Jaaroverzicht van MamaScrapelle van 2020, een super jaar!

Jaaroverzicht van MamaScrapelle! Daar staan we, eind december en klaar om van 2020 naar 2021 te gaan. Een mooi moment om eens terug te blikken en vooruit te kijken. Want wat een vreemd jaar was het!

Begin

Voor dit jaaroverzicht beginnen we bij het begin. In januari 2020 kwam er dagelijks een blog online. Soms een dag niet, maar meestal wel. Al snel kwamen er af en toe twee blogs online. Vaak een boekenblog en een andere blog. Rond mei juni begon ik met het idee te spelen om de boeken te splisten van MamaScrapelle. Een aparte boekenblog, zodat we daar beter konden aangeven welke boeken in welke categorie hoorden en bij welke uitgever. Het team groeide, de leespassie wakkerde meer en meer aan, Een super goede beslissing al ging dat niet zonder slag en stoot.

Een database van ruim 500 reviews werd overgezet naar de nieuwe site, en zonder de hulp van Selena, met wie ik StoerLeesVoer samen beheer, had ik het niet voor elkaar gekregen. Bloed, zweet en tranen en heel veel geduld..

Van 2 blogs per dag naar 1 per dag naar 3 blogs per dag

Heel even was ik bang dat ik niet meer genoeg te schrijven had voor MamaScrapelle, laat ik daar eerlijk over zijn in dit jaaroverzicht. Immers kwamen de boekenrecensies nu op een andere site en zat ik opeens op maar 1 blog per dag.
Daarnaast waren de bezoekcijfers logischerwijs opeens gezakt en heb ik een periode van een maand heel erg bij mezelf gedacht of ik hier wel goed aan had gedaan..

Een enorme groei een jaaroverzicht.

Maar het werkte. Er ontstond een enorme groei op beide websites in de maanden die volgden. Qua volgers maar ook qua bezoekers die voornamelijk via Google de weg naar MamaScrapelle weten te vinden.

Bij een jaaroverzicht horen natuurlijk ook bezoekcijfers.

In januari had MamaScrapelle 8k unieke bezoekers, februari 9k en dit steeg naar 14k in juni. Door de scheiding zakte in juli dit even terug naar 12k unieke bezoekers. In september zaten we weer op koers met 15k unieke bezoekers.

Wat daarna gebeurde.. We groeiden en groeiden en zitten nu in december op 23k unieke bezoekers op MamaScrapelle en 8k unieke bezoekers op StoerLeesVoer. Met op beide sites eigenlijk dagelijks 3 blogs per dag.. WOW!

jaaroverzicht
jaaroverzicht MamaScrapelle

Die groei had ik nooit alleen kunnen doen, dat is echt dankzij de hulp van mijn trouwe blogteam waar ik mega trots op ben en heel erg dankbaar. Want naast het bloggen sta ik 3 dagen voor de klas, en ben ik nog druk bezig met mijn studie voor het zij-instroomtraject van de PABO.

jaaroverzicht 2020
jaaroverzicht 2020

Blogteam

Het blogteam groeit gestaag mee met de blog. Op dit moment telt ons recensieteam maar liefst 12 leden. Waarbij de een wat actiever is dan de andere. Geen van ons is fulltime blogger en dat is mede de kracht van deze blog. Elias en Rosalie zijn de jongsten uit ons team. Elias schrijft graag over games en speelt graag een spel en Rosalie gaat graag naar het museum, speelt viool en is graag creatief. Delicia is er al het langste bij en schrijft over haar 4 jarige zoontje en hun belevenissen.

Selena heeft de meeste recensies geschreven dit jaar en is mijn rechterhand voor MamaScrapelle. Met Selena beheer ik ook StoerLeesVoer. Zij schrijft veel over haar belevenissen als mama van 2 meiden en is dol op koken en kookboeken en speelgoed reviewen. Selena heeft ook haar eigen blog GoodMoodMama. Reviewer Tanja is onze historicus en kookt ook graag in retro stijl. Ze houdt van theater en uitdagende games. Weten jullie al dat ze ook haar eigen boek Ontij heeft geschreven? Elles mama van Elias, houdt van theater en andere uitstapjes en geeft ons wekelijks tips voor gezond leven en voeding. Tevens is ze personal coach en in het nieuwe jaar gaan jullie meer van haar horen onder de naam EllesInVerwonderLand.

We gaan nog even door in ons jaaroverzicht met Esther, mama van Rosalie, houdt enorm van reizen. Ze hoopt snel weer naar mooie plekken te kunnen gaan om daarover te bloggen. Dan hebben we de twee leerkrachten Joyce en Kelly met duidelijke informatieve blogs vol informatie over het onderwijs, speelgoed recensies en uitstapjes. Chantal is onze pedagogisch medewerker en gelukkig ook heel creatief! En sinds kort hebben we daar ook Lianne, mama van 3 jongens en orthopedagoog. Ook van haar gaan jullie nog veel meer moois te lezen krijgen! Dan blijf ik, Ellen, nog over. Ik ben dol op creatieve spullen, speelgoed, uitstapjes en reizen.

Top 10 best gelezen blogs jaaroverzicht 2020

Misschien leuk om in dit jaaroverzicht ook de 10 best gelezen blogs te delen van het afgelopen jaar!

Onderscheiden

In dit jaaroverzicht wil ik je graag ook kort vertellen waarom wij onderscheidend zijn. Allereerst de veelzijdigheid van het team. Kindbloggers en Mamabloggers. Maar ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers, orthopedagoog, historicus, personal coach, hobby chefs, creatievelingen, alleenstaande mama ach en zo kan ik nog wel even doorgaan. We hebben zo’n enorme rugzak bomvol ervaringen en expertises die wij graag met jullie delen. Van uitstapjes, vakanties, recepten, opvoedtips, speelgoed, creativiteit, in en om het huis en meer.
Binnenkort gaan we daarom ook de menustructuur aanpassen om nog duidelijker te zijn voor de volgers. Het klinkt namelijk misschien wat chaotisch, maar als ouder heb je met al deze zaken te maken! En hoe fijn om al die informatie dan op 1 platform te kunnen vinden.

Jaaroverzicht 2020

Zoals een goed jaaroverzicht betaamd willen wij alle bedrijven en pr bureaus bedanken. Wat een liefde en warmte krijgen we van iedereen!

En natuurlijk kunnen wij niet bestaan zonder jullie, onze lezers en bezoekers. We waarderen ook echt elke digitale bezoeker die onze reviews leest. Alle leuke reacties en tips op wat we doen. Dat maakt het zorgen voor MamaScrapelle tot een feestje. En de vele uren die nodig zijn voor reviewen, fotografie (alle foto’s maken we zelf), bedenken van activiteiten, website snel houden en ons zichtbaar maken zijn het dan helemaal waard. Een oprecht dankjewel van ons allen in dit jaaroverzicht.

2021

Voor 2021 hopen wij weer veel mooie blogs voor jullie te kunnen maken volop inspiratie voor in en om het huis en onderweg. Er zullen win-acties blijven komen en spontaan zullen er andere dingen ontstaan. En in december 2021 volgt er vast weer een mooi jaaroverzicht.

jaaroverzicht

Winnen bij dit Jaaroverzicht 2020!

Wij gaan dit jaaroverzicht van 2020 uit met een knal! Je kan namelijk een giga prijzenpakket winnen. Voor jong en ouder, met allerlei spullen die passen bij MamaScrapelle. Wat vind je in het te winnen pakket? Als de titel doorklikbaar is, dan kom je bij onze review uit voor meer informatie.

 1. Knutselspullen altijd fijn en handig om te hebben
 2. Een kookboek van Extra Vierge van uitgeverij Terra
 3. Boek de coolste touwfiguren van uitgeverij Deltas
 4. Het megaleuke doolhovenboek van uitgeverij Deltas
 5. Handboek Dieren tekenen van uitgeverij Deltas
 6. Manege sticker fun boek van uitgeverij Deltas
 7. Chocolade
 8. Spelletjesblok Yathzee met dobbelstenen
 9. Speelkaarten
 10. Een shopper van Mini & More en een kladblokje

Wat moet je doen voor dit jaaroverzicht boekenpakket?

 • Gefeliciteerd Annemiek!

Succes!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

29 reacties

 1. Ik lees jullie blogs en die van Stoerleesvoer graag! Niet alles uiteraard, want jullie zijn inderdaad erg divers, maar wel veel.

  Ik waag graag een kansje voor het giga prijzenpakket 🍀

  Hele fijne dagen! 🎄☃️🎅

 2. Gefeliciteerd met de mooie aantallen bezoekers. Ik ben er daar eentje van. Jullie variatie en heus team is zeker jullie kracht. Ik doe natuurlijk graag mee voor dit mooie pakket! En fijne feestdagen allemaal!

 3. het was in alle opzichten een heftig jaar voor ons allemaal
  geweldig dat het voor jullie toch een topjaar werd
  prettige kerstdagen en de allerbeste wensen voor 2010

 4. Allereerst gefeliciteerd met dit topjaar 😀 Ik doe heel graag mee voor dit fantastische pakket dat ik zeker met mijn zus Chantal en haar gezin zou delen 😀

 5. Wat fijn dat jullie zo gegroeid zijn (en terecht ook) en zo’n super jaar hebben.
  Ik deel de actie op Facebook.

 6. Wow echt veel geweest het afgelopen jaar! En wat een mooi pakket om het jaar mee af te sluiten! Ik doe graag mee

 7. Ik volg jullie graag en haal veel inspiratie uit de sites. Hele fijne feestdagen en een fantastisch 2021. En natuurlijk loot ik graag mee.

 8. Heel graag beginnen we volgend jaar met zo’n gaaf boekenpakket! Mijn meiden vinden jullie boekentips altijd geweldig, vandaar ik het èn jullie andere blogs graag lees.

 9. Wat fijn voor jullie! De knutseltips en uitjestips vind ik altijd leuk om te lezen, brengt me vaak op goede ideetjes!
  En dit is wel een héle toffe winactie, daar wil ik absoluut een kansje voor wagen. Met een gezin van 5 zit er voor iedereen wat leuks bij!

 10. Ik vind het erg leuk te lezen dat jullie een topjaar achter de rug hebben, ondanks alle hectiek! Ik lees altijd graag mee!

 11. Wauw wat een knap pakket! Heel leuk om het hele gezin hier blij te maken! Ik doe dus heel graag mee!

 12. Wat een jaar! Zowel positief als negatief. Ik wens jullie allen een gezond, gelukkig en succesvol 2021 toe! Tevens maak ik graag van de gelegenheid gebruik om mee te mogen doen, prachtig pakket voor een frisse en leuke start van het nieuwe jaar!

 13. Wat een leuke blog. En wat een mooi voornemen. Wat komt er op jullie pad…tijd zal t leren. Maar vast weer hele mooie dingen.
  En dit pakket…is weer een plaatje. Ik doe graag mee.

  Alle goeds voor jullie allemaal voor 2021

 14. Wat een gaaf pakket, daar doen wij heel graag aan mee en wij wensen jullie een succesvol 2021

 15. Beste wensen voor het nieuwe jaar.

  Ik doe graag mee voor het pakket. Ik heb een pakket klaar staan voor stichting Jarige Job.
  Ik zou dit pakket graag verdelen onder mijn dochter en de kinderen die stichting Jarige Job blij maakt met cadeautjes. (chocolade houd ik zelf natuurlijk graag , ha ha)

 16. Tof dat je site steeds bekender wordt! Ik word blij van je reviews en ook attent gemaakt op leuke nieuwtjes, ga zo door! Ik zoek nog een leuk Kadootje voor de noodopvang (voorjaar ze ook wat gegeven) en zal als ik dit pakket win zeker met ze delen. Ben zo blij met ze! (En dus met deze site)

 17. Beste wensen voor dit jaar alvast!

  En wat een prachtige winactie. Daar zouden we hier allemaal wel blij mee zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.