Sinterklaasknutsels – sinterklaas knutselen babygroep een tof idee

De kinderen zijn hier al weer druk met Sinterklaasknutsels. Ijverig zijn ze druk in de weer en er wordt wat afgetekend kan ik je vertellen. Elke keer als er een schoen gezet moet worden, wil dochterlief een tekening. Gelukkig heb ik de Bobbi Schoenzetkalender anders wilde ze elke dag wel een tekening maken! Dat mag wel van mij natuurlijk, maar niet als reden schoen zetten! Gelukkig heeft deze creatieve mama genoeg andere Sinterklaasknutsels werkjes bedacht om te maken. Hier vind je er alvast een paar! Inclusief inspiratie voor sinterklaas knutselen met de babygroep!

Sinterklaasknutsels voor baby, peuter en kleuter. Leuk en makkelijk met duidelijke voorbeelden. sinterklaas knutselen babygroep

Sinterklaasknutsels een stoomboot

Benodigdheden

 • Bruin karton
 • gekleurd karton ( 1 is voldoende bij meer kids leuk om te varieren.
 • stickers
 • wol
 • lijm en schaar

Grotere kinderen kun je zelf wat stickers af laten pulken natuurlijk. Ik heb er voor gekozen om elk kind gewoon wat stickers steeds aan te reiken zodat er overal in elk geval een sinterklaas, pietje en paard is. Maar ook heel veel cadeautjes. Goed voor de fijne motoriek!

Het gekleurde deel laat je kleuren met bijvoorbeeld krijt en dan maak je alles aan elkaar vast. Omdat ik er meerdere heb als gastouder heb ik ze op het raam geplakt. Ziet er erg vrolijk uit!

Handen verven Sinterklaas en Piet – een van de leukste Sinterklaasknutsels

Benodigdheden

Het Sinterklaashandje is bij elke leeftijd makkelijk te doen. Het pieten handje is net wat lastiger bij jonge kinderen omdat die hun handen nog samenknijpen. Die kun je dan bijvoorbeeld in 2 fases maken, of heel handig zijn met je eigen handen en vliegensvlug zijn ( iemand om hulp vragen kan natuurlijk ook!)

Laat deze sinterklaasknutsels goed drogen. Oudere peuters laat je vervolgens zelf de ogen, hoed en muts plakken. Extra leuk om er een klein veertje bij te maken. Ik heb bewust niet ook nog een geel kruis gezet omdat ik zo min mogelijk zelf wil doen aan de knutselwerken van de kinderen.

Schoentje knutselen – Sinterklaasknutsels uit de supermarkt

Bij de Lidl hebben wij deze grote bouwtekeningen op stevig karton gehaald om schoentjes te knutselen. uiteraard kun je ook genoeg op Pinterest vinden of bij andere supermarkten.

Laat de kinderen lekker kleuren met wasco, potloden, stiften of dunne vingerverf is ook leuk voor de kleine kinderhandjes. Oudere kinderen kun je ook nog glitters op natte verf laten strooien bijvoorbeeld! Leef je uit!

Voor de jonge kinderen moet je zelf wel aan de slag met knippen en plakken natuurlijk van deze sinterklaasknutsels. Betrek het kind er wel bij en vraag waar de wortel, zak et cetera geplakt moeten worden op de schoen. Laat zoveel mogelijk door het kind zelf doen!

Welkom slinger als sinterklaasknutsel

Op Pinterest kwam ik leuke sinterklaas vlaggetjes tegen. Deze heb ik in word even iets aangepast dat ze wat groter werden en vervolgens de grote kinderen laten inkleuren. In vrolijke kleuren wat andere vlaggen er tussen met de letters WELKOM erop. En vervolgens deze sinterklaasknutsels aan de schoorsteen gehangen. Zo voelen Sinterklaas en Piet zich goed welkom natuurlijk!

Volgende week gaan wij aan de slag met onderstaande tekeningen!

sinterklaas knutselen babygroep

Sinterklaas knutselen met een babygroep kan een leuke en creatieve activiteit zijn, hoewel je rekening moet houden met de leeftijd en vaardigheden van de baby’s. Hier zijn enkele eenvoudige knutselideeën die geschikt zijn voor een babygroep:

 1. Sinterklaas-sjablonen:
  • Teken of print eenvoudige Sinterklaas-afbeeldingen op stevig papier, zoals mijters, stafjes of stoombootjes.
  • Laat de baby’s de afbeeldingen inkleuren met behulp van vingerverf of wasco-krijt.
  • Begeleid de baby’s om de afbeeldingen vast te houden en te experimenteren met de materialen.
 2. Sinterklaas hand- of voetafdruk:
  • Dip de hand of voet van de baby in niet-giftige verf.
  • Druk de hand of voet voorzichtig op een stuk papier.
  • Laat de afdruk drogen en voeg details zoals een mijter en baard toe zodra de afdruk droog is.
 3. Pietenmuts:
  • Knip enkele eenvoudige Pietenmutsen uit gekleurd papier.
  • Laat de baby’s de mutsen versieren met stickers of vingerverf.
  • Bevestig een elastische band om de mutsjes aan hun hoofdjes te bevestigen.
 4. Sinterklaas en Piet vingerverf:
  • Laat de baby’s hun handen in huidskleurige vingerverf dopen en druk deze op papier.
  • Nadat de handafdrukken droog zijn, kunnen ze worden omgetoverd tot Sinterklaas of Pieten door er gezichten, mijters en kledingdetails op te tekenen.

Zorg ervoor dat je altijd toezicht houdt op de baby’s en dat de gebruikte materialen voor de sinterklaasknutsels veilig zijn voor hun leeftijd. Vermijd kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Knutselen met baby’s is vooral bedoeld om hun zintuigen te stimuleren en te genieten van creatieve activiteiten, dus maak je niet al te veel zorgen over het eindresultaat. Veel plezier met knutselen met de babygroep voor Sinterklaas!

Kijk ook deze Sinterklaas blogs voor nog meer inspiratie:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.