Blazelets Style Studio Charms – een set om eigen armbandjes maken!

Er is geen knutselpakket dat mijn dochters niet interessant vinden. Deze Blazelets Style Studio Charms set van Ravensburger werd dan ook met veel gejuich ontvangen. Want armbandjes maken hebben ze al vaker gedaan, maar je eigen armbandjes maken van magisch poeder en water, dat is natuurlijk wel enorm interessant!

Blazelets style studio charms

Wat is Blazelets Style Studio Charms?

De Blazelets Style Studio is een complete set voor het maken van armbanden. Dit doe je niet met kraaltjes, maar met magisch poeder en water!
Je krijgt een setje met een handige koffer. Daarin kun je al je onderdelen opbergen, en je hebt deze nodig om je armbandjes te maken. Want met het magisch poeder maak je charms (bedeltjes), die aan het elastiek voor je armbandje komt te hangen. En die charms kun je ook nog versieren met glitterpoeder, om ze extra mooi te maken!

Blazelets style studio charms

Wat zit er in de set?

Als mijn meiden een knutselpakket in handen krijgen, willen ze het liefst zo snel mogelijk alles openmaken en meteen beginnen. Maar inmiddels zijn ze er wel achter dat het verstandiger is om eerst even alles netjes uit te pakken en de handleiding goed te bekijken.

Dus het eerste werk was eerst eens even goed kijken wat er in de set zat. De Blazelets Style Studio Charms wordt geleverd in een mooi en vooral handig koffertje. In dat koffertje kun je alle benodigdheden opbergen, maar je hebt het bord wat erin zit ook nodig om de armbandjes te maken.
Verder zitten er 5 zakjes in met magisch poeder in verschillende kleuren, 1 zakje glitter, 7 elastieken, 3 mallen om de charms mee te maken, een flesje om water mee te druppelen en wat gereedschap.

Blazelets style studio charms

Hoe maak je een armbandje met Blazelets Style Studio Charms?

Je kiest eerst hoeveel charms je aan je armbandje wil maken, dit kunnen er maximaal 3 zijn. Je legt de malletjes in de goede volgorde in de koffer. Vervolgens span je het elastiek via de haakjes door de malletjes.
Hier moet je even goed bij opletten, zorg dat het elastiek echt in de sleufjes valt! Hier hadden we de eerste keer niet zo goed op gelet, en daardoor zaten de bedels uiteindelijk ook wat los aan de armband.
Als het elastiek gespannen is, kun je de vormpjes gaan vullen met het magisch poeder. Druppel dit vervolgens nat met water en stamp deze goed aan met het gereedschap.

En nu moet je maar wachten…. Het duurt volgens de handleiding zo’n 10 minuten voordat je de charms uit hun vormpje mag halen. En dan kun je het armbandje afmaken, door er glitter op te doen én er een sluiting aan te maken.

Wat is onze mening?

Mijn dochters van 6 en 9 jaar vonden de Blazelets Style Studio Charms set allebei een aanrader. Ze vonden dit echt wat anders dan anders. De kleurtjes van de charms zijn erg mooi, veel mooier dan wanneer je het poeder zo in de zakjes ziet zitten. Ook hebben de charms een fijne structuur!


De glitters zijn eenvoudig toe te voegen én nog belangrijker: blijven goed zitten! Dit komt omdat je de glitters met een kwastje toevoegt als het nog wat vochtig is, en zo blijft het plakken. Bij veel knutsels met glitters is dit toch anders.
Wat wel lastig is, is dat je echt wel even goed moet opletten of je het goed doet. Het spannen van het elastiek is wat lastig, en daar hebben jongere kinderen wellicht even hulp bij nodig.

armband van magisch poeder

Ook is het jammer dat lang moet wachten voordat je verder kunt met het maken van een nieuw armbandje. Volgens de handleiding van de Blazelets style studio charms moet je zo’n 10 minuten wachten, maar dat was in onze ervaring wel echt langer. Haal je de charm te vroeg uit zijn mal, dan breekt hij.
Maar wanneer je het door hebt, is het echt heel erg leuk én de armbandjes zien er erg gaaf uit!

Ringen maken
Met de producten uit de Blazelets-serie maak je allerlei coole sieraden. Nieuw is ook de Style Set ‘Rings’ waarmee je met magisch poeder de mooiste ringen maakt. De set bevat speciale siliconen vormpjes in hart- en stervorm, waarin de ring wordt geplaatst en het poeder wordt gegoten. Besprenkeld met water vormt het poeder een magische ring. Maak de ring af met glitter en je hebt een sieraad voor elke vinger! mooi voor bij je Blazelets style studio charms armbanden!

Lees hier de blog van Ellen over de Blazelets Style Studio

Footer4 nieuw


Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.