Upgrade jouw keuken – Een revolutie in keuken apparatuur

Hoeveel apparaten heb jij voor jouw keuken? En op het werk? Zowel voor thuisgebruik als voor bedrijven zijn er vele ontwikkelingen. In deze drukke tijden zijn de extra handen in de keuken dan ook erg gewenst, gezien steeds meer mensen werken en iemand toch alles moet doen. Ook zijn nieuwe gadgets en snufjes gewoon super leuk. In deze blog nemen we ontwikkelingen door en bekijken diverse gave tools. Upgrade jouw keuken! Wat voor apparatuur is er? Hoe werkt het? Wat is het beste?

vul je keuken in
foto van freepik premium, door peshkovagalina

Upgrade jouw keuken

Wat voor keukenapparatuur is er eigenlijk? Veel mensen vragen zich af wat dan het beste is, of er niet alweer nieuwe ontwikkelingen zijn en welke keukenapparatuur wat kan. Zelf weet ik ook nog niet helemaal precies wat mijn keukenmachine kan. Ik heb een opzetstuk dat ik niet eerder gebruikte. Het model dat ik kocht was op dat moment goed aangeraden door diverse vrienden en is een bekend merk. Daarvoor zijn er vele opzetstukken beschikbaar. Voor mij was dit de hoofdreden voor het kiezen van dit apparaat. Hier zat redelijk wat research in, want ik wilde een zo betrouwbaar mogelijk product. Upgrade ook jouw keuken.

smart keuken
foto van freepik premium, door DCStudio

Ontwikkelingen voor het upgraden van jouw keuken

Technologie ontwikkelt enorm snel. Zo ook in de keuken. Naast stijlvoller design worden apparaten slimmer en hebben meer functies. Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur is het verbinden van apparaten met elkaar. Dit noem je connected cooking. Wat nou als je je kookplaat verbonden hebt met de afzuigkap? Ideaal om geurtjes tegen te gaan, je kunt dit niet meer verkeerd doen en hoeft nergens meer over na te denken. Ook wordt smart home technologie steeds populairder. In de toekomst zal de keuken hier ook meer mee verbonden zijn.

Top 5 technologische keukenontwikkelingen van het afgelopen jaar;

 • Slimme keukenapparatuur
  Spraakgestuurde bediening, geautomatiseerde functies, realtime meldingen, aansturen op afstand
 • Intelligente koelkasten
  Voedselbeheersysteem – receptsuggesties, vervaldatum en houdbaarheid
 • Geavanceerde waterfiltratiesystemen
  gefilterd drinkwater, eventueel kokend water
 • Eco en duurzame opties
  Zowel voor materialen als apparatuur; energie, millieu en eco-vriendelijke opties voor een kleinere ecologische voetafdruk
 • IoT Hub (Internet of Things)
  Verbindt al je slimme apparatuur met een centrale hub, met internet. Van hieruit kun je alles besturen en beheren

Een van dé ultieme keukentrends van 2024 is de nis.
De keukennis is een stijlvolle manier om grote apparaten te integreren in je keukendesign. Ook bied het extra ruimte en het helpt jou met een opgeruimde keuken.

Soorten drankdispensers

Een drankdispenser kan ideaal zijn voor grotere groepen of gewoon voor het gemak. Vooral ideaal voor bijvoorbeeld vergaderingen en trainingen.

Als je denkt aan een upgrade van jouw keuken denk je misschien niet zo snel aan drinken. Toch kan een drankdispenser een handige upgrade zijn. Er zijn veel verschillende soorten en maten, zowel voor warme als voor gekoelde dranken. Deze dispensers houden je drankjes op de juiste temperatuur voor lange tijd. Hierdoor hoef je tussendoor niks te doen en heb je deze altijd paraat. Dit is vooral ideaal voor horecagelegenheden, vergaderingen, bijeenkomsten et cetera, maar kan ook ideaal zijn voor thuis. Zijn jullie met een groot gezin, heb je vaak familie of vrienden over de vloer of geef je wel vaker feestjes? Misschien is een van de kleinere varianten van deze apparaten ideaal om jou werk te besparen én een luxe look te geven.

Soorten drankdispensers voor het upgrade van jouw keuken:

 • Sapdispenser
 • Drankdispenser voor heldere dranken
 • Waterdispenser
 • Biertap
 • Melkdispenser

Voor warme dranken:

 • Warme chocolademelk dispenser
 • Warme dranken ketel
 • Glühwein ketel
 • Geïsoleerde dranken ketel

Allen zijn te krijgen in enkele tot tientallen liters, van simpel handmatig tot elektrisch. Wist je dat sommige ketels voor warme dranken instelbaar zijn tot wel 100 graden?
Tip voor een waterdispenser: door hier wat komkommer, munt of citroen in te doen oogt het luxe en smaakt het water net even lekkerder.

Hoe zoek ik de juiste keukenapparatuur? Thuisgebruik en bedrijf

Leuk dat upgraden van jouw keuken, maar hoe kies ik een drankdispenser? Kan ik deze wel schoonhouden? Is er wel een geschikte maat voor mijn doeleinden? Er zijn vele opties en is voor vrijwel iedereen wat wils, zo kun je toch direct je drankjes uitschenken.

Qua inhoud zijn drankdispensers al beschikbaar vanaf 1 liter. Kijk voor het juiste model naar je hoeveelheden gasten (literinhoud), wat er in moet (type dispenser), hoe veel je het verwacht te gebruiken en natuurlijk je budget. Meer budget geeft opties tot modellen met laag onderhoud en automatische functies. Voor koude dranken zou ik voor thuisgebruik bijvoorbeeld gaan voor een simpel model van 3 tot 5 liter. Voor zakelijk of horecagebruik zou ik eerder aanraden een model met koelfunctie te overwegen van 10 liter.

Voorbeeldkeuzes

kopjes en bekers voor warme dranken
foto van freepik premium, gemaakt door freepik

Bij warme dranken zou ik als budgetoptie een geïsoleerde ketel aanraden. Deze kan thee en koffie warm kan houden, eventueel zelfs gluhwein. Op zich heb je hier niet persé extra functies nodig.
Voor zakelijke aangelegenheden wil je misschien meerdere apparaten die hun eigen doeleinde hebben zodat er meerdere warme dranken tegelijk kunnen worden aangeboden. Ook zijn er dan meer mogelijkheden zoals stijlvollere designs en transparante containers zodat mensen hun drankjes kunnen zien.

Tips

Dispensers voor warme drank, deze zijn vaak ook verkrijgbaar met roermechanisme. Dit zorgt ervoor dat de drank langer goed blijft. Voornamelijk voor warme chocolademelk maakt dit veel verschil. Voor andere warme dranken is deze toevoeging niet nodig. Voor het schoonhouden, spoel de tap/het kraantje na gebruik door met heet water en reinigingsmiddel. Een geïsoleerde ketel moet je vooral blijven ontkalken wanneer nodig. Dit geven ze zelf aan.

Meest gestelde vragen over een horecakeuken

Keukenapparatuur in de horeca is heel anders dan voor thuisgebruik. Upgrade jouw horeca keuken. Toch wordt het ook snel populair om thuis ook een horecakeuken te bouwen. Wat kost een horecakeuken? Hoeveel ruimte is er nodig? Wat voor apparatuur heb ik nodig en waar moet de keuken aan voldoen? In het kort hier de antwoorden op meest gestelde vragen.

Afhankelijk van wensen en meubels en apparatuur kan het natuurlijk verschillen, maar een gemiddelde horecakeuken kost tussen de €10.000 en €20.000 euro. Het is aan te raden om 40% van je ruimte te gebruiken voor je keuken. De andere 60% is voor je gasten. Is jouw ruimte 50m2, dan is het dus normaal om 20m2 keuken te hebben. Essentiële apparaten voor een horecakeuken zijn;

 • Horeca vaatwasser
 • Fornuis met oven
 • Koelkast
 • Blender
 • Diepvriezer
 • Planeetmenger
 • Kookketel
 • Koffiemachine
 • Vleesmenger (tenzij je geen vlees gebruikt)

Wat is er verder nodig? Zorg dat je voldoet aan de eisen en wetten. Dit zijn de hygiënecodes van de Warenwet, Arbowetgeving in de horeca en keukens, NEN normen voor je apparatuur en natuurlijk brandveiligheidseisen van het KHN en juiste afzuiging.

Het is je vast wel eens opgevallen dat je in de horeca vaak keukens vol met RVS ziet?
Dit ziet er robuust uit, maar is vooral ook handig. Het is namelijk waterdicht, hittebestendig, duurzaam, hygiënisch én snel schoon.

zelf brood maken
Foto van freepik premium, door freepik

Upgrade jouw keuken – een laatste tip

Zowel voor thuis als voor zakelijke keukens zijn er natuurlijk allerlei andere leuke apparaten. Is er iets dat jij, jouw bezoek of klanten erg lekker vinden? Er is vast een speciaal apparaat voor. Ook zijn er veel apparaten die je helpen om dingen zelf te maken, die je anders kant en klaar koopt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van deeg, worsten, gehakt en nog veel meer. Zelf kijk ik graag wat ik gemakkelijker zelf kan maken. Soms bespaart dit op termijn ook veel geld, hierdoor kan ik bijvoorbeeld verse ingrediënten gebruiken én ik heb meer invloed op de smaak.

Lees ook deze blogs

Footer3
Jasmijn
Delen is enorm lief

Jasmijn

Hi, Jasmijn hier! Ik ben 29 en woon in Medemblik met mijn partner, twee boefjes van katten en zeven prachtige kippen. Hier in huis zijn we dus gek op dieren. Momenteel ben ik niet werkzaam vanwege chronische ziekte, maar hier bouw ik wel naartoe. Dit doe ik onder andere door recenseren en bloggen. Voorheen werkte ik met kinderen en deed activiteiten, hiernaast heb ik enige ervaring in management. Dit alles is inmiddels een ver verleden. Bloggen is een nieuw hoofdstuk, en in de toekomst content marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.