Anna vilten kerstboom – een leerzame kerst met Anna

De kersttijd is een ontzettend sfeervolle tijd, thuis en in de klas. Vaak is het een en al lichtjes en gezelligheid. Kinderen vinden het vaak leuk om mee te helpen met het versieren van de kerstboom. Met Anna vilten kerstboom hebben de kinderen een eigen kerstboom om te versieren! Maar deze boom is ook nog eens heel leerzaam omdat je er leuke spelletjes mee kan doen!

Anna vilten kerstboom

Versierplezier met de Anna vilten kerstboom

Anna ken je vast wel van haar boeken die uitgegeven zijn bij uitgeverij Clavis. Nu is er van Anna dus een vilten kerstboom gemaakt. Deze heeft stevige figuurtjes om er in te hangen en kaartjes met voorbeelden die je kunt namaken. Gemaakt voor kinderen die samen met Anna willen spelen en leren.
In de doos zit een vilten kerstboom van een meter hoog en 77 cm breed. Er zitten 40 vilten figuurtjes in van Anna, de kerstman, sterren, cadeautjes, kerstsokken en kerstballen en nog meer leuke figuren. Ook kun je 30 opdracht kaartjes in de doos vinden.

Anna heeft een mooie kerstboom.
Help jij hem versieren? Volgende voorbeelden op de kaartjes, of gaat zelfs creatief aan de slag met alle figuren.
Zo leer je op een speelse manier over vormen, kleuren, patronen en getallen.
Leuk als kerstversiering en interactief spel voor thuis, in de opvang en in de klas.

Anna vilten kerstboom met figuurtjes

Een superleuke en originele kerstboom

Als kinderen klein zijn vinden ze het vaak leuk om te helpen met het versieren van de kerstboom. Vaak is dat leuk maar soms ook niet zo handig. Zeker als je dure of emotioneel waardevolle kerstversieringen in je boom hebt hangen. Met deze vilten kerstboom van Anna kun je kinderen eindeloos de kerstboom laten versieren. De boom is gemaakt van stevig vilt met een lintje bovenaan zodat je deze goed stevig op kan hangen. Op vooraf bepaalde plaatsen zitten al stukjes klittenband. De andere helft van de klittenbandjes zitten op de achterkant van de vilten figuurtjes.

Kinderen kunnen dus steeds opnieuw de kerstboom versieren. Ik zag deze kerstboom in een brochure voorbijkomen en was meteen enthousiast: dit is iets leuks voor in de klas! Hoe leuk is het om dit in je huishoek te hebben hangen, en dat kinderen hier dagelijks mee aan de slag kunnen? De stukjes vilt zitten stevig bevestigd. Natuurlijk is het zo dat als kinderen er echt wild of lomp mee omgaan, ze mogelijk een stukje klittenband kapot trekken. Maar de meeste stukjes klittenband zit echt stevig vast en krijg je niet zo snel los.

Kaartjes met opdrachten bij de Anna vilten kerstboom

Wat deze vilten kerstboom van Anna extra uitdagend maakt, is dat er 30 opdrachten kaartjes bijgevoegd zijn. Met deze kaartjes ga je aan de slag met het herkennen van kleuren, patronen en getallen. Opdrachtjes kunnen bijvoorbeeld zijn: versier jouw boom met alleen maar gele kerstversiering. Of: versier jouw boom op precies dezelfde manier als Anna.

Met deze opdracht moeten kinderen er rekening mee houden dat ze goed kijken naar het plaatje, en dus nadenken over plaatsbepaling. En dit zijn voor veel jonge kinderen echt leuke en uitdagende opdrachten. Kinderen kunnen dus met de opdrachtenkaartjes aan de slag, maar jongere kinderen kunnen ook geheel naar eigen inzicht aan de slag gaan. Dat maakt deze vilten kerstboom dus geschikt voor verschillende leeftijden.

klittenband

Een eye-catcher

Wat ik echt een pluspunt vind aan deze Anna vilten kerstboom, is dat deze gewoon heel mooi is. Ik heb wel eens eerder zo’n vilten kerstboompje gezien, maar deze was een stuk kleiner en de kwaliteit was echt minder goed. De vilten kerstboom van Anna is echt stevig, mooi van kleur, en heeft super leuke figuurtjes. Deze hang je dan ook graag in de huiskamer omdat deze toch simpelweg mooi en gezellig uit ziet. In de kerstperiode wil je je huis mooi en gezellig aankleden, en dat doe je met deze Anna vilten kerstboom zeker. Leuk voor de kinderen én mooi voor in je huiskamer. Maar bij mij komt deze boom dus niet in de huiskamer te hangen, maar in mijn kleuterklas!

Wil jij ook deze leuke kerstboom van Anna? Je vindt hem onder andere bij Bruna

Anna vilten kerstboom

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.