Kerstboom knutselen van een wc rol, ijsstokjes en papier

Heb je jonge kinderen thuis, in de klas of in de opvang dan is het heel leuk om thema kerstbomen te doen. Met deze voorbeelden kun je zo 8 creatieve kerstbomen met de kinderen maken. En er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën te bedenken om een kerstboom te knutselen. Het is maar net hoeveel tijd en zin jij en de kinderen er in hebben. Een leuke activiteit in elk geval met peuters en kleuters.

Kerstboom knutselen

Bij de volgende knutsels kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Er zullen prachtige zelfgemaakte creatieve kerstbomen ontstaan. Leuk om cadeau te doen aan familie deze feestdagen bijvoorbeeld.

Kerstboom knutselen wc rol en magnetic papier

Voor deze creatieve kerstbomen heb je nodig:

  • 1 wc rol
  • groen glimmend papier ( dof kan natuurlijk ook) Gescheurd is het leukste effect ik kocht het bij de Action
  • lijm
  • stukje bruin karton
  • versiersel als strooiglitter*

Knip de wc rol door de helft en de ene helft knip je in op 2/3. Zo krijg je 3 ongelijke delen die boven elkaar geplakt een kerstboom vormen!

Een leuke activiteit die je in 2 keer kan aanbieden.

Kerstboom knutselen met kralen

kerstboom knutselen

Kleur de kerstboom helemaal op jouw manier in en zet hem in elkaar. Versier hem vervolgens met slingers en lichtjes (touw en kralen*). Om hem helemaal af te maken leg je de eigen gemaakte cadeautjes onder je eigen kerstboom, super leuk dus!!

Kerstboom knutselen van ijslolly stokjes 1.

Bij de hobbywinkel kun je dikke en dunne ijslolly stokjes kopen. Door heel voorzichtig te knippen kun je ook hier verschillende grote’s mee knippen en op een dikkere stok plakken. Dochterlief plakte ze allemaal tegen elkaar aan want dan vond ze mooier dan er tussenstukken tussen te laten zitten. Zo leuk hoe de kinderen echt ook kijken naar wat ze zelf het mooiste vinden hè! Alles is goed bij mij en er ontstonden prachtige creatieve kerstbomen.

Kerstbomen van ijslolly stokjes 2.

Een hele simpele kerstboom is door 3 dikke ijslollystokjes op elkaar te plakken en deze ook weer te laten versieren. Ideaal voor dreumesen bijvoorbeeld die zo toch de hele knutsel zelf kunnen maken! Je kan er natuurlijk ook op kleuren met stift!

Kerstboom knutselen van tape

Tegenwoordig zijn er zo veel soorten washi tapes in omloop dat bijna iedereen wel een rolletje van iets in huis heeft met een leuk design. Op de mamaswap waar ik aan mee deed voor kerst plakte ik een creatieve kerstboom van tape. De wat oudere kindjes die met een taperoller overweg kunnen kun je dit ook zelf laten doen. Je kan hier natuurlijk ook leuke kerstkaarten mee maken!

Kerstboom strijkkralen

Voor diezelfde mamaswap maakte ik een DIY kerstboom van strijkkralen. Een erg leuk werkje om te doen en met een super leuk resultaat. Voor kindjes vanaf 4 jaar zeker haalbaar om ook zelf na te maken.

Kerstboom van papier met foamstickers

DIY kerstknutsel Foamsticker

En ik bedacht mij net opeens dat ik vorig jaar ook al een kerstboom had geknutseld van papier die versierd werd met foamstickers.

Creatieve kerstbomen van verf en glitters

DIY kerstkaart voor kinderen

En als laatste natuurlijk de zelfgemaakte kerstkaarten van dochterlief dit jaar. Een kerstboom knutselen van haar geverfde hand die ze zelf helemaal heeft versierd.

Zo komen wij in totaal op 8 verschillende zelfgemaakte creatieve kerstbomen! Genoeg om de kerst(vakantie) door te komen denk ik zo.
Wil jij aan de slag met DIY kerstboom van hout? Lees dan de gave blog van Gemma.

Meer inspiratie nodig?

zelfgemaakte creatieve kerstboom
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.