Skip to Content

Pleisters pijnloos verwijderen bij kinderen – een blog met tips

De zomer is in aantocht en dat betekent blote benen en knieën bij volwassenen en kinderen. En dat betekent ook dat met name de jonge kinderen, als ze vallen direct een mooie schaaf te pakken hebben. En waar een schaaf is, daar moet een pleister op. Maar heel veel kinderen willen geen pleister. Want dat doet heel erg pijn! Wij hebben zelfs een tijdje de oogpleisters van dochterlief gebruikt bij haar waterwratjes omdat je deze pleisters pijnloos verwijderen kunt. En ze er geen allergische reactie van kreeg. Gelukkig heeft Hansaplast nu ook pleisters met silicone soft om pleisters pijnloos te verwijderen bij kinderen en volwassenen! Deze nieuwe pleister is hypoallergeen, huidvriendelijk, extra zacht en comfortabel. Een uitkomst voor wondjes bij de kleintjes onder ons, maar ook voor iedereen die normaal gesproken pijn of angst ervaart bij het verwijderen van een pleister.

pleisters pijnloos verwijderen

Pleisters pijnloos verwijderen

pleisters pijnloos verwijderen

Pleisters pijnloos verwijderen dat is de strijd die ouders altijd hebben met hun kind. Als je de pleister te lang laat zitten dan heeft je kind vaak zo’n reactie op de huid van de pleister. In het geval van mijn dochter al na 12 uur. Of je hebt van die vieze grijze plakrestanten op je huid die je er alleen afkrijgt met een alcohol doekje of flink hard boenen. Als je kind dat maar vaak genoeg heeft meegemaakt dan willen ze geen pleister meer. Vaak als je zo’n pleister verwijdert, dan trek je de huid mee omhoog. Dat voelt pijnlijk en niet prettig aan.

Kinder pleisters pijnloos verwijderen

Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen niet paniekerig reageren op pleisters kocht ik altijd hele voorraden van leuke figuren als Dora, Nijntje, Piet Piraat, K3, Buurman & Buurman en ga zo maar door. Als de pleister er al leuk uit ziet, dacht ik, dan is het heus niet erg om een pleister op te hebben. Die pleisters husselde ik dan door elkaar en dan had ik een doosje in mijn gastouder tas die ik altijd aan de kinderwagen heb hangen en een doosje in de EHBO koffer thuis.

Huidvriendelijke pleisters

pleisters pijnloos verwijderen

Maar laten we eerlijk zijn een pleister is een pleister. De kinderen die er echt bang voor zijn omdat een pleister pijn kan doen bij het verwijderen, die trappen niet in de kinderpleister. Die moet je eerst laten ervaren dat je pleisters pijnloos verwijderen kunt. Het belangrijkste is dat de pleister huidvriendelijk is. En eventueel waterdicht als je hem om wilt houden tijdens zwemmen. Tegenwoordig zijn er vele soorten pleisters te koop die beweren huidvriendelijk te zijn. Ik heb ze nog niet allemaal uitgeprobeerd. Ik kies gewoon voor een pleister die mij het beste lijkt voor waar hij voor nodig is.

Bijkomend voordeel van deze pleisters is dat ze de haren niet uit je huid trekken!

Hansaplast Silicone Soft en Soft XL

Silicone Soft is een huidvriendelijke pleister ontworpen om de pijn van de verwijdering van een pleister te minimaliseren, zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbare kleefkracht. Dankzij de extreem zachte kleeflaag van siliconen is deze nieuwe pleister pijnloos te verwijderen. De huidbarrière wordt namelijk niet verstoord, doordat Silicone Soft geen opperhuidcellen of haartjes verwijdert. Er blijven geen plakresten achter na verwijdering, zelfs niet als de pleister lang bevestigd is geweest. Silicone Soft moet worden aangebracht op een gereinigde en droge huid en blijft goed zitten, zelfs wanneer je de pleister opnieuw aanbrengt.

Ervaring van de Silicone Soft

Natuurlijk hebben wij ook even getest of je deze pleisters pijnloos verwijderen kunt. En of ze inderdaad af te halen zijn en met gemak weer terug te plaatsen zijn. Dat is echt zo. De haren van mijn man zijn arm bleven netjes zitten, geen irritatie bij mijn dochter haar huid en ze bleven goed zitten nadat ze van plek verwisseld werden. Van ons krijgen ze een dikke 10 en gaan we er meer in slaan voor de zomer.

Verkrijgbaarheid

pleisters pijnloos verwijderen

Hansaplast Silicone Soft is verpakt per acht pleisters: twee stuks van 39x39mm en zes van 30x97mm (adviesprijs: €3,99). De pleisters zijn daarnaast verkrijgbaar in een XL formaat van 50x72mm (adviesprijs: €4,49), ideaal voor het afdekken en beschermen van middelgrote tot grote wondjes.

Handige linkjes voor pleisters pijnloos verwijderen

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.