Skip to Content

Totum princess scratch pad; een tekenboek maar dan anders

Zegt de naam Totum je iets? Bij mij ging er zeker wel een belletje rinkelen, maar had ik niet echt een beeld van wat zij allemaal aanbieden voor kinderen. Wat een keuze! Mijn dochter is dol op tekenen dus het Totum princess scratch pad trok meteen mijn aandacht. Nog meer tekenliefhebbers onder ons?

Totum princess scratch book
Totum princess scratch pad

Totum princess scratch pad; tekenboek maar dan anders

Zoals de titel al aangeeft, is het Totum princess scratch pad anders dan anders. Het is namelijk niet zomaar een tekenboek. Het potloodje dat aan het boek vastzit, verraad misschien al wel wat de bedoeling is. Het is namelijk een scratch pad; ofwel een krasboek. Het gaat in dit boek namelijk niet om het netjes kleuren met potloden of stiften en het kijken naar het wel of niet binnen de lijntjes kleuren, maar om het krassen. Door middel van het potloodje kras je als het ware de kleuren tevoorschijn! Hoe leuk is dat. Op de verschillende bladeren in het boek staan al afbeeldingen gedrukt; Ariël, Sneeuwwitje, Jasmine; deze Disney prinsessen staan er allemaal in.

Krassen maar in het Totum princess scratch pad

Mijn dochter pakt, nieuwsgierig dat ze is, meteen het scratch pad uit mijn handen. De plastic folie laag gaat eraf en binnen een paar seconden heeft ze het potloodje in haar handen. Ze vraagt meteen welke kleur het potlood is en vindt het raar als ik uitleg dat het potloodje geen kleur heeft. Ik leg haar uit dat dit boek geen kleurpotlood nodig heeft om kleuren te maken en laat haar meteen zien hoe het werkt. Ze kijkt haar ogen uit en vindt het prachtig. Het potloodje gaat van mijn hand naar de hare en de eerste lijnen worden gezet; wat bijzonder!

Sjablonen en stickers

Al snel vliegen de bladzijdes om en gaan we verder op onderzoek uit in dit leuke Totum princess scratch pad. Sjablonen komen tevoorschijn met voorwerpen uit de verschillende Disney verhalen van de prinsessen. Zo kun je de lamp van Aladdin maken, de appel uit Sneeuwwitje en het zeepaardje uit de film Ariël.

Natuurlijk proberen we deze uit maar al snel valt het oog van mijn dochter op iets heel anders; stickers. Zodra ze de stickers ziet is ze verkocht; als er iets is waar je haar blij mee kunt maken zijn het stickers! Deze stickers zijn dan ook echt een plaatje; ze hebben een mooie glinstering en binnen de kortste keren vind ik overal prinsessen terug.

Geslaagd cadeau dat Totum princess scratch pad!

Het Totum princess scratch pad is naar mij idee een heel geslaagd cadeau voor iedere dame die houdt van tekenen, krassen, stickers plakken en in zijn geheel van prinsessen. Het fijne van dit scratch pad is dat het niet te groot is en dus makkelijk meegenomen kan worden onderweg. In de auto, op het terras of als je op visite gaat; je dame kan zich hier prima mee vermaken. In huize Kolb hier hebben we het al uitgeprobeerd en is het goedgekeurd!

Als ik een minpunt moet benoemen van de Totum princess scratch pad of eigenlijk een tip moet geven; wanneer je met het potlood aan het krassen gaat, komt de zwarte laag die over de afbeelding zit los. Dit is ook de bedoeling maar dit brengt wel wat vies met zich mee. Het zwart is een soort korreltje en geeft wel een beetje af. Ik zou zeggen; doekjes in de aanslag en altijd op een vlakke ondergrond doen. Zo heb je alles weer zo opgeruimd als je dame er klaar mee is. En ik denk maar zo; a little dirt never hurt nobody! Kijk hier voor de review van het Unicorn scratchbook

Nieuwsgierig geworden naar Totum?

Naast het Totum princess scratch pad heeft Totum nog veel meer moois te bieden. Een paar mede bloggers van het team van Mamascrapelle hebben een aantal van deze creatieve producten mogen reviewen. Hierbij kan je denken aan memory, daimond painting, Construxions en meer dat nog online komt. Lezen jullie mee?!

Footer4

Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.