Skip to Content

Feestbox, 40 kaarten en wensenboekjes om het leven te vieren

In deze Feestbox vind je 30 wenskaarten en 10 wensenboekjes om jouw boodschap op originele wijze aan iemand door te geven. Stop een kaart of wensenboekje bij je cadeau of stuur hem op voor een onverwacht cadeautje in de brievenbus. In de Feestbox vind je wensen om iemand te bedanken of om iets te vieren. Er is altijd wel iets te vieren toch? De liefde, een baby, een verjaardag, een fijne vriendschap, een nieuw huisdier, gaan samenwonen, een nieuwe baan of het halen van een diploma of rijbewijs.

Lieve boodschappen krachtig verpakt

De boodschappen zijn vaak origineel gebracht. Geen simpele proficiat bijvoorbeeld in deze Feestbox. De teksten zijn duidelijk in de Belgische taal, dus verwacht geen ABN. En verwacht dus geen gefeliciteerd. Ik zelf, Brabander, hoor overigens wel nog regelmatig het woord proficiat, maar gebruik zelf toch het woord gefeliciteerd om iemand geluk te wensen. Maar de Belgische taal maakt de kaarten wel origineel en ik vind het een heerlijke taal.

Neem bijvoorbeeld de kaart met koosnaampjes voor je partner: Jij bent mijn allerliefste schattebout, poezewoefke / duiveke / bolleke / poepie / sjoeke / protteke / knolleke / zoetje. Ik heb geen lief, maar vind poezewoefke wel een leuke voor mijn chihuahua Josje. Wat zeg jij voortaan tegen je lief (of huisdier)?

Naast origineel, zijn de kaarten vooral krachtig en grappig. Geen zoetsappigheid dus. Soms is het even wennen aan de Belgische humor.

Roosjes zijn rood
viooltjes zijn blauw
ik ben heel slecht in rijmen,
pannenkoek.

Chrostin

De Feestbox is een unieke samenwerking tussen vijf cartoonisten

Enkele kaarten bevatten alleen teksten, maar de meeste kaarten bevatten ook afbeeldingen. De leuke, kleurrijke en hele diverse afbeeldingen zijn gemaakt door een samenwerking van vijf Belgische cartoonisten. Namelijk Arnoleon, Chrostin, Floor Denil, Frommelrommel en Niet Nu Laura. Allemaal hebben ze een eigen stijl, zodat jij een specifiek kaartje kan kiezen voor de juiste persoon.

Naast de verschillende teksten en afbeeldingen, kan je nog kiezen of je een kaart geeft of een wensenboekje. In de Feestbox zitten tien van die vrolijke, dunne boekjes ter grootte van een kaartje, waarbij je wens in iets meer woorden en afbeeldingen is gegoten. Erg leuk!

Een kaartje sturen doet een mens goed

Mijn eerste kaart uit de Feestbox die ik weggeef, is die met een schattige baby en de tekst een vers mens. Deze zwart-witte wenskaart doe ik bij een kraamcadeautje voor een kraamvisite volgende week. Bij de geboorte had ik al een kaartje verzonden om te feliciteren, maar bij een cadeautje doe ik altijd ook nog graag een kaartje.

Ik verstuur ook graag los kaartjes, om een speciale reden of zomaar. Zeker ten tijde van corona, waarin je elkaar minder ziet, zijn dat leuke verassingen voor iemand. Ik zelf krijg ook een glimlach op mijn gezicht als ik een kaartje in mijn brievenbus vind. Dat zijn toch de kleine dingetjes die het leven leuker maken en zorgen voor verbondenheid. Een appje is natuurlijk snel verstuurd en ook leuk, maar met een papieren kaartje geef je iemand toch bijzonder aandacht.

cartoon

Een beetje liefde op papier

Vroeger schreef ik nog echte brieven op speciaal briefpapier. Toen plakte de letters nog aan elkaar en hadden ze lussen. Vooral oma en opa (die ik iedere week zag) schreef ik. Dat begon altijd met: Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het goed. Daarna schreef ik wat ik gedaan had of wat ik ging doen. Soms bedankte ik ze ergens voor. De liefste boodschap was deze:

Ik hou heel veel van jullie als je me nodig hebt laat het dan even weten al word ik honderd jaar

De Mandy die nog te jong was voor interpunctie

Nog steeds stuur ik oma en opa af en toe graag wat liefde per post. De volgende komt uit de Feestbox, deze misschien: oud is ook maar goud zonder g. Wie ga jij een kaartje sturen? En als het om een felicitatie gaat, zet je er dan proficiat op of gefeliciteerd? Ik ben benieuwd!

Lees hier de review van de baalbox en de kerstbox

Specificatie Feestbox

Auteurs: Arnoleon, Chrostin, Floor Denil, Frommelrommel en Niet Nu Laura | Uitgever: Pelckmans | Mei 2021 | ISBN: 9789463833110 | Inhoud: 30 kaarten en 10 wensenboekjes | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Van cartoonist Chrostin

Lees ook deze blog over Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – een mooie set wenskaarten

Footer4
Mandy
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.