Een nieuwe badkamer, mijn wens voor het nieuwe jaar

In 2006 kocht mijn man een schattig huisje in een wijk naast het centrum van Delft. De woning zag er prima uit en veel heeft hij er niet aan geklust in die tijd. In de loop der jaren hebben we al een aantal projecten gehad zoals nieuwe kozijnen boven, een uitbouw, de tuin en nog wat kleine klusjes. Maar er is 1 ruimte waar ik mij erg aan stoor. Dat is de badkamer. Mijn wens voor 2019 is dan ook een nieuwe badkamer met fijne en handige badmeubelsets

Een nieuwe badkamer

Onze badkamer is op dit moment een soort van zalmroze/ oranje. In de vierkante ruimte staat een hoekwastafel, en een vrij grote douche met twee openslaande glazen deuren. Daarnaast hebben we er een kast voor de handdoeken in en hangt er een radiator om je handdoeken te verwarmen voor na het douchen. Heerlijk! Maar toch zijn er veel dingen waar ik mij aan irriteer en die ik absoluut anders zou willen! Ik zal je uitleggen waarom.

De afwatering naar het doucheputje

De afwatering naar het doucheputje is niet goed getegeld, waardoor we altijd na het douchen de vloer moeten aantrekken omdat we anders last krijgen van schimmel op de vloer. Niet handig!

De douchedeuren zijn bol/holvormig

Ramen zemen is al niet mijn favoriet, maar als je de ramen ook nog niet eens makkelijk kunt zemen omdat ze bol/holvormig zijn is echt een crime! Dat resulteert in dat ik 1 keer in de 2 maanden maar zin heb om die douchedeuren onder handen te nemen met antikal/ badkamer reiniger want eerlijk is eerlijk, na drie keer douchen zie je alle waterspetters al weer zitten.

De kleur van de tegels en houtwerk

Zoals ik al zei is de badkamer oranje/ roze achtig en dat is echt niet een kleur die ik zelf zou uitkiezen bij een badkamer. Eerder Bardolino houtdecor met wit, of blauw accenten. Dat is lekker fris en geeft mij het gevoel van zee. Ligt er ook een beetje aan hoe groot de badkamer is en wat je er allemaal in wilt plaatsen.

De schuine wastafel

Nog iets waar ik mij onwijs aan stoor is de schuine wastafel. In het gootsteenkastje kan je daardoor niet handig je spullen kwijt vanwege de dode hoeken. En ook de wastafel zelf is daardoor vervelend omdat je er maar met 1 persoon normaal achter kunt staan. Hierdoor missen we veel opbergruimte en staat er veel in het zicht. Wat ook weer de nodige stof vangt en wat allemaal rommelig oogt. De kast is wel van hout, maar daar zie je niks van doordat het is geverfd.

De grote spiegels met daarboven loze ruimte

We hebben heel veel spiegels in de badkamer. Dat is op zich prima. Maar boven de spiegels is allemaal loze ruimte en daardoor een makkelijke verzamelplek voor stof. Ook dat moet anders en handiger kunnen.

Wat vind ik mooi voor een nieuwe badkamer

nieuwe badkamer
Bruynzeel Monta badmeubelset

Om mij te helpen met mijn zoektocht las ik eerst de 7 tips van VTwonen voor het verbouwen van de badkamer. Voor het leidingwerk moeten we eerst contact opzoeken met een specialist, maar ik kan natuurlijk al wel nadenken over een badmeubelset en de tegels die ik mooi zou vinden. (Alles uiteraard in overleg met manlief)

Bij de Gamma kun je heel veel verschillende soorten badmeubelsets vinden die precies mijn smaak zijn wat dat betreft voor een nieuwe badkamer. De badmeubelsets bevatten genoeg opbergruimte waardoor het opgeruimder is in de badkamer en dat zorgt voor meer ontspannen. Heerlijk om dan de douche uit te stappen en echt te kunnen blijven ontspannen. Daarnaast zijn de witte/grijze/ hout teinten prachtig. Fris en ruim dat is optimaal voor een ontspannende sfeer in de badkamer!

Een badkamermeubel wil ik het liefst zo breed mogelijk zodat je er ook een dubbele wastafel in kan zetten. Achter de badkamerspiegel is het fijn als je daar een kastje hebt waar je medicijnen hoog weg kunt zetten. Maar ook spullen die je veel gebruikt en binnen handbereik wil hebben.

De badkamertegels wil ik graag groot. Zoals een witte tegel gecombineerd met een tegel met betonlook. Dit past daarmee in de nieuwste trend van tegels.

En de douche? Die wordt natuurlijk inloop zonder klapdeuren die ik extra moet boenen 😉

Sparen en tijd vinden

Nu nog even sparen en tijd vinden voor de verbouwing van een nieuwe badkamer!

Heb jij wel eens een nieuwe badkamer ontworpen? Heb jij goede tips?

samenwerking mamascrapelle
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.