Een voetmassage – waarom is dat zo lekker en belangrijk?

Zonder dat we het onszelf vaak realiseren, hebben onze voeten iedere dag natuurlijk het nodig te verduren. Ze zitten vaak minimaal 8 tot 10 uur in een paar schoenen en dienen vervolgens ook nog eens ons hele gewicht regelmatig te verplaatsen. Het is daarom dus juist belangrijk om ook onze voeten extra goed te verzorgen. Dit kun je doen op allerlei verschillende manieren. Toch blijft een voetmassage de beste manier om dit te doen. Om je een idee te geven hoe je dit kunt doen en ook waarom een voetmassage zo belangrijk is, hebben we een aantal zaken voor je verder uitgelicht.

voetmassage
Elina Fairytale Pexels

Waarom een voetmassage?

Een voetmassage kun je op verschillende manieren doen. Eén van de manieren is met het voetmassage apparaat genaamd MotionCiser. Dit apparaat is speciaal ontwikkeld voor allerlei verschillende behandelingen. Niet alleen is een voetmassage ontzettend lekker, maar ook nog eens ontzettend goed voor de gezondheid van onze voeten. Wist je dat er namelijk meer dan 70.000 zenuwuiteinden zitten in onze voetzolen? Door je voeten regelmatig te masseren, zorg je ervoor dat deze zenuwen worden gestimuleerd. Het is zelfs zo, dat deze zenuwen in verbinding staan met de rest van je lichaam. Niet alleen zorgt een voetmassage dus voor ontspanning van je voeten, maar ook voor de ontspanning van de rest van het lichaam.

Hoe begin je met een voetmassage

Of je nu je voeten gaat masseren met een voetmassage apparaat of met de handen, in beide gevallen is een goede voorbereiding essentieel. Zorg er uiteraard voor dat je voeten schoon zijn. Dit doe je bij voorkeur met koud water. Dit zorgt er namelijk voor dat de zenuwen in het uiteinde van je voeten ‘wakker’ zijn, waardoor je het beste resultaat behaald. Wanneer je ze gewassen hebt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je voeten goed worden drooggemaakt. Daarna is het tijd om een goede plek op te zoeken, waar je vooral ontspannen kunt liggen. In een massagesalon zal dit doorgaans geen probleem zijn, maar kies je voor een voetmassage met de hand thuis, dan is de bank of het bed vak de beste optie. Bij voorkeur kies je voor een rustige omgeving, waardoor jij je helemaal kunt ontspannen.

voetmassage
Foto door Anete Lusina Pexels

Welke olie gebruik je?

Kies je voor een voetmassage met de handen, dan kan dit natuurlijk niet zonder massageolie. Omdat er zoveel verschillende soorten massageolie zijn, is het belangrijk dat je er eentje kiest die past bij jouw behandeling. Zo is het allereerst raadzaam om te kiezen voor een olie die niet zo snel intrekt. Zo hoef je niet iedere paar minuten nieuwe olie te gebruiken, wat natuurlijk een stuk duurzamers is voor zowel mens als milieu.

Het masseren zelf

Wanneer je een massage apparaat gebruikt, dat zit hier natuurlijk een standaard programma op. Kies je ervoor de voeten met de hand te laten masseren, dan is het natuurlijk een ander verhaal. zorg er wel voor, dat wanneer je zelf gaat masseren, je exact weet wat je doen. Niet te hard en ook niet te zacht. Twijfel je of je de voetmassage wel goed doet, dan is het verstandiger om wekelijks naar een massagesalon te gaan, zodat je er zeker van bent dat het op de juiste manier gebeurt. Wil je het toch graag zelf doen, dan doe je er goed aan om een cursus te volgen, zodat je exact weet wat je in iedere situatie het beste kunt doen.

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.