Hippe mondkapjes – een inspiratie voor iedereen

En ineens zijn ze niet meer uit ons leven te denken: mondkapjes. Nu ze op verschillende plekken verplicht zijn om te dragen, zie je ze steeds meer creativiteit verschijnen. Heb je deze hippe mondkapjes al gezien?

Goed idee, hippe mondkapjes!

zelf mondkapjes versieren

Laatst kwam ik een foto tegen met mezelf en een paar gezellige collega’s. Een foto van 7 jaar geleden. Tijdens het wachten op een patiënt met één of ander virus (corona bestond toen nog niet), besloot ik mijn creativiteit te laten gaan op de mondkapjes die we moesten dragen. Voor de grap tekende ik op het saaie witte stofje en toverde ze op die manier om in vrolijke, hippe mondkapjes. Zo moeten er meer mensen gedacht hebben. Uitgeverij Interstat kwam onlangs met een uitwasbare variant!

Uitwasbare hippe mondkapjes

Deze hippe mondkapjes zijn 100% polyester en na gebruik uitwasbaar op 60 graden. Duurzaam dus. Wat dat betreft zouden ze in het ziekenhuis ook een hoop kunnen besparen, maar ze zijn expliciet bedoeld voor consumentengebruik. Gelukkig heb ik naast mijn werk ook een privéleven (soms lijken we net mensen). En bescherm ik ook daar graag mijn medemens. 😉

De hippe designs

hippe mondkapjes

Het witte pak gaat uit en het saaie medische mondkapje in de afvalbak. Voor onderweg naar huis kies ik uit één van mijn zes eigen hippe mondkapjes! Op de foto hierboven zijn ze allemaal te zien. Ze hebben nog hun eigen naam gekregen ook. Van links naar rechts en van boven naar beneden: de blauwe heet Flamingo, daarnaast zie je Flowers, vervolgens Dragon Fruit, de zwart-witte Tattoo, de opvallende Palm Leaves en als laatste New York. Wil je liever niet teveel opvallen, dan kun je ook gaan voor een legerprint in verschillende kleuren. Of één van de drie klassieke designs in zwart, blauw of groen. In totaal zijn er 12 designs verkrijgbaar, dus vast wel één te vinden die perfect past bij jouw stijl!

Draagcomfort

Inmiddels heb ik al zó veel mondkapjes opgehad. De één zit te strak (dat doet me een beetje denken aan van die te kleine kindermaskers van vroeger), de ander is te ruw of benauwd. Er zijn er maar weinig die je niet voelt zitten. Maar ik kan je vertellen dat deze hippe mondkapjes toch echt wel fijn zijn. Zeker vergeleken met de meeste medische mondkapjes! Deze zijn lekker zacht. Niet te strak en niet te los. En ondanks er geen metalen stripje bij de neus zit, blijven ze goed zitten. Oké, iedere neus is weer anders natuurlijk, maar deze hippe mondkapjes vind ik echt een aanrader.

Wat is jouw favoriet?

hippe mondkapjes

Specificaties ‘Hippe mondkapjes’:

Materiaal: 94% polyester, 6% polyurethaan fibre. Verpakking: per stuk in polybag. 6 exemplaren assorti. Meer informatie vind je hier en hier

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.