Beste hoofdkussen voor kinderen een van Emma Matras

Als je een baby hebt hoef je er het eerste jaar nog niet aan te denken, een baby heeft namelijk nog geen kussen. Maar als je kind wat ouder wordt dan ga je merken dat ze hun knuffel onder hun hoofd gaan leggen als ze in slaap vallen. Dat is het teken dat er een kussen mag komen in bed. Maar wat is het beste hoofdkussen voor kinderen?

Beste hoofdkussen voor kinderen

Beste hoofdkussen voor kinderen

Maar wat is nou het beste hoofdkussen voor kinderen? Bij onze dochter begonnen we toendertijd met een eerste kinderkussen van Ikea, speciaal voor de dreumes. Iets later wilde ze net zo’n groot kussen als papa en mama en gaven we haar het dunste kussen wat we konden vinden bij de Ikea. En nu is ze eigenlijk met haar 7 jaar al weer toe aan weer een nieuw kussen. Zo blijven we nog wel even lekker bezig zou je denken, maar ik heb daar wat op gevonden! De kussens van Emma-matras!

Beste hoofdkussen voor kinderen van Emma Matras
beste hoofdkussen voor kinderen

Emma Matras

Hoor je Emma Matras, dan denk je logischerwijs aan een matras, maar Emma heeft ook hele goede kussens! Op de blogboot maakte ik kennis met het merk en kregen we een kussen mee naar huis. Ik gaf in die blog al aan dat er nog een aparte blog voor zou komen. Maar die liet even op zich wachten.
Het kussen wat we meekregen was heerlijk zacht, mooit wit en bestaat uit 2 vullingen waardoor je het kussen zo dik of dun kunt maken als je wilt. Echter sliep ik die nacht heel slecht. Ik ben een hoog kussen gewend en had mij eigenlijk nooit zo verdiept in het waarom ik zo lekker lag op een hoger schuimkusses.

Zijslapers hebben vaak behoefte aan een wat hoger kussen die goed aansluit in de nek. Zo ligt je hoofd recht met je ruggengraat. Maar buikslapers en rugslapers hebben juist behoefte aan een laag kussen om zo tot een rechte ruggengraat te komen. Ik ben dus een zijslaper en dat kussen was te laag voor mij. Maar wat bleek het was het beste hoofdkussen voor kinderen! Dochterlief heeft hem inmiddels ingepikt en ze vind hem heerlijk liggen! Het kussen is net weer even wat dikker dan haar vorige kussen en dat bracht mij op een idee!

Beste hoofdkussen voor kinderen

Het beste hoofdkussen voor kinderen in 3 fases

Het handige van dit kussen is namelijk dat er 2 vullingen inzitten. Voor de eerste fase van je kind als het een hoofdkussen nodig heeft in bed stop je er nog geen vulling in, en daarna voeg je vulling voor vulling toe met de jaren. Zo heb je een hoofdkussen dat meegroeit met je kind! Het ideale van dit kussen is dat het volledig in de wasmachine te wassen is!

Schuimkussen van Emma Matras

Hoofdkussen voor mama

Ik had me al zo verheugd op een nieuw kussen voor mijzelf, mijn oude was nodig aan vervanging toe want die zag na een paar jaar al helemaal geel.

Ook voor mij kwam er een hoofdkussen die uit 3 schuimlagen bestaat. Dus ook hier kun je weer kijken als het kussen te hoog ligt, haal je de middelste laag eruit. Doordat de vulling van schuimlaag is veert het weer terug in vorm als je er niet op ligt. Het enige nadeel is dat je dit kussen niet kunt wassen. Niet geschikt voor kinderen die nog veel bedplassen dus, maar wel geschikt voor papa’s en mama’s die een goede nachtrust nodig hebben en een zijslaper zijn!

Ik zeg welterusten!

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

27 reacties

 1. Ik sliep bij mijn kleindochter op der kamer wat ze mij vroeg omdat ze dat leuk vind.
  Ik werd wakker van haar,ze huilde zachtjes ,ik vroeg wat er was toen zei ze.
  Ik vind het niet leuk voor jou maar ik kan niet slapen.
  Jij snurkt zo erg!

 2. Onze dochter was eens op een zondagochtend om 1.30 uur er stellig van overtuigd dat ze naar school moest. De rest van de nacht niet meer geslapen…

 3. Ik kan enkel antwoorden voor mijn partner, ik wordt behoorlijk weinig wakker gemaakt. Zelf anderen wakker maken darentegen :p
  Ik praat blijkbaar in mijn slaap en moet het licht aangedaan hebben, gaan rechtzitten en gezegd hebben ‘oh, jij bent het, ik dacht dat het een vampier was’. Daarna deed ik het licht uit en ging verder slapen. De volgende morgen herinnerde ik me niets meer :p

 4. Ik wordt nu al bijna 8 maanden meerdere malen wakker voor mijn kleine dochter, maar ze heeft het nog nooit zo gek gemaakt als haar vader. Het was zo rond 3 in de nacht en pikkedonker in de slaapkamer. “Lana? Lana? Lana?!”, “Ja, schat?” “Heb je het licht wel uitgedaan?” “Eh.. ja schat..” “Oke” .

 5. Mijn vrouw maakte me midden in de nacht wakker met de mededeling dat ze op het punt stond te bevallen!! Puffend en kreunend naast het bed.. echter, ze was 3 weken geleden al bevallen hahaha! Vreemde droom waarvan ze de volgende dag niks meer wist

 6. Mijn man en kinderen zijn echte slaapkoppen maar die kat van ons 😉 pffffffffff aan deze dramaqueen heb ik regelmatig mijn handen vol!

 7. De gekste situatie is een hele toepasselijke, mijn dochter riep mij ’s nachts. Toen ik in haar kamer kwam vroeg ik haar wat er was…. Ze was haar kussen kwijt, waar ze met haar hoofd op lag :#

 8. Klinkt goed hopelijk ligt ie lekker en slaap je er fijn op 🙂 Ik schrik weleens wakker van mijn eigen gesnurk, telt dat ook?

 9. Mijn zoontje maakte me ooit eens, helemaal in paniek wakker, omdat we z’n verjaardag vergeten waren..althans, dat dacht ie, het duurde nog 2 weken ? maar voordat ik hem daarvan had overtuigd en weer kon gaan slapen, waren we een hele tijd verder…

 10. Nou eigenlijk enge: mijn zoon had koorts en zag daardoor dingen. ofwel: geesten. doodeng. zelfs ik was uiteindelijk bang toen hij aan het wijzen en beschrijven was. met de lamp aan verder geslapen.
  ik maak graag kans op het kussen en volg je via fb (en bericht geliked) en emma matras via ig

 11. Ik hoorde mijn vriend ronddolen in huis. Hij liep van kamer naar kamer, of hij wat zocht. Ik vroeg; zoek je iets ? Hij zei alleen maar ‘ja ‘ . Toen ik hem uiteindelijk maar ging halen en naar de slaapkamer leidde verzuchte hij ‘ ja…..m’n bed ! “.
  Een paar weken later was het weer zo ver. Ik riep vanuit het bed; “kom maar hierheen, lekker in je bed” waarop hij bromde; “ja , hallo, bij jou zeker ! ” , en weer vertrok.
  Beide keren wist hij ( dat zei hij tenminste ) de volgende ochtend van niets.

 12. Ik werd een keer door mijn zoontje wakker gemaakt dat we op moesten schieten want we waren te laat voor school. Hij had zich al helemaal aangekleed, maar het was nog maar half drie ’s nachts….

 13. Geschrokken..ja omdat mijn man dacht dat er iemand buiten achter het raam stond ..doet hij zo het raam open om te kijken!! Zal geweldig zijn om eens op een fijn kussen te mogen slapen, want een goede nachtrust kan ik heel hard gebruiken!

 14. wat ik zelf heel vervelend vind en dat gebeurt gelukkig niet vaak is dat het hele huis midden in de nacht wakker wordt omdat er een batterij van een rookmelder leeg raakt. Die dingen kunnen gewoon niet overdag leeg zijn.

 15. Goh, echt gekke situaties nog niet meegemaakt hier… Wel al geregeld een wakkere dochter die dan gewoon even riep om mama te zien en dan weer gezellig ging verder slapen… Grrr!
  Deed ik even mee voor mijn dochter omdat ze in de ‘ik leg een knuffel onder mijn hoofd-fasen zit ? Maar ik ben ook al een tijdje toe aan een nieuw hoofdkussen dus dan doe ik graag mee voor mezelf ?

 16. Mijn dochter die evan overtuigd was dat er een wolf op haar slaapkamer was, dit heeft nachtenlang geduurd want natuurlijk als mama kwam was hij net weg…
  Nadat ik met haar naar een vriendin ben geweest die een grote herder had en haar had uitgelegd dat die ook niets deed (ze kon de hond plat knuffelen) was de nachtbraker niet meer bang voor de wolf…

 17. Ik werd een paar week geleden wakker, ik was nog maar net in slaap en werd wakker van alle lampen die aan waren in huis. Was mijn middelste zoon naar beneden gegaan, hij stond midden in de kamer en zei dat ie honger had… het was 12 uur dus ik heb hem maar weer naar bed gebracht haha

 18. Toch wel die keer dat we in Amsterdam met het bovenlichtje open sliepen. Mijn man maakte me wakker omdat hij gek werd van de jeuk, door een kat op het balkon. Dus ik in pyjama naar buiten ook niet dol op katten. Vang de kat en duw hem over de kast aan de zijkant naar het balkon van de buren. 2 Dagen later staat er een jongen voor de deur, heb je mijn kat gezien, woonde dus heel ergens anders. Gelukkig was hij balletdanser dus paste tussen de kast en het balkon boven ons, want onze buren waren op een lange vakantie.

 19. Ik heb een keer iedereen bij ons thuis wakker gegild, want ik was er van overtuigd dat er een grote spin over mijn bed liep. Pfff, probeer na die adrenalinestoot maar weer eens te gaan slapen, en ik durfde eigenlijk ook niet meer het licht uit te doen. Arme man, die moet zich wezenloos zijn geschrokken. Leuk ook trouwens om hier de andere verhalen te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.