Alles wat je moet weten over een vergoeding bij letselschade door aanrijding

Als je bent aangereden dan heb je recht op een vergoeding. Hoe hoog die vergoeding is, ligt aan een aantal dingen. Ik leg je graag uit waar je op moet letten als je letselschade hebt opgelopen door een aanrijding.

aanrijding
foto van pexels.com

Wat is letselschade?

Voordat je iets gaat eisen is het misschien handig om te weten wat je gaat eisen. Letselschade is schade die je lichamelijk, psychisch of financieel hebt opgelopen door bijvoorbeeld een aanrijding. Denk bijvoorbeeld aan een whiplash of het niet meer kunnen slapen omdat je elke nacht wakker schikt. Is er sprake van letselschade? Dan heb je recht op een vergoeding! Denk bijvoorbeeld aan letselschade die je hebt gekregen door een aanrijding en daar een letselschade vergoeding aanrijding voor wil hebben. Maar ook de parkeerkosten die je maakt om naar het ziekenhuis te gaan valt onder letselschade.

Maak foto’s!

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding bij letselschade heb je bewijs nodig en foto’s maken van de situatie helpen daar zeker bij! Niet in de gelegenheid om foto’s te maken? Misschien kunnen omstanders dit doen. Door de foto’s kun je duidelijk de situatie laten zien en is het voor iedereen snel te zien wat er is gebeurd.

ongeluk aanrijding
foto van pexels.com

Zoek getuigen

Naast de foto’s is het belangrijk om getuigen te hebben van de aanrijding en de mogelijke letselschade. Zorg ervoor dat je al hun gegevens hebt, mocht je deze mensen later nodig hebben. Denk aan hun naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Zo kan je ze op verschillende manieren bereiken. Mocht het nodig zijn dan kunnen ze een getuigenverklaring afleggen.

Ga naar je huisarts

Misschien dat je niet gelijk aan lichamelijk letsel denkt wanneer je een aanrijding hebt gehad. Dat kan gebeuren omdat je in schok was of omdat je toch niks voelde. De pijn kan ook pas later komen. Ga daarom naar je huisarts wanneer je iets voelt of je denkt dat er psychisch iets met je is veranderd. Wanneer je dit vast laat leggen, sterkt dit je zaak. Vooral bij letselschade is dit handig!

letselschade
foto van pexels.com

Schakel juridische hulp in bij letselschade

Om zeker te weten dat je krijgt waar je recht op hebt bij letselschade, is het goed om hulp in te schakelen. Juridische hulp is online goed te vinden. Zij weten je heel goed te helpen en denken aan dingen waaraan jij nog niet hebt gedacht. Schakel ze daarom gelijk in als je letselschade hebt zodat ze al voor je aan de slag kunnen. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat er een hoop stress en gedoe uit je handen wordt genomen. En zeg nou zelf, dat geeft toch een hoop rust?

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.