Vaderdag knutselen baby en peuter – een blog met tips om te knutselen

Daar is hij dan eindelijk mijn enorme knutselblog vol DIY vaderdag cadeautips. De afgelopen weken hebben de kinderen met heel veel plezier geknutseld. Er zijn toevallig ook veel opa’s en papa’s jarig deze periode dus de kinderen zijn er helemaal klaar voor. Want deze blog vol DIY vaderdag tips kunnen natuurlijk ook prima een verjaardagscadeau zijn voor papa en opa! Veel knutselplezier alvast met deze blog voor Vaderdag knutselen baby en peuter!

Een blog vol met Vaderdag knutselen baby om met kinderen van 0-4 jaar te maken. Geen zin om creatief te zijn?

Vaderdag knutselen baby: Voor een kei van een vader

Stap 1: Zoek mooie stenen

Stap 2: Boen de stenen schoon ( Peuter kun je zelf aan het werk zetten en ja je kind wordt zeiknat haha)

kei van een papa

Stap 4: Verf je steen mooi! Of indien je gaat Vaderdag knutselen met de baby, verf een handje of voetje en plaats een voetafdruk.

Een blog vol met Vaderdag knutselen baby om met kinderen van 0-4 jaar te maken. Geen zin om creatief te zijn?

Stap 5:  Bedenk een mooi gedicht of schrijf een mooi verhaal over waarom je vader een kei van een vader is! En wat de mogelijkheden van deze kei zijn.

Denk aan:  Een kei om op te staan als je net niet groot genoeg bent papa, Een kei om je papiertjes in de tuin vast te zetten zodat ze niet wegwaaien. Een kei op je telefoon op te leggen zodat je lekker met mij kunt spelen papa! Een kei om het strandlaken vast te leggen op het strand zodat hij niet wegwaait. Een kei om….

Een leuke Vaderdag knutsel voor baby en peuter!

Met papa in een lijstje

DIY vader kadotip fotolijstje

Haal bij de Ikea een simpel houten fotolijstje.

De mama’s kregen van mij de opdracht om een mooie foto op te sturen van kindlief en papa samen. De grote kinderen mochten met foamstickers versieren en de baby’s zijn lekker aan de slag gegaan met verf!
Gebruik niet giftige vingerverf als je deze gaat Vaderdag knutselen baby gaat maken.

Een blog vol met Vaderdag knutselen baby om met kinderen van 0-4 jaar te maken. Geen zin om creatief te zijn?

Om het plastic/glas plaatje te beschermen plak je gewoon wat post it’s op. Die kun je daarna er weer af halen en de bovenste met verf kun je weer mooi gebruiken voor een zelfgemaakte kaart voor papa!

vaderdag papa in een lijstje

Vaderdag knutselen peuter: Voor de allerliefste papa

Een blog vol met Vaderdag knutselen baby om met kinderen van 0-4 jaar te maken. Geen zin om creatief te zijn?

Maak een mooie kaart voor papa. Teken met lijm bijvoorbeeld een hart en laat de kinderen dit met allerlei materiaal versieren. Je kan het papier uiteraard ook nog eerst laten tekenen. Voor een Vaderdag knutselen baby project kun je de voetjes rood verven en stempelen in hart vorm.

papa jij bent de allerliefste

Of laat ze stempelen en een kleurplaat kleuren die je uitknipt en opplakt op het stempelwerkje! Een echte mooie kunstkaart voor Vaderdag!

Zelf ontworpen stropdas voor papa

Een blog vol met Vaderdag knutselen baby om met kinderen van 0-4 jaar te maken. Stropdas

Draagt papa vaak een stropdas? Laat je kind er dan een ontwerpen voor papa. Vinden ze erg leuk om te doen. Ik knipte allerlei structuren karton/papier/folie/foam uit in verschillende vormen. Zo oefenden wij gelijk kleuren en vormen en konden ze verschillende materialen voelen. Tegelijkertijd werden er prachtige stropdassen ontworpen!

Vaderdag cadeau kopen?

Heb je geen tijd om te knutselen voor Vaderdag met je baby of peuter, of zijn je kinderen niet zo van het knutselen dan kun je natuurlijk ook een cadeau kopen! Ik zocht samen met dochterlief op posters.nl een gaaf Vaderdag cadeau uit.

kadotip vaderdag poster

De verpakking was ongeveer net zo groot als dochterlief zelf en dat vond ze prachtig!

kadotip vaderdag poster

Zoals je ziet kozen wij voor een metalen tekst wandplaat. Deze wandplaat is 50 x 70 cm en is nu in de aanbieding voor €24,47 in plaats van €34,95.

Er zitten kleine gaatjes in om makkelijk op te kunnen hangen. Manlief koos echter voor een dubbelzijdige tape oplossing 🙂

Deze papa is erg blij met zijn cadeau en hij hangt dan ook vol trots in zijn schuur/werkplek. Hij kan niet wachten tot hij dochterlief steeds meer kan helpen met echte papa klussen.

Heb jij al wat geknutseld voor Vaderdag met je baby of peuter?

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

2 reacties

  1. Ik ben zwanger maar ik vind knutselen erg leuk als er kinderen op bezoek komen dan zorg ik dat er wat te knutselen valt en leg ik op de tafel in de huiskamer kunnen ze lekker plakken en knippen. Vandaag komen ook kinderen op bezoek en misschien willen ze wel iets leuks maken voor hun papa. Altijd mooi iets zelfgemaakt krijgen van je kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.