Skip to Content

Een keukenbar – ideaal voor gezinnen en heel gezellig

Kan de keuken bij jou in huis wel een update gebruiken? Bijvoorbeeld omdat je merkt dat de indeling eigenlijk niet optimaal is, omdat je meer kastruimte nodig hebt voor het opbergen van spullen of omdat het ontwerp gewoon wat meer verouderd is? In een huis voor families mag een keuken met een bar eigenlijk niet ontbreken. Want naast dat het er reuze gezellig uitziet, is het ook nog eens enorm praktisch. Is je interesse gewekt? En kom je hier graag wat meer over te weten? In dit blog hebben we de belangrijkste informatie van een keukenbar voor je op een rijtje gezet.

Je kunt erg goed het contact behouden met de ruimte en het gezelschap

Dat een keuken met een bar in de keukenwinkel CVT in Tilburg erg goed vertegenwoordigd is, is eigenlijk niet zo gek. Het is een erg creatieve oplossing voor een huishouden dat bestaat uit opgroeiende kids. Tijdens het ontbijt, het koken of lunchen kun je erg goed contact blijven houden met de ruimte en het huishouden. En zo kan bijvoorbeeld altijd het overzicht behouden als de kinderen lekker aan het spelen zijn of huiswerk aan het maken zijn aan de keukenbar.

keukenbar
Foto door Max Vakhtbovycn: via pexels

Een keukenbar is erg handig voor een snel ontbijtje in de ochtend

Maar er zijn nog een paar erg praktische voordelen verbonden aan het kopen van een keuken met bar. Het is namelijk ook de perfecte plek om snel even iets te eten en te drinken. Je hoeft daardoor lang niet altijd de eettafel klaar te maken en hebt het plateautje van de keukenbar daardoor enorm snel weer schoongemaakt. Dit kan je dus aardig wat tijd schelen. Wel een erg fijne gedachte als je het op dat moment eigenlijk erg druk hebt.

Je zorgt voor een erg speels accent in de keuken door een klein barretje te plaatsen

En maak je de keuze om een keuken met een bar terug te laten komen bij jou in huis? Dan zorg je direct voor een erg speelse twist in huis. De bar oogt meteen zeer uitnodigend en is een erg leuk plekje om te vertoeven. Of dat nu voor jezelf is, onder het genot van een drankje terwijl je partner aan het koken is. Of dat de kids kunnen aanschouwen hoe je zelf de sterren van de hemel kookt. Al met al is een keukenbar altijd een welkome toevoeging aan het kookeiland.

Een keukenbar is in alle woonstijlen te realiseren

Je hebt op dit moment waarschijnlijk al een sterke voorkeur voor de stijl van de keuken. Fijn om te weten, is dat de keukenbar daar haarfijn in kan worden verwerkt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een blad in hetzelfde materiaal als het blad in de keuken. Of pas hetzelfde soort kleurgebruik toe. Je zorgt direct voor een strak en mooi totaalplaatje en het tilt de sfeer van de keuken ook direct naar een hoger niveau.

keukenbar
Foto door KATRIN BOLOVTSOVA: via pexels

Ontdek de mogelijke ontwerpopties door een keer een bezoek aan een keukenwinkel te brengen

Klinkt het ontwerpen van een nieuwe keuken met een bar als muziek in de oren? Breng in dat geval snel een keer een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt. Je krijgt dan direct een goed beeld van alle mogelijke stijlen en materialen waar je voor je eigen keuken uit kunt kiezen. Maar een ervaren medewerker in de winkel kan ook erg goed met je meedenken en weet als geen ander wat voor opties er zoal zijn voor een keukenbar waar je uit kunt kiezen voor het nieuwe ontwerp.

Lees ook deze blogs

Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.