Wat heb je nodig als je met een peuter op stap gaat?

Onze dochter had het al een tijdje door. We zouden op VAKANTIE! Wat een feest. Logeren bij opa en logeren bij oupa en omi. Alleen hoe leg je je peuter uit dat ze dus nog even geduld moet hebben. Want het liefst vertrok ze gelijk. Ze was al druk bezig met spullen verzamelen in tasjes en aap die mee moesten op vakantie.

Aftelkalender

vakantieplanning

Dus ik ging druk aan de slag met een aftelkalender. Gewoon heel simpel wat getallen neerzetten in vakjes en dan elke dag een kruisje zetten. In het begin snapte ze er niet veel van, maar na een week begon het te dagen dat er steeds meer kruisjes stonden en nog maar weinig vakjes tot het rondje wat er stond wat betekende dat we op vakantie gingen.

Het is zo ver

Mijn laatste werkdag was geweest en dan ga je bedenken wat er allemaal mee moet op vakantie. Je wilt niet te veel meenemen, maar ook niet misgrijpen. Dus maakte ik voor elke situatie een klein lijstje met echte musthaves voor een peuter op vakantie.

Peuter onderweg:

buggy
luiertas

Peuter logeren:

kneipp shampoo

Peuter binnen spelen:

knutselspullen
  • Kralen rijgen
  • Stempels en potloden
  • Papier en stickers
  • Klein dokterstasje
  • Puzzeltje/ memorie

Peuter buiten spelen:

zonnebrandcreme

Peuter lekker eten:

ijsjesmaker
snackjes

Peuter EHBO spullen:

En daarnaast dan natuurlijk alles wat je voor jezelf nodig hebt! Zoals altijd pakte ik de auto in en alles paste er net in!

Gelukkig nul keer misgegrepen en een super vakantie gehad! En bijna alles wat ik mee heb genomen (afgezien van kleren waar ik altijd veel te veel van meeneem en wat van de EHBO spullen) is daadwerkelijk gebruikt!

Wat staat er bij jouw op je meeneemlijstje waar je peuter echt niet zonder kan?

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.