Skip to Content

The Joy List, een boek met 111 bijzonderheden om je vrolijk te maken

Elise De Rijck, misschien gaat er niet direct een lampje branden bij haar naam. Maar als ik ‘Het Bucketlist Boek’ noem vast wel! Of wat dacht je van “Maak dit boek… “, allemaal hebben we deze al eerder met veel plezier mogen reviewen. Toen ik zag dat The Joy List haar nieuwste boek zou zijn, maakte ik een vrolijk dansje. Dit boek is namelijk een ode aan vrolijkheid. Om je heen, in jou, bewustwording ervan of een duwtje in de rug om het weer even te vinden. En zoals inmiddels gangbaar is voor haar boeken, neem het mee en leef in de bladzijdes.

the joy list

The Joy List

Spoiler: Dit boek laat je op een andere manier naar je omgeving kijken. Het laat je dingen zien die je nooit eerder zag en dingen die je al talloze keren hebt opgemerkt. Die dingen zullen plots in een ander daglicht komen te staan. De wereld is een visueel concert, je moet je alleen maar laten verwonderen door wat je ziet. Laat dit boek fungeren als een vergrootglas in een wereld vol vrolijkheid. Pak The Joy List en kijk!

Je hoeft echt niet al huppelend door de straten te gaan lopen (dat mag natuurlijk wel). Maar zet je automatische piloot even af en je avontuurlijke joyspotters bril op. Zie jij iets dat jou vrolijk maakt? Ga op zoek naar vrolijkheid in je eigen omgeving, of juist heel ver weg. Bewaar foto’s, maak (aan)tekeningen en verzamel souvenirs. Kortom doe, ga en neem The Joy List mee op jouw avontuur.

Above all, watch with glittering eyes
the whole world around you

Roald Dahl

Happy de peppy

111 bijzonderheden die jou vrolijk maken, beloofd The Joy List. Daar zit voor een ieder wel wat tussen! Voel jij je gelukkig? Of heb je meer behoefte hieraan? Dit is jouw boek. Op een simpele en toegankelijke manier daagt Elise je uit tot DOEN! En met doen zet je “iets” in beweging. En dat is zo tof aan haar boeken. Je duikt niet in een afgesloten wereld van een boek, nee je stelt jezelf juist open. Vouwen, slepen, schrijven, tekenen, alles kan en mag in haar boek. Ze geeft een basis mee, en het is verder aan jou wat je ermee doet.

Ook als je even niet zo happy de peppy bent. Dat kan ook echt niet altijd. Ik denk dat The Joy List wel een duwtje in de rug kan zijn. Maak op je stoep een vrolijke krijttekening en zie wat voor een effect dat kan hebben op jezelf en andere mensen. Ik ben echt overtuigd van de energie die je weggeeft, dat je dit ook aantrekt. En nee, dat betekend niet altijd voorspoed en goede dingen die gebeuren. Maar wel openstaan en kansen maken die fijn aanvoelen voor jezelf en anderen. En het genieten daarvan is zo fijn. Joyspotten noemt Elise het mooi in het boek, en dat is meteen ook een mooie # voor op social media.

Onthaasten

Of dit boek nou perfect aansluit bij jouw leven, of dat het een duwtje in de rug is naar wat je graag zou willen, het is een vrolijk boek. Dat staat buiten kijf wat mij betreft. Glitters, regenbogen, bubbels, smiley faces, eten, drinken, buiten en nog veel meer vind je terug. Er is echt iets voor een ieder wat blij maakt. En een boek wat blij maakt, daar kan toch niks mis mee zijn? Klopt! The Joy List vind ik heerlijk! En ook zonder schuldgevoel neem ik het mee op avontuur en maak ik het steeds meer eigen. Geen problemen met tekenen en ezelsoren er in. Alleen maar een teken van mijn reis die ik maak ermee.

Leuk vind ik ook het stukje van ‘Een verbogen gezichtje’. I see faces is misschien wel het meest gekende joyspotting variant. Eerder schreef Elles al een review een boek met dit toffe onderwerp. Wij mensen zijn geneigd om overal gezichten in te zien. Yep guilty. Het heeft zelfs een naam: pareidolie. Het is niet meer dan menselijk en Elise moedigt aan tot het bewust hiervan zoeken, kijken en noteren in The Joy List.

the joy list

Perfecte cadeau, ook voor jezelf

The Joy List is een perfect cadeau voor anderen en voor jezelf. Gooi wat blijdschap de wereld in met dit toffe boek. En deel het vooral ook op social media, als dit wilt. Het hoeft zeker niet. Maar er is een leuke community op touw die ook aan joyspotting doet. En gedeelde smart, uh, blijdschap is dubbele blijdschap!

Wat zijn momenten van blijdschap voor jou?

Specificaties The Joy List

Auteur: Elise De Rijck | Uitgever: Lannoo | 9789401478519 | 208 pagina’s | Mei 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Lees ook Slow Family

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.