Wat heb je nodig als je met een peuter op stap gaat?

Onze dochter had het al een tijdje door. We zouden op VAKANTIE! Wat een feest. Logeren bij opa en logeren bij oupa en omi. Alleen hoe leg je je peuter uit dat ze dus nog even geduld moet hebben. Want het liefst vertrok ze direct onze peuter op vakantie. Ze was al druk bezig met spullen verzamelen in tasjes die mee moesten op vakantie.

Aftelkalender

Dus ik ging druk aan de slag met een aftelkalender. Gewoon heel simpel wat getallen neerzetten in vakjes en dan elke dag een kruisje zetten. In het begin snapte ze er niet veel van, maar na een week begon het te dagen dat er steeds meer kruisjes stonden en nog maar weinig vakjes tot het rondje wat er stond wat betekende dat we op vakantie gingen.

Het is zo ver

Mijn laatste werkdag was geweest en dan ga je bedenken wat er allemaal mee moet op vakantie. Je wil niet te veel meenemen, maar ook niet misgrijpen. Dus maakte ik voor elke situatie een klein lijstje met echte musthaves voor een peuter op vakantie.

Peuter onderweg:

peuter op vakantie
luiertas

Peuter logeren:

Peuter op vakantie binnen spelen:

knutselspullen peuter op vakantie
 • Kralen rijgen
 • Stempels en potloden
 • Papier en stickers
 • Klein dokterstasje
 • Puzzeltje/ memorie

Peuter op vakantie buiten spelen:

zonnebrandcreme
zwemluiers peuter op vakantie

Peuter op vakantie met lekker eten voor onderweg:

peuter op vakantie

Van al die spanning en avontuur krijgt een peuter op vakantie trek! Normaal heb ik altijd wel een doosje rozijnen of pakje koekjes in mijn tas zitten voor hongerige momenten. Maar op vakantie mogen er ook best wel chipjes worden gesnoept. Bij warm weer eten we natuurlijk een verkoelend ijsje.

Peuter op vakantie vergeet de EHBO spullen niet:

Met kleine kinderen weet je het nooit. Dus ga je met je peuter op vakantie vergeet dan zeker de EHBO spullen niet. Voor het vallen, voor de muggen en voor kapotte billetjes van het andere eten.

 • Pleisters
 • Tea tree olie
 • EHBO crème
 • Calendula zalf
 • Zinkzalf
 • Prikweg

En daarnaast dan natuurlijk alles wat je voor jezelf nodig hebt! Zoals altijd pakte ik de auto in en alles paste er net in!

Gelukkig nul keer misgegrepen en een super vakantie gehad! En bijna alles wat ik mee heb genomen (afgezien van kleren waar ik altijd veel te veel van meeneem en wat van de EHBO spullen) is daadwerkelijk gebruikt!

Wat staat er bij jouw op je meeneemlijstje waar je peuter echt niet zonder kan?

Kijk hier voor een mooi overzicht met uitjes voor kinderen in Nederland

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.