Skip to Content

Attracties Europa Park voor jonge kinderen – een overzicht

Nadat Kelly en haar gezin de afgelopen 2 jaren welkom waren in Europa-Park in Rust – Duitsland, was het nu de tijd voor mij om dit geweldige attractiepark vol achtbanen, shows en attracties te gaan ontdekken. En ik mocht niet alleen gaan natuurlijk. Dochterlief, Selena en haar oudste dochter waren ook van de partij. Een perfecte combinatie om de leukste attracties van Europa Park voor jonge kinderen te gaan ontdekken. Team achtbaan versus team rustig aan. En ik zit in team rustig aan (voornamelijk dan).

Attracties Europa Park voor jonge kinderen – Duitsland

Als je Europa-Park binnen komt via de hoofdingang is het eerste themagebied Duitsland. Ik neem jullie mee in volgorde van het park mee in de leukste attracties van Europa Park voor jonge kinderen.

Panorama train

Panorama train of de EP-Express

Wij begonnen onze kennismaking met Europa Park met een van de leukste attractie voor het hele gezin. Namelijk de Panorama train. Deze trein rijdt over een spoor dat in 1975 voor het eerst werd aangelegd. Een ontspannen ritje die je via enkele haltes het hele park rondrijdt. Zo krijg je een goed idee van wat je allemaal te wachten staat.

De haltes zijn Engeland, Spanje, Rusland en Duitsland. Er rijden verschillende kleuren treinen rond en de stations zijn prachtig! Van een prachtige koepel in Rusland, Spanje met prachtige tegelmuren en Engeland met een bronzen Paddington op het station.

Je kan hier ook aan boord stappen van de EP-Express. Deze rijdt niet over de grond, maar in de lucht over een rail. De EP-Express biedt niet alleen een fantastisch uitzicht, maar ook de mogelijkheid om snel andere themagebieden te bezoeken. De haltes zijn Duitsland, Hotels, Spanje en Griekenland.

Andere attracties in Duitsland voor jonge kinderen

In Duitsland vind je verder veel leuke attracties die ook geschikt zijn voor jonge kinderen. Stap aan boord van een bootje en maak een sprookjesachtig tochtje door het rijk van de elfen in de Elf Ride.
Hier kun je weer heel goed zien hoe veel violen er zijn aangelegd in Europa-Park. Het eerste gedeelte van de Elf Ride is wat saai, maar wacht maar tot je in een tunnel vaart!

Boat Ride Duitsland Europa Park

Nog een boottocht kun je maken in een bootje in de vorm van een koets in de Puppet Boat Ride / Marionetten-boottocht . Je bevind je in een wereld met sprookjes en marionetten. Niet geschikt als je bang bent voor clowns overigens…

Kinderen mogen veilig achter het stuur in de Vintage cars en mogen hun ouders eens rondrijden. Een mooi parcours waar van alles te zien is.
En als ze dan de smaak te pakken hebben willen ze misschien ook wel in de rol van machinist in Jim Button – Journey trough Morrowland.

Borstvoedingsruimte Europa-Park

In het themagebied Duitsland vind je ook een borstvoedingsruimte van Europa-Park. De DM is prachtig ingericht met een speelplekje voor jonge kinderen. Kinderstoelen om even in alle rust eten te geven. Een borstvoedingsruimte of ruimte om te kolven. Een magnetron, kindertoilet, rustige verschoningsruimte en ook een winkel voor allerlei benodigdheden voor het hele gezin. Dus als je zoals wij de zonnebrandcrème bent vergeten kun je die ook bij de DM halen. Dit is voor het eerst dat ik zo’n ruimte zie in een groot attractiepark! Perfect als je met jonge kinderen naar Europa-Park gaat dus!

Italië – een gondel bootje

Italië is een klein gedeelte in Europa-Park maar wel met een mooi groot plein. En met meerdere theaters!
Voor jonge kinderen is Piccolo Mondo een aanrader. Een rijdende gondel die je langs toeristische plekken als de toren van Pizza, Venetië en Florence “vaart”. Vooral de hond met pannenkoeken werd hier leuk bevonden!

 Volo Da Vinci Italie

Een hoger avontuur beleven kinderen en ouders in Volo Da Vinci. 7 meter boven de grond vliegen over Europa-Park in de ingenieuze vliegmachines van Leonardo da Vinci. Je mag meetrappen als je wilt, maar gelukkig is dit vooral voor de show!

Attracties Europa Park voor jonge kinderen – Frankrijk

Laten we verder gaan met de attracties van Europa Park voor jonge kinderen in Frankrijk. Dit werelddeel ligt naast Duitsland en bevat de eerste achtbanen, maar die zijn vooral geschikt voor de oudere kinderen en volwassenen.

De leukste attractie voor kleine kinderen is absoluut Madame Freudenreich en haar dinosaurussen. De karretjes brengen je langs allerlei dinosaurussen die wel van lekker eten houden, een verjaardagsfeestje vieren, de was ophangen en een eigen crèche hebben.

Attracties Europa Park Ierland – voor kleine kinderen

In Ierland aangekomen ontdekten wij al snel dat hier veruit de meeste attracties van Europa Park voor jonge kinderen te vinden zijn. Hier is de enige achtbaan te vinden die zo langzaam gaat, en maar liefst 3 keer een rondje dat zelfs elk kind erin durft te gaan! En dan heb ik het over de ba-a-a-Express.

Speciaal voor de kleinsten kun je auto rijden in de Big Bobby Car Circuit op loopwagens. Veilig afgeschermd zodat de allerkleinsten heerlijk rond kunnen rijden. Op kleine bootjes kunnen ze varen met peddels bij de Quipse Peddle Boats. Een smalle rivier met een bootje waar ze heel rustig varend in kunnen zitten. Als ouder kun je rondom meelopen. Spelen doen ze op Sheep Rock, Pauls Playboat, Limerick Castle en Little Lamb’s Land.
En ze vinden het natuurlijk altijd leuk om een rondje te maken in een tractor bij Old Mac Donalds Tractor Fun. Iets grotere kinderen durven misschien wel in de Dancing Dingle of stappen in de rondraaiende Spinning Dragons. De Dancing Diggle is een boot die heen en weer gaat en draait. En de Spinning Dragons doen je al gauw denken aan een kermisattractie. Lekker rondjes draaien op vrolijke muziek!

Heb je echt kleine kinderen dan is Ierland the place to be in Europa-Park!

jungfrau glacier flight zwitserland

Zwitserland

In Zwitserland durven kleine avonturiers vast wel in de Jungfrau Gletschervlucht. De motoren zetten zich langzaam in beweging, je vliegtuig stijgt op en al snel bevind je je op hoogte. Je maakt een vlucht over de gletschers van de Jungfrau in Zwitserland.

Griekenland

Tijd om diep in de zee te duiken met de Abenteuer Atlantis. In karretjes rijd je rond diep op de zeebodem en ga je met infrarode laserpistolen zoeken naar de legendarische stad Atlantis. Onderweg is het tijd om zeemonsters te schieten! Wie haalt de meeste punten?

Pegasus YoungStar Coaster
foto Europa-Park

De Pegasus YoungStar Coaster is ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar met een minimale lengte van 1 meter. Alles beeft wanneer de familieachtbaan “Pegasus” een duikvlucht van 15 meter hoogte maakt met op de achtergrond het Griekse dorpje Mykonos. 

Griekenland is ook een halte van de E.P. Express. Een leuke rondrit hoog in de lucht om snel naar een ander themagebied te reizen.

Kroatië

Terwijl de echte durfals van de familie de nieuwste achtbaan Voltron instappen kun jij met de kleinste naar de tentoonstelling: Croatian Inspiration. Hier kunnen bezoekers op een leuke manier uitvindingen bekijken die oorspronkelijk uit Kroatië komen. Tot de interactieve tentoonstellingsstukken behoren een Tesla-transformator, een reusachtige balpen en een uit de kluiten gewassen dalmatiër. De dalmatiër komt namelijk uit Kroatië. Ook in de winkel kun je typische spullen vinden uit dit land.

Liechtenstein Balloon ride Europa-Park

Liechtenstein

Ik denk het kleinste themagebied van Europa-Park! Liechtenstein heeft sinds 2023 de prachtige attractie met luchtballonnen. Neem plaats in een van de kleurrijke ballonnen met de namen Liechtenstein, Vaduz en Triesenberg en geniet van de frisse wind tijdens het tochtje omhoog en omlaag! Deze attractie is volledig vernieuwd!

Engeland – Attracties Europa Park voor jonge kinderen

Engeland is het themagebied waar ik het meest verliefd op ben geworden. Niet zozeer door het schattige beeldje van Paddington op het station, maar door de ronddraaiende Londense bus en de suikervrije slush die ik hier vond.

Voor jonge kinderen is er in dit themagebied in Europa-Park een carrousel waar zelfs de allerkleinsten zich weten te vermaken. The British Carousel is een originele, handgemaakte, houten paardencarrousel.

Kinderen kunnen alleen autorijden in de Silverstone-piste. Zelf gas geven en door de bochten scheuren! En wel op tijd remmen als je voorligger wat langzamer is natuurlijk. Zijn ze hier nog te klein voor dan ga je de hoek om naar Rusland waar voor de allerkleinsten auto’s zijn waar ouders naast kunnen lopen.

Rusland

Maak een tochtje met de arrenslee door een betoverend Russisch landschap en een magische sprookjeswereld. De dochter van Selena vond deze attractie zo mooi dat we er een paar keer in zijn geweest terwijl Selena en mijn dochter in de rij stonden voor de EuroMir achtbaan.

Kinderen tot 135 cm kunnen op het circuit van Lada Autodrom hun rondjes maken in prachtige bolides. Kinderen groter dan 135 cm gaan het hoekje om naar Engeland, daar kunnen ze in een voertuig waarbij ze zelf het gaspedaal in moeten drukken.

Luxemburg

In Luxemburg bevindt zich een monorail station. Dit is net weer anders als het treintje bij Duitsland of de E.P. Express. De monorail heeft slechts 2 opstappunten. IJsland en Luxemburg.

Wil je meer weten over het verhaal van Rulantica en informatie over de familie Mack dan kun je plaats nemen in het ronddraaiende theater Reis naar Rulantica. Hier binnen staan ook verschillende maquettes. Een soort minimuseum.

Oesterreich_Alpenexpress_Fruehling_8
Foto van Europa-Park

Attracties Oostenrijk voor jonge kinderen

Na een verschrikkelijke brand in het themagebied Oostenrijk zijn ze hier druk aan het opbouwen en vernieuwen. 14 mei 2024 was de officiële opening weer van dit gebied in Europa-Park. Zo is er een nieuwe attractie de Yomi Adventure Trail.

Het avontuurlijke rondlopende pad met hangbruggen, klimelementen en glijbanen leidt dappere ontdekkingsreizigers over rotsen tot wel twaalf meter hoog door de Magische Diamantenkloof. Ontdek de wereld van de Yomis, die magische natuurkrachten gebruiken om kattenkwaad uit te halen.

Ben jij met jonge en oudere kinderen? Dan is het leuk om met de jongste kinderen te kijken naar de boten van de Tiroler Wildwaterbaan die door de woeste rivier gaan en de Alpenexpress “Enzian” die langs je heen suist. Misschien zie je wel je oudste kinderen zitten?!

Oostenrijk Josefina's Magical Imperial Journey

Josefina’s kaiserliche Zauberreise op het grote meer neemt je mee op een rustig boottochtje door een schilderachtige paleistuin. Onderweg zie je de Yomis en kun je genieten van fonteinen en bloemenkunst.

Aan de overkant van het meer vaart de Donau Dampfer onder Oostenrijkse vlag. Vanuit deze boot kunnen kinderen met water schieten. De watershow Weense Waterwals is bijzonder, met fonteinen tot 40 meter hoog.

De kleine bezoekers kunnen ravotten in de Würmchen Wies’n-speeltuin tussen kleurrijke wormen en paddenstoelen.

In de Weense zweefmolen stap je in een gigantische paddenstoel als zweefmolen! Neem plaats in een stoeltje, maar er zijn ook acht tweezitsstoeltjes – perfect om te zweven met je kind of je geliefde.

Grimms Enchanted Forest – Attracties Europa Park voor jonge kinderen

Het Grimms Sprookjesbos bevat een groot wandelgebied vol met huisjes. Bezoek Vrouw Holle, bewonder Rapunzels vlecht of bezichtig het kasteel van Doornroosje. Klinkt onmogelijk? Dat is het niet!
In Grimms Sprookjesbos worden deze en vele andere sprookjes van Grimm liefdevol en in detail gepresenteerd. Huisjes waar je doorheen kunt wandelen, kleine shows die worden gegeven en met veel oog voor detail. Niet alleen leuk voor jonge kinderen, maar ook voor volwassenen als je Europa-Park bezoekt!

De volgende sprookjes zijn te ontdekken in de huisjes:

 • Vrouw Holle
 • Doornroosje
 • Hans en Grietje
 • Ezeltje strekje
 • Kikkerkoning
 • Rapunzel
 • Het dappere snijdertje
 • De gouden gans
 • Assepoester
 • dokter weet-al

en de volgende attracties zijn er voor jonge kinderen in dit themagebied van Europa-Park

 • Dwergenstad: Een met edelstenen volgeladen mijnkarretje voert je door de wereld van de zeven dwergen. Na afloop kunnen je ouders een video kopen van je rit.
 • Sprookjesbos-bioscoop: Fina en de Yomis is een film van 30 minuten over de kleine groene wezentjes die kattenkwaad uithalen in het Sprookjesbos van Europa-Park.

Bekijk hier de trailer

The Minimoys Kingdom – peuter speeltuin

Oversizede lieveheersbeestjes, reusachtige kikkers en imposante rupsen trekken zeker je aandacht in het Koninkrijk van de Minimoys. Terwijl grote kinderen in de Arthur achtbaan zitten kunnen de jonge kinderen zich vermaken in de peuterspeeltuin, of in het het Wortelpaleis met grappige achtbanen.
Ook is er een kleine carrousel.

water playground adventure land europa park

Adventure land – waterspeelplaats

Hier bevinden zich een paar eetgelegenheden en een leuke waterspeelplaats voor kinderen. Gelegen naast het meer van Oostenrijk. Een mooie plek om te verzamelen!

Holland – Attracties Europa Park voor jonge kinderen

Natuurlijk mag ons landje Holland niet ontbreken. Een leuk themagebied voor jonge kinderen in Europa-Park.
Kinderen vanaf 3 jaar kunnen vliegen in een vliegtuigje in de Rode baron. Willen ze liever binnen spelen dan kan dat in de ballenbak met maar liefst 100.000 kleurrijke ballen.
Worden ze niet gauw misselijk dan vinden ze de ronddraaiende Delfts blauwe koffiekopjes vast leuk!
En ze kunnen hier ook varen in de Vliegende Hollander, leuk voor kinderen vanaf 4 jaar!

Wil jouw kind altijd al in botsauto’s maar vind het dat met al die grote kinderen wat spannend? In Holland vinden we ook de mini botsauto’s voor kinderen van 3-8 jaar!

Scandinavië – het thuisland van Snorri

Snorri, de mascotte van Rulantica neemt je onder water mee op een prachtig avontuur. Het geheel doet aan het einde een ietsie pietsie denken aan attractie van Ratatouille in Disneyland Parijs of Symbolica in de Efteling.

In deze attractie in themagebied Scandinavië neemt de olijke zesarmige octopus Snorri je mee op reis over het mysterieuze eiland Rulantica waar zijn thuis is. Bereid je voor op een avontuurlijke reis, want er valt van alles te ontdekken! In de wachtrij zie je allerlei bijzondere zaken zoals vikinghelmen, antieke duikspullen en boegbeelden. En mooie woordgrappen! Daarna ga je op expeditie door de fantastische wereld van Rulantica en maak je kennis met de verschillende themazones van dit magische eiland. Je tocht begint in Trølldal, waar trollen een feest vieren en Snorri het slagwerk verzorgt. Daarna kom je in een bonte onderwaterwereld waar zeemeermensen nieuwsgierig om je boot zwemmen. Aan het eind van de rit ontmoet je de machtige zeeslang Svalgur.

IJsland – Attracties Europa Park voor jonge kinderen

In IJsland kun je ook naar hartenlust spetteren: Vanaf de zomer biedt Lítill Island – hansgrohe’s kinderwaterwereld spetterplezier voor kleine waterratten. De waterspecialisten van hansgrohe wilden zelfs de kleine waterspattende professionals verrassen en water uit fonteinen, glijbanen, pompen en slangen toveren. Terwijl wij er waren werd hier nog hard aan deze attractie gewerkt.

Wel gingen we aan boord van de Whale Adventures – Northern Lights. Met aan elke kant van de boot meerdere waterpistolen wordt het een groot avontuur op zee. Zeehonden en walvissen worden gespot, terwijl je druk bent met water schieten naar de mensen in de rij. Natuurlijk kun je de andere boten met de waterkanonnen beschieten, maar let op….zij kunnen terugschieten!

Ik deed heel snel een gebaar met een oudere meneer die in een tegenliggend bootje zat. En we waren het eens dat we elkaar niet nat gingen schieten. Heerlijk als je op hetzelfde level qua natheid zit 😉

Portugal – binnenspeeltuin voor jonge bezoekers Europa-Park

In Portugal is een binnenspeeltuin. Perfect voor als het heel heet is of juist nat en koud. Op drie verdiepingen kunnen de jongste bezoekers klimmen, glijden, springen en meer. Maar pas op, er zijn strenge huisregels hier voor de jonge bezoekers in Europa-Park:
1. Je moet jonger zijn dan 12.
2. Je moet kleiner zijn dan 140 cm.
3. Je moet het huis binnenkomen met een glimlach.
Dan ben je officieel lid van de Quipse-bende.

Spanje

In Spanje is er een leuke avonturen-speelplaats. Water! Glijden! Spelen! En zelfs een doolhof! Bij Kolumbusjolle kunnen kinderen voelen hoe het voelt op zee. Vanaf 4 jaar.

In de Feria Swing kunnen kinderen vanaf 4 jaar in Spaanse koetsen lekker swingen!

Ik hoop dat je wat aan deze blog hebt gehad zodat je precies weet waar je moet zijn als je Europa-Park met jonge kinderen gaat bezoeken. We hebben nog veel meer artikelen geschreven!

lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.