Frozen 2 kidsweekend Kinepolis

Het was dit weekend een feestje bij ons thuis. Dochterlief en ik gingen namelijk naar het Frozen 2 kidsweekend in Kinepolis. Daarvoor werden de verkleedkleren rijkelijk op de grond gestrooid en wilde mevrouw met prachtige ijskristallen in haar haar naar Frozen 2. Ik weet niet wie van ons er meer zenuwachtig was naar de film, het leek me namelijk na het zien van de trailers wat spannend.

Frozen 2 kidsweekend

frozen 2 kidsweekend

Wij gingen naar Frozen 2 kidsweekend bij Kinepolis Zoetermeer. Bij sommige bioscopen was er zelfs een schaatsbaan geregeld buiten! Wow! Ik ben blij dat dat bij ons niet zo was haha deze mama had geen warme handschoenen, sjaal en muts meegenomen namelijk.

frozen 2 kidsweekend

Nadat we bij waren gekomen van de enorme klim naar de bovenste etage van Kinepolis Zoetermeer ( sja er is wel een lift, maar die namen we niet natuurlijk) konden we genieten van een onwijs leuk voorprogramma. Je kon op de foto met Anna en Elsa, je kon je laten schmincken, een sneeuwpop knutselen van Marshmallows en eetbare inkt, een sneeuwvlok knippen en kleurplaten maken.

Uiteraard stond er ook wat te drinken klaar ( limonade met een suikerrandje – al vond dochterlief dat wat te zoet) en zoute sticks die je wat deden denken aan de haarsprieten en armen van Olaf.

Alles super goed geregeld dus bij het Frozen 2 kidsweekend! Alleen was deze mama vergeten dat ze de 3D versie had geboekt en toen de film bijna begon kon ze al die trappen weer naar beneden rennen om nog snel twee brillen te scoren. Weer naar boven nam ik nu wel lui de lift.

frozen 2 kidsweekend

Frozen 2 de film

Natuurlijk wil je weten wat wij van de film Frozen 2 vonden! Ik wil eigenlijk niet al teveel verklappen, maar vooruit.

De film begint met een terugblik naar het verleden waarin we Anna & Elsa als kleine meisjes zien met hun ouders. Haar vader vertelt een waargebeurd verhaal over het betoverde bos. Later in de film komen we in het betoverde bos het schip van hun ouders tegen met een schatkaart die daar nog verborgen liggen. Haar ouders waren namelijk ook bezig met een zoektocht waar de magische krachten van Elsa vandaan kwamen.

Elsa heeft in de hele film telkens prachtige jurken aan. Voor het eerst zien we ook dat ze haar haren niet altijd stijf in een vlecht heeft, maar ook gewoon lekker los! Het staat haar prachtig. En stiekem ben ik wel jaloers op die strakke figuurtjes en prachtige jurken šŸ˜‰

Anna kiest zoals altijd haar zus boven haar lieve vriendje Kristoff. Gelukkig maar dat hij zoveel van haar houdt. De arme Kristoff probeert telkens wat te vragen aan Anna, maar dit gaat telkens mis. Veel humor en wellicht herkenning voor sommige moeders.

Olaf bracht de hele zaal aan het lachen met zijn gekke grappen en stuntelig gedrag.

Sven ontmoet heel veel vriendjes in het verborgen bos.

Frozen 2 te spannend of niet?

Er waren een paar spannende momenten, een keer werd mijn hand even gepakt om te knuffelen op een spannend moment. Maar de film is vooral mooi en zit goed in elkaar. De liedjes zijn prachtig en zullen vast weer een grote hit worden. Geen huilende kinderen of weglopende kinderen en vooral veel gelach en ahh gehoord.

De 3D effecten zijn mooi, maar niet extreem aanwezig. Je kan de film dus ook prima in 2D bekijken als je niet goed tegen 3D kunt.

En wat wij altijd extra fijn vinden bij de films van Kinepolis en zo ook nu tijdens Frozen 2 kidsweekend dat er een pauze is tijdens de film van 15 minuten. Zeker met kinderen fijn om even de benen te strekken, daglicht te zien ( aldus dochterlief) en snel naar het toilet te kunnen.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.