DIY thema: wie ben ik voor peuters

Omdat de winter maar uitblijft ben ik met de gastkinderen een ander thema begonnen vorige week. Thema Wie ben ik. Ik heb veel 2 jarigen die steeds meer familieleden kunnen benoemen, maar ook eigen lichaamsdelen gaan erg goed. Tijd om die talenten eens vast te leggen dus!

Wie ben ik?

Met de feestdagen net achter de rug hebben veel kinderen hun opa’s en oma’s en oom’s en tantes weer gezien. Met het thema: Wie ben ik kun je natuurlijk niet alleen over jezelf praten, of over je familieleden, maar ook verschillen tussen mensen benoemen. Van bruin en blond, stijl en krullend haar, klein groot, dik dun , jong en oud. Wel een bril, niet een bril en noem maar op. Hoe ziet het kind zichzelf en hoe groot is hun fantasie in dit alles. Een erg leuk thema voor kinderen rond de 2 jaar en ouder!

 Kleur jezelf

jezelf tekenen thema wie ben ik jezelf tekenen thema wie ben ik

Als eerste heb ik de kinderen zichzelf laten inkleuren. Het was erg leuk om te zien dat ze zonder problemen op mijn rol behang gingen liggen en al giechelend het omtrekken met het potlood ondergingen. Zeker in de nek kietelde het behoorlijk haha. Ik probeerde ze de tekeningen eerst op de grond in te laten kleuren, maar het papier ging alle kanten op en met meerdere kinderen kwam ik handen en zwaar speelgoed te kort. Helemaal omdat wat kruipende baby’s die vervolgens wegpakte! Je kunt de tekening ook oprollen en steeds een stukje verder afrollen om te laten inkleuren. Hoe ouder ze worden hoe serieuzer ze hier mee omgaan! Leuk om vervolgens op de slaapkamerdeur te hangen.

 Spiegeltje Spiegeltje in de hand

Deze knutsel vond mijn dochter zo leuk dat ze er wel 2 heeft gemaakt ( een derde keer heb ik maar gezegd dat ze nu genoeg spiegels had en liet haar spelen met haar spiegels die al af waren)

Benodigdheden:

  • Stuk karton tegen het doorbuigen
  • Vel papier
  • Oude cd/dvd
  • Lijm
  • Bling bling steentjes

spiegeltje knutselen peuters

Werkwijze:

Plak de cd/dvd op het papier en doe om de rand lijm en ook op de buitenstand rand van de cd/dvd. En dan laat je ze lekker plakken!

spiegeltje knutselen peuters spiegeltje knutselen peuters

Dochterlief begon zoals met veel dingen spontaan te sorteren op vorm tijdens het plakken!

spiegeltje knutselen peuters spiegeltje knutselen peuters

Als tekst verzon ik:

Spiegeltje spiegeltje in de hand

wie is het ondeugendste kind van het hele land?

Wie ben ik voor baby’s

Als variatie voor de jongsten: Laat ze de achterkant zelf verven met vingerverf en plak op de voorkant de spiegel. Niet over hun mooie kunstwerk heen dus. Vanaf ongeveer 8 maanden kunnen ze dit goed vasthouden en vol interesse naar zichzelf kijken! Erg leuk om te zien.

Teken gezichten

Dochterlief vond dit een erg leuke opdracht. De laatste tijd is ze sowieso al minder van het krassen, maar meer van het ‘schrijven’. Een gezicht tekenen is natuurlijk heel nauwkeurig en ze wees direct aan wie wie was op de kleurplaat. Oupa, Omi, Oma, Mama en Papa en ik!

gezichten tekenen thema wie ben ik gezichten tekenen thema wie ben ik gezichten tekenen thema wie ben ik

Waar ze eerst heel rustig begon, moest op het eind ook nog even de haren gekleurd worden, wat toch even krassen werd. Maar je kunt goed zien dat ze echt overal twee stippen voor de ogen, een streep voor de mond en vrolijke neuzen heeft getekend!

gezichten tekenen thema wie ben ik

Op mijn Pinterest bord Wie ben ik kun je nog veel meer inspiratie vinden voor dit leuke thema!

En vind je het leuk om een heel thema aan te schaffen dan raad ik je het complete dit ben ik en wie ben jij thema van peuteractiviteitenweb aan!

Veel plezier!

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.