Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – een mooie set wenskaarten

De Koreaans boeddhistische monnik Haemin Sunim schreef twee inspirerende bestsellers: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt en Houden van dingen die niet perfect zijn. Zijn meest inspirerende wijsheden uit deze boeken zijn verzameld in een kaartenset. Een boekje met uitneembare kaarten om in te bladeren, te versturen of op te hangen. Met bijzondere en kleurrijke illustraties. Sunims uitspraken zijn kleine rustpunten in een hectisch leven, en laten je even stilstaan bij wat belangrijk is. Een lesje mildheid, geluk, vriendelijkheid en vertrouwen! Echt een mooie inspirerende set met wenskaarten over de dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt.

Ons onderbewustzijn bevat een oceaan van wijsheid. Heb vertrouwen in jezelf” – Haemin Sumin

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – boek en kaartenset

Het boek van Haemin Sunim – Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – werd een echte bestseller. Het is een combinatie van zijn persoonlijke ervaringen en adviezen in belangrijke levenslessen. Bijvoorbeeld hoe je om kunt gaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Hoe je mindful kunt blijven in onze drukke maatschappij. En ook hoe belangrijk het is om sterke relaties met andere te onderhouden. In het boek staan ook een aantal mooie illustraties, die heel rustgevend en inspirerend zijn. Dus dat daar een mooie kaartenset van is gemaakt, daar worden we blij van!

De wenskaarten zijn van stevig karton in een formaat van 14 x 18 cm. Je kunt ze uitscheuren langs een kartelrand, dus ideaal als je een favoriet wilt ophangen of versturen. Alhoewel dat eigenlijk zonde is! Wenskaarten met mooie quotes zijn niet alleen leuk om te versturen. Ze zijn ook een mooi cadeau aan jezelf. Voor wat inspiratie, aanmoediging en wijsheid. Het fijne van deze kaartenset is dat ook de illustraties echt kleine kunstwerken zijn. Ze kunnen zo aan de muur en herinneren je zo aan de dingen je alleen ziet als je er de tijd voor neemt!

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Mindfulness en wijsheid

Misschien wel het meest belangrijke thema in deze kaartenset is mindfulness. In onze drukke maatschappij volop prikkels ontbreekt het vaak aan rustmomenten. Er is geen tijd meer om stil te staan, en ons brein raakt gewend aan een constante stroom van informatie. Maar of we daar beter van worden? We missen daardoor juist de dingen die belangrijk zijn. De beste ideeën en inzichten komen toch vaak op de momenten dat je tijd hebt en wat rust in je hoofd, tijdens een wandeling in de natuur bijvoorbeeld. Een aantal mooie wijsheden uit deze kaartenset:

Denk eraan dat wijsheid voortkomt uit rust.

Vertrouw op de wijsheid die in de stilte besloten ligt en laat je hardwerkende geest een poosje rusten.

Monnik Haemin Sunim

De auteur van de Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is de Koreaans Boeddhistische monnik Haemin Sunim. Hij verhuisde voor zijn studie naar Amerika: hij studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton. Inmiddels woont hij weer in Zuid-Korea en is hij een succesvolle auteur en boeddhistische leermeester. Hij staat ook wel bekend als ‘de twitterende monnik’. Twee werelden die eigenlijk niet echt te combineren lijken. Of misschien is de wereld van Twitter juist alleen te behappen als je een boeddhistische monnik bent!

Je leest meer over zijn verhaal in het artikel van Happinez.

Hart -hoofd

Sfeervolle illustraties

De illustraties in deze kaartenset zijn gemaakt door Youngcheol Lee en Lisk Feng. Twee bekroonde illustratoren die het idee mooi weten te vatten van de dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Veel rust, schoonheid en natuur.

De kracht van de kaarten zit ‘m natuurlijk in de combinatie van de quotes en illustraties. Want de quotes krijgen een hele bijzondere lading en diepgang. Echt heel mooi en sfeervol! Zoek je een bijzonder cadeau voor iemand die wel van wat spiritualiteit houdt? Of word je zelf blij van inspirerende quotes en mooie illustraties? Dan is deze kaartenset een toffe tip!

Meer inspirerende blogs

Specificaties kaartenset Dingen je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Auteur: Haemin Sunim | Illustraties: Youngcheol Lee en Lisk Feng | Vertaling: Hennie Volkers | Uitgeverij: de Boekerij | 9789022598672 | 15 maart 2023  84 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

9789022581124 |  09 juni 2017 | 280 pagina’s | het boek | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via bol.com

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.