De vraag van vandaag – een kaartspel met 50 vragen

3 weken lang heb je zometeen je kinderen om je heen. Geen school, geen BSO, tenzij je een noodzakelijk beroep hebt. En dan wordt er ook nog eens geadviseerd om zoveel mogelijk in je eigen bubbel te blijven. Waar wij aan tafel altijd vertellen over onze dag en luisteren naar elkaars verhalen is dat lastig als je eigenlijk al weet wat je allemaal hebt beleefd die dag. Maar gelukkig heb ik een hele gave oplossing voor je. Ken je de vraag van vandaag al?

vraag van vandaag

Vraag van vandaag

In de Vraag van vandaag zitten maar liefst 50 vragen voor 50 mooie gesprekken met je kind. Of je kinderen hierop zitten te wachten? Ik denk dat ze geen keuze hebben. Mama’s wil is wet toch. Nou nee, die keuze gaat eigenlijk niet op. Maar ik weet zeker dat je kinderen na een korte wenperiode deze kaartendoos er uit zichzelf bij gaan pakken.

Misschien doe jij wel net als ik bij het slapen gaan even vragen aan je kind wat het leukste of stomste was geweest die dag. Gewoon in alle rust nog even samen praten. En aan tafel bij het avondeten praten wij ook altijd met elkaar, maar dan ben je niet 1 op 1 met je kind dus is het misschien een beetje anders.

Elkaar beter leren kennen

Misschien denk jij wel dat jij je kind door en door kent, maar het zal je verbazen hoe deze 50 vragen jouw helpen om je kind echt te leren kennen. Maar ook voor je kind zijn deze vragen fijn om jou beter te leren kennen. Want de vragen zijn niet alleen om als ouder aan je kind te stellen. De vraag van vandaag kan ook prima andersom worden gesteld. Dus geef jij maar eens antwoord op de vraag: Stel jij zou net als Doornroosje, 100 jaar slapen. Hoe ziet de wereld er dan uit als je wakker wordt?

Kom maar op met die tomeloze fantasie. Juist omdat je gedwongen wordt om out of the box te denken en er geen fout of goed antwoord bestaat gaan alle remmen los. Je kind en misschien jijzelf ook wel, durft te experimenteren met emoties, gedachtes en fantasie. Misschien kun je de vragen wel stellen in de ochtend en er elke dag een project van maken.
Hoe zien de huizen er over 100 jaar uit? In wat voor auto rijden we dan? Is er nog natuur, zijn alle dieren er nog? Tekenen maar, knutselen maar en aan het einde van de dag geef je een presentatie.

vraag van vandaag

Annelies Bobeldijk

Bedenkster van de vraag van de dag is Annelies Bobeldijk. Zij noemt zichzelf DE opvoedcoach van Nederland. Moeder van maar liefst 4 jongens bedacht zij hoe heerlijk het is om fijne gesprekken met haar kinderen te hebben. Dat gunt ze elke ouder en zo kwamen deze 50 vragen tot stand. Heb jij een kind dat snel weet ik niet als antwoord geeft? Die optie bestaat niet meer. Stel je kind de vraag wat zijn knuffel of vriendje als antwoord zou geven. Dat voelt veiliger en stiekem geven ze eigenlijk het antwoord dat ze zelf hadden gegeven.

Annelies heeft ook een boek geschreven, supermama’s bestaan niet die ik nog aan het lezen ben. De review hiervan komt op StoerLeesVoer.

Wil jij ook aan de slag met de vraag van vandaag bestel de kaartenset dan snel, ik weet zeker dat je kinderen het geweldig gaan vinden!

vraag van vandaag
Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.