Kerstvakantie knutselactiviteiten met en voor jonge kinderen

Ik barste van de creatieve inspiratie deze kerstdagen en vond bij andere bloggers ook leuke ideeën die ik zeker met jullie wilde delen. Dus hou je vast voor nog meer creatieve kerst ideeën! Zo kom jij de kerstvakantie knutselend wel door!

Kerstvakantie knutselactiviteiten

Maak je eigen placemat

Bij de Action haalde ik deze grote kleurplaten. De ideale maat om zelf placemats te maken. Met plakfolie zorg je er ook nog voor dat je ze de kerstdagen schoon kan maken.

KerstplacematKerstplacematKerstplacemat

Het leuk is dat de kleurplaten aan twee kanten te betekenen zijn en dat ze heerlijk groot zijn dus de kinderen zijn een paar keer zoet voor alles gekleurd is!

Bling Kerstdoosje

Een paar jaar terug kocht ik heel veel van deze kleine kartonnen doosjes in stervorm en in kerstboomvorm. Je kunt er een touwtje om heen binden en in de boom hangen, of mooi neerzetten. Er past bijvoorbeeld een klein chocolaatje in. Ik bood het aan met kleine bling sterren. Goed voor de fijne motoriek!

Kerstdoosje met bling Kerstdoosje met bling Kerstdoosje met bling

Sensory kerstballen

mamaliefde sensory balls

Bij Linda van Mamaliefde zag ik deze post voorbij komen met sensopathische kerstballen. Super leuk en zeker een idee om te onthouden voor volgend jaar om zelf te gaan maken. Hoe en wat lees je natuurlijk op haar blog!

Vrolijke Kerstsnacks

Smakelijke-hapjes-kerstdiner

Bij Nicole van Meisje-Eigenwijsje kwam er wel een hele lekkere blog voorbij. Allemaal leuke vrolijke en meestal gezonde kerstsnacks voor jonge kinderen. Hier ga ik zeker wat van maken voor de gastkindjes voor de kerstlunch!

Kerstmanhandafdruk

kerstman handafdruk

Tot slot vond ik deze ook wel erg leuk gemaakt door Mandy van Getestspeelgoed. Inclusief recept voor het deeg. De handen worden leuk uitgesneden en omgetoverd tot Kerstman.

Ook weer erg leuk om kado te doen onder de boom!

Ik hoop dat je zo voldoende inspiratie hebt voor kerstvakantie knutselactiviteiten. Veel knutselplezier.

Latest posts by ellen (see all)
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.