Skip to Content

Ergonomisch hoofdkussen van Best Life, een betere nachrust

Ik heb altijd al van slapen gehouden. Want als mijn ogen dichtvallen gaan ze vervolgens weer in een andere wereld open. Ik ben een zeer actieve en beeldende dromer. Ik onthoud heel veel, kan soms zelfs mijn dromen sturen, dingen ruiken en echt de meest bizarre dingen beleven. Waar ik vroeger overal wel kon slapen (rechtop in een oude bus in India? geen probleem!) en waar ik op een uurtje slaap prima kon presteren daarna.. zo zijn die tijden veranderd. Mijn lichaam vraagt om meer en ik heb al een tijdje een zoektocht naar mijn perfecte kussen. Is het ergonomisch hoofdkussen van Best Life mijn oplossing?

Ergonomisch hoofdkussen

Ergonomisch hoofdkussen

Tegenwoordig heb je veel keuze in hoofdkussens. Van dik tot dun, goedkoop tot duurder, van duurzaam tot niet duurzaam. Er is veel op de markt! Mijn lichaam heeft de laatste jaren moeten vechten met chronische ziektes die ervoor zorgen dat ik op constante basis pijn ervaar. Dag en nacht. Ik word vaak gebroken wakker. Een ergonomisch hoofdkussen kan hierbij helpen en ik ga die van Best Life testen!

Wat ik heel fijn vind aan dit ergonomisch hoofdkussen van Best Life is dat het geschikt is voor rug- en zijslapers. Ik slaap het liefste op mijn zij, maar soms is het heerlijk op mijn rug. Met dit kussen kan beide. De basis van het kussen is traagschuim wat een drukverlagende werking heeft op je lichaam. Dit zou rug- en nekklachten verminderen zodat je zonder pijn daar op staat. Het kussen is zelfs zo ontworpen dat het ook perfect is voor tijdens een zwangerschap.

Ergonomisch hoofdkussen

Zacht, medium of hard?

Het juiste ergonomisch hoofdkussen valt of staat met de juiste dikte. Best Life heeft op hun website een handige kussencheck. Zo kom je erachter welk type kussen er bij jou past. Ik heb de test twee keer gedaan en beide keren kwam er iets anders uit: medium & hard. Hmm wat is verstandig om te kiezen? Ik besluit om voor medium te gaan. Als het kussen thuis binnenkomt schrik ik een beetje want medium is wel erg zacht voor mij. Ik check zelfs het labeltje in het kussen of het wel het goede kussen is, maar het is toch echt medium.

De vorm en het materiaal valt me ook meteen op en het ergonomische kussen ziet er heel uitnodigend uit. Mag ik al slapen? Je kan het handig klein oprollen voor als je mee wilt nemen. En binnen no time (3 minuten) krijgt het zijn vorm weer terug. Ook zit er geen chemische geur aan wat ik erg belangrijk vind. Ondanks dat het wat zacht voelt kijk ik uit naar de komende nachten!

best life

Ervaring ergonomisch hoofdkussen Best Life medium

Zoals gezegd zit er geen gekke chemische geur aan dit kussen en dat vind ik heel belangrijk. Het voelt dan ook meteen goed om lekker hierop te gaan slapen. De vorm is ook heel fijn, de bollingen in verschillende hoogtes geven diverse opties om de voor jou fijnste manier van slapen te kiezen. Het was even wennen doordat het zachter is dan ik gewend ben maar het valt me niet tegen. Het traagschuim ligt heel fijn, het voelt aan als de juiste ondersteuning voor een hoofdkussen.

Ik heb een aantal nachten eigenlijk best lekker geslapen maar helaas is het toch wat te zacht voor me. Je hebt 7 nachten de tijd nodig om aan een kussen te wennen en dit heb ik het ook gegeven. Mijn partner heb ik al jaloers naar mijn ergonomische hoofdkussen zien kijken vanaf binnenkomst, en hij slaapt wel graag zachter. Dus 3 keer raden.. Dit kussen ligt nu aan zijn kant en hij slaapt er heerlijk op. Hij is echt heel blij met het model, de dikte en slaapt heel graag op dit kussen. Nou ja, eerlijk zullen we alles delen en het is fijn dat hij zijn perfecte kussen heeft gevonden. Mijn zoektocht gaat nog even door al kan ik natuurlijk voor de hard variant gaan van Best Life!

Wat punten op een rij

Ik heb ergonomisch hoofdkussen Guna getest in medium hardheid. Voor mij viel dit zacht uit, dus mocht je ook twijfelen en van een wat steviger kussen houden kies dan voor hard. Ook raad ik je aan om de online kussentest in te vullen bij Best Life.

 • Verlicht of verhelpt rug-, schouder & nekklachten 
 • Opent de luchtwegen
 • Verbetert je slaaphouding
 • Geschikt voor elke slaaphouding
 • Bevordert de vitaliteit en bloedsomloop
 • Brengt de wervelkolom in een neutrale positie
 • Optimale ondersteuning van nek en schouders
 • Anti allergeen: het hoofdkussen is vrij van huisstofmijt, pollen, schimmels en stof
 • Handig oprolsysteem en binnen 3 minuten weer de oorspronkelijke vorm
 • Je kan kiezen uit een hoge of lage houding

 • Geschikt voor: Rug- en zijslapers
 • Maat: Hoge ligging (63x34x12 cm) & Lage ligging (63x34x9 cm) 
 • Materiaal Vulling: Traagschuim
 • Materiaal tijk: Polyester  
 • Garantie: 2 jaar

Heb jij jouw ideale hoofdkussen al gevonden?

Ergonomisch hoofdkussen
Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.