Groter dekbed nodig als je vader/moeder bent

Al tijden klagen manlief en ik ook over ons bed. Ik zelf lig niet meer zo lekker op de matrassen, die nodig aan vervanging toe zijn en mijn man klaagt steeds vaker over dat het dekbed te klein is. Nu komt dat niet alleen omdat ik me soms lekker helemaal inrol ’s nachts, het komt ook omdat je gewoon een groter dekbed nodig hebt als je vader/moeder bent geworden. 

Niet meer lekker slapen – groter dekbed nodig

Slapen is heel belangrijk voor je gezondheid. Slaap is essentieel voor het goed functioneren van je lichaam en geest. Het reguleert je lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat je zenuwstelsel naar behoren werkt.

Wist je dat je als je weinig slaapt, dit effect heeft op de manier waarop je lichaam voedsel verwerkt ? Dit kan zelfs tot onnodige extra kilo’s lijden. Zouden daarom veel papa’s en mama’s de eerste jaren na de geboorte van hun kind wat kilo’s aankomen? Of is dat omdat ze teveel snoepen van de beschuit met muisjes en de restjes van je kind opeten omdat weggooien zonde is ­čśë

Te weinig slapen heeft ook nog allemaal negatieve effecten op je geheugen, je IQ en je humeur. Minimaal 8 uur per nacht zou je toch eigenlijk wel moeten halen.

En als je dus zoals wij niet meer lekker slaapt, dan moet daar wat aan gedaan worden! We hadden een groter dekbed nodig!

Nieuwe matrassen

Nieuwe matrassen koop je niet 1-2-3. Tenminste wij niet. Ik heb nog wel vertrouwen heb in het online bestellen bij een zaak als bedden.nl. Hier staan veel verschillende soorten matrassen en door je gewicht en de stevigheid van het matras te filteren kom je tot een goed matras voor jou. Maar natuurlijk bestaan er nog veel verschillen in koudschuim, pocketvering, comfortschuim, traagschuim en meer.

Manlief wil liever gaan proefliggen in een winkel. Bij de Ikea konden we geen matras vinden die we lekker vonden liggen dus daar moeten we nog een keer voor naar een grote speciaalzaak. Feit is ook wel dat we beiden in de loop der jaren wat kilootjes zwaarder zijn geworden (blush) en een matras koop je toch weer voor minstens 5 jaar. (Wij slapen er echter al veel langer op dus er moet nodig geshopt gaan worden!)

Groter dekbed nodig

Natuurlijk hadden wij ook nog een groter dekbed nodig. Die was sneller gergeld.  Alhoewel we daar wel van te voren duidelijk over hadden nagedacht. Ik wilde het liefst een donzen dekbed en manlief vond dus dat we een groter dekbed nodig hadden. Waarom?

Wij doen in principe niet aan co-sleeping. maar…. dochterlief klimt nog wel eens ’s nachts haar half-hoogslaper uit en kruipt dan lekker tussen ons in. Als ze niet lekker in haar vel zit, merk je dat ook direct. Bij het tandenpoetsen vraagt ze wel 10 keer, mag ik vanacht bij jullie in bed liggen? Nee wil ze eigenlijk niet horen. Maar ze weet het dondersgoed. Als ze ziek is mag het altijd, maar is ze niet ziek dan slaapt ze gewoon in haar eigen bed! Wordt ze ’s nachts wakker dan mag ze bij ons kruipen. Wat ze dus nu in de Sinterklaasperiode bijna elke nacht doet.

Als klein meisje pastte dat nog prima, maar we merken dat het dekbed nu toch echt te klein begint te worden omdat we nu helemaal aan de zijkanten van ons matras liggen. Dus vandaar dat we een groter dekbed nodig hebben.

Slaap lekker

groter dekbed nodig

Op bedden.nl zochten wij een groot dekbed uit en nieuw bedtextiel.  We kozen een 4 seizoenen dekbed uit van micro dons. In de heerlijk grote maat: 240 bij 220. Daarbij koos ik natuurlijk ook een nieuw dekbedovertrek. Vanwege de winter koos ik een flanellen variant want die zijn heerlijk zacht en warm.

Omdat onze bedsprei er niet meer zo mooi uitzag besloot ik er ook nog een nieuwe sprei bij te kopen die extra groot was. Zo kunnen we er de komende jaren weer heerlijk bij liggen.

Nu nog op zoek naar een nieuw matras maar dat gaat zeker weten goedkomen!

groter dekbed nodig

Ps. Als ik het nou heel koud heb doe ik altijd nog een dik zwaar sprei op het voeteneinde. Want met koude voeten kan ik echt niet slapen!

Slaap lekker allemaal.

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.