DIY kerstkaart voor kinderen

Kerst is de mooiste tijd van het jaar. Een van de onderdelen die er voor mij echt bij horen zijn kerstkaarten versturen. Dit jaar mocht dochterlief haar eigen DIY kerstkaart voor kinderen maken voor haar vriendjes en vriendinnetjes. 

DIY kerstkaart voor kinderen

Van te voren hoopte ik dat ze 9 kaarten wilde maken. Alles wat meer was was mooi meegenomen natuurlijk. Leg de lat niet te hoog in elk geval voor je kind want de concentratieboog kan snel verbreken natuurlijk. Je kan de activiteit in elk geval in 2 keer aanbieden.

Stap 1 de handtekening

Een echte kerstkaart voor kinderen. Je kind mag een eigen handtekening zetten.

DIY kerstkaart voor kinderen

Wat heb je nodig:

  • Groene verf
  • kwast
  • sopje met washand
  • kaarten

Hoe maak je het:

Heel simpel. Verf de hand van je kind en stempelen maar! Ik verf natuurlijk regelmatig de handen van de kinderen dus dochterlief kreeg hier geen genoeg van. Ook zelf de handen verven vindt ze geweldig en zo maakte ze wel 19 kaarten! Die kregen een uurtje om te drogen. Konden we ons mooi even aankleden ondertussen.

Stap 2 versieren

DIY kerstkaart voor kinderen

Wat heb je nodig:

  • Alles wat glittert en schittert en met kerst te maken heeft!
  • Lijm

 

 

 

 

DIY kerstkaart voor kinderen

Hoe maak je het:

Met veel plezier en de kerstmuziek aan op de achtergrond om tussendoor mee te zingen is het een dolle pret om je eigen kerstkaart voor kinderen te maken!

DIY kerstkaart voor kinderen

Dochterlief kreeg er geen genoeg van en ging door tot alle kaarten versierd waren.

DIY kerstkaart voor kinderen

Hou er rekening mee dat alles onder de glitters zit. Een leuke verrassing voor de ontvangers haha want zelfs met de kerstkaarten in de enveloppen doen bleven er glitters vanaf komen.

Deze activiteit is met een klein beetje hulp al voor dreumesen te maken.

Het leuke is dat de kaart ook echt helemaal door henzelf gemaakt is. Een kerstboom met mooie versieringen! Een echte kerstkaart voor kinderen!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.