wintertaferelen uit de collectie zoals IJsvermaak van Hendrick Avercamp of De aanbidding der herders van Jacob Jordaens. Tijdens een virtuele wandeling in het online Mauritshuis kom je ze tegen. Om kinderen te motiveren beter naar de schilderijen te kijken heeft kerstvakantie in het online Mauritshuis een leuke opdracht bedacht: Maak samen een winterverhaal. Super leuk omdat je als ouder heel anders kijkt naar schilderijen als je kind.

Kerstvakantie in het online Mauritshuis

kerstvakantie in het online Mauritshuis

Alle activiteiten, verhalen en filmpjes zijn voor kinderen van 4 jaar t/m 12 jaar. Doe ook de virtuele tour door het Mauritshuis. Door de koppeling met de Second Canvas-app van het Mauritshuis, worden ook de mooiste verhalen achter de meesterwerken onthuld én kan er tot op de kwaststreek worden ingezoomd. Maar liefst 36 meesterwerken, waaronder alle Vermeers, vier Rembrandts, drie Jan Steens, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter, zijn tot in het allerkleinste detail te bewonderen. Na de inleidende tour hebben wij ook zelf “rondgelopen”. Naast het heel dichtbij bekijken van de schilderijen heb je onder de i direct alle informatie over het schilderij.

Lees ook deze blog Pim en Pom ontdekken Vermeer

Verras ons kerstvakantie in het online Mauritshuis

kerstvakantie in het online Mauritshuis

Wij hebben veel gezien en gaan zeker wat opdrachten doen. Neem de tijd om de kerstvakantie in het online Mauritshuis te bekijken. Print mooie kleurplaten en maak leuke kerstmutsen op bekende schilderijen. Misschien leuk om je opa en oma mee te verrassen. Of maak een sneeuwkunstwerk voor in je kamer. Laat je kinderen je verrassen met de leuke opdrachten. Het zou leuk zijn als er onder deze bloglink op Facebook wat mooie voorbeelden komen. Verras ons!

kerstvakantie in het online Mauritshuis
Esther
Delen is enorm lief

Esther

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.