Beste hoofdkussen voor kinderen en ouders vind je bij Emma!

Als je een baby hebt hoef je er het eerste jaar nog niet aan te denken, een baby heeft namelijk nog geen kussen. Maar als je kind wat ouder wordt dan ga je merken dat ze hun knuffel onder hun hoofd gaan leggen als ze in slaap vallen. Dat is het teken dat er een kussen mag komen in bed. Maar wat is het beste hoofdkussen voor kinderen?

Beste hoofdkussen voor kinderen

Beste hoofdkussen voor kinderen

Maar wat is nou het beste hoofdkussen voor kinderen? Bij onze dochter begonnen we toendertijd met een dun kussen van Ikea, speciaal voor de dreumes. Iets later wilde ze net zo’n groot kussen als papa en mama en gaven we haar het dunste kussen wat we konden vinden bij de Ikea. En nu is ze eigenlijk met haar 7 jaar al weer toe aan weer een nieuw kussen. Zo blijven we nog wel even lekker bezig zou je denken, maar ik heb daar wat op gevonden! De kussens van Emma-matras!

Beste hoofdkussen voor kinderen van Emma Matras
beste hoofdkussen voor kinderen

Emma Matras

Hoor je Emma Matras, dan denk je logischerwijs aan een matras, maar Emma heeft ook hele goede kussens! Op de blogboot maakte ik kennis met het merk en kregen we een kussen mee naar huis. Ik gaf in die blog al aan dat er nog een aparte blog voor zou komen. Maar die liet even op zich wachten.
Het kussen wat we meekregen was heerlijk zacht, mooit wit en bestaat uit 2 vullingen waardoor je het kussen zo dik of dun kunt maken als je wilt. Echter sliep ik die nacht heel slecht. Ik ben een hoog kussen gewend en had mij eigenlijk nooit zo verdiept in het waarom ik zo lekker lag op een hoger schuimkusses.

Zijslapers hebben vaak behoefte aan een wat hoger kussen die goed aansluit in de nek. Zo ligt je hoofd recht met je ruggengraat. Maar buikslapers en rugslapers hebben juist behoefte aan een laag kussen om zo tot een rechte ruggengraat te komen. Ik ben dus een zijslaper en dat kussen was te laag voor mij. Maar wat bleek het was het beste hoofdkussen voor kinderen! Dochterlief heeft hem inmiddels ingepikt en ze vind hem heerlijk liggen! Het kussen is net weer even wat dikker dan haar vorige kussen en dat bracht mij op een idee!

Beste hoofdkussen voor kinderen

Het beste hoofdkussen voor kinderen in 3 fases

Het handige van dit kussen is namelijk dat er 2 vullingen inzitten. Voor de eerste fase van je kind als het een hoofdkussen nodig heeft in bed stop je er nog geen vulling in, en daarna voeg je vulling voor vulling toe met de jaren. Zo heb je een hoofdkussen dat meegroeit met je kind! Het ideale van dit kussen is dat het volledig in de wasmachine te wassen is!

Schuimkussen van Emma Matras

Hoofdkussen voor mama

Ik had me al zo verheugd op een nieuw kussen voor mijzelf, mijn oude was nodig aan vervanging toe want die zag na een paar jaar al helemaal geel.

Ook voor mij kwam er een hoofdkussen die uit 3 schuimlagen bestaat. Dus ook hier kun je weer kijken als het kussen te hoog ligt, haal je de middelste laag eruit. Doordat de vulling van schuimlaag is veert het weer terug in vorm als je er niet op ligt. Het enige nadeel is dat je dit kussen niet kunt wassen. Niet geschikt voor kinderen die nog veel bedplassen dus, maar wel geschikt voor papa’s en mama’s die een goede nachtrust nodig hebben en een zijslaper zijn!

Ik zeg welterusten!

Win een hoofdkussen voor papa of mama

Van Emma Matras mag ik een hoofdkussen weggeven zodat een andere papa of mama ook lekker kan gaan slapen! Helaas dus niet het beste hoofdkussen voor kinderen, maar het Microfiber kussen vind je hier.

Daarvoor ben ik wel benieuwd wat de gekste situatie was waarin jij midden in de nacht wakker werd gemaakt door je partner of kind!

Verplicht:

 • Laat een reactie achter onder deze blog ( met een geldig emailadres) met het antwoord op de vraag hierboven.
 • Volg MamaScrapelle op Instagram en/of Volg MamaScrapelle op Facebook
 • Volg Emma matras op Instagram

Extra kans:

 • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd.
 • Volg MamaScrapelle op Bloglovin en/of volg MamaScrapelle op Pinterest
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

21 Responses

 1. Ik sliep bij mijn kleindochter op der kamer wat ze mij vroeg omdat ze dat leuk vind.
  Ik werd wakker van haar,ze huilde zachtjes ,ik vroeg wat er was toen zei ze.
  Ik vind het niet leuk voor jou maar ik kan niet slapen.
  Jij snurkt zo erg!

 2. Onze dochter was eens op een zondagochtend om 1.30 uur er stellig van overtuigd dat ze naar school moest. De rest van de nacht niet meer geslapen…

 3. Ik kan enkel antwoorden voor mijn partner, ik wordt behoorlijk weinig wakker gemaakt. Zelf anderen wakker maken darentegen :p
  Ik praat blijkbaar in mijn slaap en moet het licht aangedaan hebben, gaan rechtzitten en gezegd hebben ‘oh, jij bent het, ik dacht dat het een vampier was’. Daarna deed ik het licht uit en ging verder slapen. De volgende morgen herinnerde ik me niets meer :p

 4. Ik wordt nu al bijna 8 maanden meerdere malen wakker voor mijn kleine dochter, maar ze heeft het nog nooit zo gek gemaakt als haar vader. Het was zo rond 3 in de nacht en pikkedonker in de slaapkamer. “Lana? Lana? Lana?!”, “Ja, schat?” “Heb je het licht wel uitgedaan?” “Eh.. ja schat..” “Oke” .

 5. Mijn vrouw maakte me midden in de nacht wakker met de mededeling dat ze op het punt stond te bevallen!! Puffend en kreunend naast het bed.. echter, ze was 3 weken geleden al bevallen hahaha! Vreemde droom waarvan ze de volgende dag niks meer wist

 6. Mijn man en kinderen zijn echte slaapkoppen maar die kat van ons 😉 pffffffffff aan deze dramaqueen heb ik regelmatig mijn handen vol!

 7. De gekste situatie is een hele toepasselijke, mijn dochter riep mij ‘s nachts. Toen ik in haar kamer kwam vroeg ik haar wat er was…. Ze was haar kussen kwijt, waar ze met haar hoofd op lag :#

 8. Klinkt goed hopelijk ligt ie lekker en slaap je er fijn op 🙂 Ik schrik weleens wakker van mijn eigen gesnurk, telt dat ook?

 9. Mijn zoontje maakte me ooit eens, helemaal in paniek wakker, omdat we z’n verjaardag vergeten waren..althans, dat dacht ie, het duurde nog 2 weken 😂 maar voordat ik hem daarvan had overtuigd en weer kon gaan slapen, waren we een hele tijd verder…

 10. Nou eigenlijk enge: mijn zoon had koorts en zag daardoor dingen. ofwel: geesten. doodeng. zelfs ik was uiteindelijk bang toen hij aan het wijzen en beschrijven was. met de lamp aan verder geslapen.
  ik maak graag kans op het kussen en volg je via fb (en bericht geliked) en emma matras via ig

 11. Ik hoorde mijn vriend ronddolen in huis. Hij liep van kamer naar kamer, of hij wat zocht. Ik vroeg; zoek je iets ? Hij zei alleen maar ‘ja ‘ . Toen ik hem uiteindelijk maar ging halen en naar de slaapkamer leidde verzuchte hij ‘ ja…..m’n bed ! “.
  Een paar weken later was het weer zo ver. Ik riep vanuit het bed; “kom maar hierheen, lekker in je bed” waarop hij bromde; “ja , hallo, bij jou zeker ! ” , en weer vertrok.
  Beide keren wist hij ( dat zei hij tenminste ) de volgende ochtend van niets.

 12. Ik werd een keer door mijn zoontje wakker gemaakt dat we op moesten schieten want we waren te laat voor school. Hij had zich al helemaal aangekleed, maar het was nog maar half drie ‘s nachts….

 13. Geschrokken..ja omdat mijn man dacht dat er iemand buiten achter het raam stond ..doet hij zo het raam open om te kijken!! Zal geweldig zijn om eens op een fijn kussen te mogen slapen, want een goede nachtrust kan ik heel hard gebruiken!

 14. wat ik zelf heel vervelend vind en dat gebeurt gelukkig niet vaak is dat het hele huis midden in de nacht wakker wordt omdat er een batterij van een rookmelder leeg raakt. Die dingen kunnen gewoon niet overdag leeg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.