Gastbloggers MamaScrapelle

De afgelopen maanden hebben jullie al kunnen zien dat MamaScrapelle een heel team aan gastbloggers heeft. Door mijn carrière switch kan ik het niet meer alleen af om goede blogs te schrijven en de leukste kinderboeken voor jullie te reviewen. Elke gastblogger heeft weer zijn/haar eigen expertise en interessegebied. Met veel plezier stellen de vaste gastbloggers zich hieronder aan je voor! Af en toe kom je ook nog een andere gastblogger tegen 😉 Daarnaast ben ik op zoek naar meer gastbloggers voor MamaScrapelle!.

Delicia

gastblogger Delicia

Ik ben Delicia, sinds eind 2016 moeder van mijn zoontje en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Eigenlijk wilde ik altijd binnenhuisarchitect worden, maar daar waren de leraren op de middelbare school het niet mee eens. Later heb ik alsnog, naast mijn huidige baan, in de avonduren een opleiding tot interieurontwerper gedaan. Op een project bij een kennis na, is het is er echter (nog?) niet van gekomen om daar verder iets mee te gaan doen.

Tot die tijd probeer ik mijn creativiteit en de geduldigheid en kunsten van mijn fijne motoriek op andere manieren te uiten. Gelukkig vindt mijn zoontje het ook leuk om te tekenen en te knutselen, dus zitten we regelmatig gezellig aan de keukentafel kleine kunstwerkjes te maken.

Maar vaak ben ik buiten te vinden, samen met mijn zoontje. Een stukje fietsen, naar een kinderboerderij of speeltuin (bij voorkeur wel eentje waarbij ik zelf ook mee kan doen), of mama hardlopend achter de kinderwagen, gewoon hier om de hoek.

En anders op zoek naar nieuwe uitstapjes. Door mijn brede interesse en de intentie om mijn zoontje te laten ontdekken wat hij leuk vindt in dit leven, kan dat écht van alles zijn. Van een blote voetenpad in de stille natuur tot een kolkende rondvaart in een vreemde stad. En omdat mijn vrienden verspreid zijn over het hele land, combineer ik dat dan vaak met elkaar.

Verder ben ik regelmatig op een vliegveld of in de windtunnel te vinden. Voordat ik zwanger werd, heb ik fanatiek aan parachutespringen gedaan als sport en mijn zoontje vindt het (gelukkig) leuk om mee te gaan om te kijken als ik daar nu als scheidsrechter uitgenodigd wordt. Minimaal één keer per jaar vlieg ik zelf nog eens in de windtunnel, maar het springen zelf doe ik niet meer.

In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Op dit moment zijn dat vooral reviews van peuterboeken. Dat zijn er inmiddels zoveel geworden dat ik weinig tijd over hou om blogs te schrijven over de dingen die wij beleven. Maar het plan is om in “Het ideetje van D-tje” te delen hoeveel leuks er met een peuter te doen is door het hele land, er zullen sportieve evenementen voorbij komen, concerten en festivals, maar ook praktische tips, gewoon in huis, wanneer je er als moeder (al dan niet tijdelijk) alleen voor staat.

Elles

gastblogger Elles

Ik ben Elles. Ik heb twee kinderen, een zoon van 12 en een dochter van 7. Voor mijn werk richt ik mij vooral op de samenleving en de verbinding tussen mensen. Sinds kort ook personal coach. In mijn vrije tijd zing ik. Af en toe treed ik ook op voor publiek. Daarnaast ben ik dol op koken. Kijk ook graag in receptenboeken. Ik streef een gezonde levensstijl na, maar mayonaise met frietjes vind ik te lekker om te laten staan. Als kind was ik al dol op lezen en films kijken. Prentenboeken vind ik vaak prachtig door mooie illustraties. Om die reden kijk ik ook graag naar animatie of tekenfilms..

Fantasie is mooi. Dat krijgen we als kind mee en daarmee wordt onze creativiteit aangeboord. Iets wat ik zo mooi vind dat ik het bij mijn kinderen stimuleer. Ik merk dat het dan bij mij ook niet verloren gaat. Ik blijf mij graag verwonderen. Sinds dit jaar schrijf ik regelmatig als gastblogger op de website van MamaScrapelle. Ik vind het leuk om jullie te laten weten of een boek, film of evenement leuk is. Probeer me dan ook in te leven in wat jullie als lezers zouden willen weten. Daardoor merk ik dat ik het ook leuk vind om te schrijven.

Ik blijf schrijven over kinderboeken, films en evenementen. Daarnaast schrijf ik wekelijks onder de noemer ‘L weet het wel’. Ik heb een druk leven, zoals de meeste mensen. We kunnen elkaar helpen met tips. Daarom zal ik de komende tijd regelmatig een blog schrijven over structuur bieden in een druk leven, zoals snel een gezonde maaltijd maken.

Elias

gastblogger Elias

Ik ben Elias, ik ben 12 jaar en ik vind het leuk om te sporten, te tekenen en blogs te schrijven. Ook vind ik het leuk om mijn eigen strips te maken. Verder houd ik ervan achter een beeldscherm te zitten; om te gamen of om te werken aan werkstukken voor school of het schrijven van blogs. Blogs schrijven vind ik het leukste (na gamen dan natuurlijk ). Ik schrijf voornamelijk blogs over boeken en films. Het leukste aan blogs schrijven vind ik dat je een boek of film al kan lezen/zien voor of net nadat hij is uitgekomen.

Esther

gastblogger Esther

Mijn naam is Esther, 45 jaar, dit jaar 20 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 10 jaar en woonachtig in De Lier.

Voordat ik mijn dochter kreeg ben ik altijd fulltime aan het werk geweest en reisde heel Nederland rond voor mijn werk. Op dit moment geniet ik van huismoeder zijn en ben ik bezig met de overname van de beddenspeciaalzaak van mijn vader. Verder ben ik al 15 jaar Bodycombat instructeur en motiveer ik wekelijks mensen met mijn lessen op een sportschool in Delft.

We bezoeken regelmatig musea in Nederland met onze dochter omdat zij dit erg leuk vindt. Ook reizen we graag en liefst veel. Jaarlijks gaan we op wintersport met vrienden en proberen wij elk jaar een mooie verre reis te maken. Onze voorkeur gaat vooral uit naar Azië. Ik ga hier een blog over schrijven zodat jullie net zo enthousiast worden als wij. En de drempel om verre reizen te maken met je kinderen wellicht weg te nemen.

Rosalie

gastblogger Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie, ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ik ga elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Tanja

gastblogger Tanja

Ik, Tanja, schrijf al een tijdje voor Mamascrapelle. Mijn belangstelling gaat onder andere uit naar jeugdliteratuur, theater, musea en boeken voor volwassenen. Als historicus ben ik met name geïnteresseerd in boeken die op wat voor manier verhalen over geschiedenis, maar voor een mooie roman of biografie ben ik ook wel te porren. Die gaan vooral mee op vakantie, want door het jaar heen ben ik een te druk baasje om veel te lezen. Daarnaast heb ik mijn eigen boek geschreven, Ontij!.

Als er niet wordt gelezen of gewerkt ga ik graag naar het theater. Niet alleen om zelf een potje toneel te spelen in de oudste toneelvereniging van Delft, maar ook om, samen met mijn lief, theater te zien. Dat kan in het Microtheater, maar ook steeds vaker in Rotterdam of in de Veste. Ook van het Fringe Festival in Delft pikken we ieder jaar wel een paar voorstellingen mee.

Het Prinsenhof hier in Delft bezoek ik regelmatig omdat ze van die gevarieerde tentoonstellingen hebben en ook musea in (vooral) Rotterdam en Amsterdam bezoek ik graag. Ik bekijk dan vooral tentoonstellingen die een historisch of kunsthistorisch karakter hebben, maar ik laat me graag verrassen door kunst die ik niet helemaal of helemaal niet begrijp.

Naast proberen aan te tonen dat historici niet allemaal morsige mannetjes zijn die heel betweterig vertellen hoe de wereld in elkaar zit doe ik ook andere dingen. Naast het rondscharrelen in theaters en musea bedoel ik. Mijn lief en ik zijn namelijk ook ouders van twee dochters van vijf en zeven jaar oud.

Zij komen zo langzamerhand in de fase van beginnend lezer kun je lezen. Er wordt in hun boekenkastjes steeds meer plaats ingeruimd voor boeken die ze zelf kunnen lezen en bekijken. Zo staan de AVI-boekjes naast de voorleesboeken en prentenboeken waar ze ook nog steeds graag in kijken. Naast het verkennen van die wereld vol letters, zijn het ook gewoon twee kinderen die zwemles krijgen, het leuk vinden om met mama te koken of bakken, buitenspelen en knutselen.

Over dit alles schrijf ik zo af en toe voor MamaScrapelle.

Selena

gastblogger Selena

Hoi, ik ben Selena en geboren in het meest belezen jaar wat er bestaat in de boekenwereld. Mijn dochter Abygail is geboren in 2014 en mijn andere dochter Gwendolyn in 2019. Beide in februari, dus dit is een gezellige feestmaand in ons huis. 

Met de geboorte van Abygail is ook mijn website en blog geboren, Good Mood Mama genaamd. Hier deel ik graag happy vibes voor een good mood. Ik noem mezelf een bewuste mama. Bewust omdat ik soms juist wel voor iets kies, of juist niet. Duurzaam en groen is mooi, maar een goede guilty pleasure is lekker op zijn tijd. Ik zoek dan ook de balans in alles.

Pedagogisch professional 

De term pedagogisch professional vind ik passender voor mijn werkervaring op de BSO en KDV. Als pedagogisch medewerkers bezitten wij namelijk veel kennis en ervaring. Er wordt eigen initiatief verwacht en we zijn constant in ontwikkeling met onze kennis en kunde. Ik ben dan ook voorstander om de term medewerker te vervangen voor professional.

Een opleiding voor kindercoach ben ik gestart maar dit staat nu even op een lager vuurtje. Op het moment zit ik in een re-integratie traject en ben ik aan het ontdekken of ik mijn huidige werk blijf doen of dat ik een andere weg ga inslaan. Mijn kennis en passie in het werken met kinderen is wel iets wat voor me spreekt. Maar tegelijk heb ik ook een grote interesse voor social media content maken, digitale marketing, fotografie, pr en dit alles samen laten komen.

Naast mijn blog en werk heb ik 1001 interesses. En wat fijn is het dat dit allemaal samenkomt op Good Mood Mama, Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik mag me inmiddels mede-eigenaar noemen van StoerLeesVoer en vast onderdeel van het Mamascrapelle team. Hier deel ik blogs met uiteenlopende onderwerpen. Reviews, recepten, lifestyle, mama, gezondheid en wat er maar in mijn hoofd zit. Met z’n allen maken we Mamascrapelle tot een levendige, enthousiaste lifestyle blog. Veel leesplezier!

Kelly

gastblogger Kelly
gastblogger Kelly

Ik ben Kelly en heb 2 twee dochters van 6 en 9 jaar. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen.
Inmiddels ben ik alweer ruim 15 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets wat ik vanaf mijn afstuderen al heel graag wilde!
Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. We lezen hier in huis veel voor en hebben inmiddels een uitpuilende boekenkast. Natuurlijk met heel veel prentenboeken (die kun je als juf nooit genoeg hebben), maar ook zoekboeken vinden we erg leuk. Nu mijn dochters wat ouder worden, vind ik het ook geweldig om de boeken die ik vroeger als kind met veel plezier heb gelezen, nu opnieuw samen met ze te beleven.

Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, spelen, uitstapjes, films, uit eten gaan en weekendjes weg. Naast een uitpuilende boekenkast hebben we dus ook een uitpuilende spelletjes- en knutselkast.

We hebben een abonnement op de Efteling, en gaan daar dus na schooltijd regelmatig ‘even’ langs. Maar ook in andere pretparken en dierentuinen zijn we graag te vinden!  Ik houd ervan om leuke koopjes te scoren, dus heb altijd een goed gevulde voorraadkast en kan erg genieten van leuke aanbiedingen of speciale kortingssites of apps.
Met veel plezier blog ik nu een tijdje Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Het zou dus heel goed kunnen dat ik bovenstaande interesses in blogs kan gaan verwerken!

Joyce

gastblogger Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied.

Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Van kleuters tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Naast mijn werk heb ik mijn eigen color guard groepen. Met Trinity heb ik van januari tot en met maart wedstrijden door heel Nederland. Laatst zijn we nog gepromoveerd en is de kans om Nederlands kampioen te worden groot.

Met Showband ’75 treed ik in binnen- en buitenland op. Als Drummajor vertel ik wat ze moeten doen en ben ik de dirigent. Wij zijn een graag geziene gast tijdens taptoes. Bij taptoe Zoetermeer komen we al jaren. In februari gaan we altijd naar Duitsland om mee te lopen met carnaval.

Verder ben ik dol op lezen. Ik verslind echt boeken, maar kan ook blij worden van een tijdschrift. Mijn kinderen lees ik dan ook elke dag voor. Ook vinden we het als gezin heel fijn om samen lekker weg te gaan. We hebben al behoorlijk wat pretparken, musea en zwembaden gezien! Hierover bloggen doe ik dan ook graag. En soms zal ik een blog schrijven over alles wat ik mee maak als juf.

Chantal

gastblogger Chantal
gastblogger Chantal

Mijn naam is Chantal en ben gelukkig getrouwd met Martin. Samen hebben wij een dochter van ruim 1,5 jaar; Nora. Met onze poes Luna erbij vormen wij een gezinnetje en wonen we in Tilburg.
Lezen is mijn grootste hobby en ik kan me helemaal verliezen in een goed boek. Ik heb al ontelbare boeken versleten! De liefde voor lezen heb ik van mijn moeder en daar ben ik haar heel dankbaar voor.
Lezen is voor mij onwijs belangrijk in de opvoeding van Nora; samen lezen we elke dag wel een boek. Nu zijn dat vooral prentenboeken en benoemen we alles wat we zien. Ik kan niet wachten totdat ze wat ouder is en we samen naar de prachtige bibliotheek in Tilburg kunnen en ik deze liefde voor lezen aan haar door kan geven.

Ik ben werkzaam in de kinderopvang en werk ik 4 middagen per week op een BSO groep met kinderen van 4 tot 6 jaar. Samen lezen en knutselen we wat af.

In mijn vrije tijd ben ik graag samen met mijn familie en geniet ik optimaal van mijn gezin. Tijd is kostbaar en probeer ik iedere dag mijn ontspanning te vinden in het lezen van een boek of het kijken van een serie of film. Ik knutsel ook graag met mijn dochter en vooral met speciale gelegenheden pakken we uit.

Ik vind het erg leuk dat ik als gastblogger onderdeel van dit team mag zijn; ik kijk uit naar een mooie samenwerking!

Gastbloggers gezocht

Ik ben op zoek naar (vaste) gastbloggers om het team gastbloggers aan te sterken op MamaScrapelle! (vanwege studie/ werk en het groeiend aantal aanvragen voor samenwerkingen redden we het niet met het huidige team)

Ken jij / ben jij / heb jij / vind jij:
– Iemand die leuke teksten kan schrijven
– Het leuk om nieuwe dingen uit te proberen als speelgoed, boeken en uitstapjes
– Kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar ( of werk je er mee)
– Woonachtig in Nederland
– Het leuk om tegen vergoeding opdrachten te krijgen om over een onderwerp te schrijven die past bij de blog van MamaScrapelle

Dan ontvang ik graag een mail met je motivatie!
ellen@mamascrapelle.nl

Delen is enorm lief