Skip to Content

Yoshi’s crafted world, een creatieve Switch game

Een leuke bijkomstigheid in de Nintendo online store is dat je demo’s van bepaalde spellen kan spelen. De Switch games zijn best prijzig, echt wel duur soms, dus voordat wij tot een aankoop overgaan testen we graag even een spel uit. Zo ook met Yoshi’s crafted world. Meteen valt al op hoe prachtig dit gemaakt is. En na een avondje de demo gespeeld te hebben, besluiten we het te kopen.

Yoshi's crafted world

Yoshi’s crafted world

Beleef samen met Yoshi een gloednieuw avontuur op de Nintendo Switch dat een volledig nieuwe draai geeft aan zijwaarts scrollende platformgames! Verken een grote wereld van Yoshi’s crafted world, die wel wat wegheeft van een kijkdoos gemaakt van dozen en papieren bekertjes. Waarin ieder level naast de traditionele voorzijde ook een keerzijde vol verrassingen heeft.

Het landschap van Yoshi’s crafted world ligt bezaaid met vele ongebruikelijke obstakels. Een goedgemikt ei kan een nieuw pad openen! Verken alle hoeken en gaten om in de levels verborgen voorwerpen te vinden en loods Yoshi naar het einde van ieder level. Je kunt zelfs samen met een vriend of vriendin spelen door hem of haar een Joy-Con-controller te geven! Het spel is uitgebracht op 29 maart 2019 en is het vervolg op Yoshi’s Woolly World.

Creatief genot

Wauw wat is Yoshi’s crafted world een prachtige game. Het is inderdaad net alsof je in een kijkdoos zit! De items in het speelveld hebben een kartonachtige structuur, soms papier en soms iets anders. Het zit vast aan visdraad en kleurrijke washi tape. Alles ademt crafted, geknutseld! En dat is echt tot in details prachtig gedaan. De gameplay speelt heerlijk. Soms even zoeken welk knopje nou springen, likken of pakken is. Maar dat zit er gelukkig al snel in. In de winkel kan je leuke outfits vrijspelen of kopen die je Yoshi kan aandoen.

Yoshi’s crafted world is een heel erg uitgebreide game. Het basis verhaal is om de edelstenen te zoeken die kwijt zijn. Maar eigenlijk hebben we zoveel toffe missies tegelijk die je kan spelen dat we die hoofdmissie nog geeneens hebben afgerond. In elk level kan je de 5 bloemen verzamelen, minimaal 100 muntjes, speciale muntjes en bepaalde karakters ‘opeten’. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er nog andere missies die je in een level kan spelen. Zoals: zoek de kartonnen koeien, zoek de waslijn en zoek uit van wie die kleren zijn. Maar je kan ook een race spelen in een level of speel hetzelfde level vanaf de andere kant! Een ander perspectief dus.

Jong en oud – Yoshi’s crafted world

Het begint simpel maar het is echt een game voor jong en oud. Op den duur loopt de moeilijkheid wel op. Door de grote diversiteit aan levels van Yoshi’s crafted world verveelt het nog geen moment. Dat er zoveel liefde is gestoken in deze game draagt ook bij aan het speelgenot wat mij betreft. Dit is misschien wel de mooiste game die ik tot nu toe op de Switch heb gespeeld. Super Mario Odyssey is ook prachtig gemaakt, maar deze Yoshi game is veel creatiever, en dat kan ik zeker waarderen!

Mijn dochter van 7 vindt de eerdere levels het tofst en zeker als ze op de trein kan hoppen. Het is spannend als er veel “vijanden” op je pad komen en je op hun hoofd moet springen of ze op moet likken. Maar het is niet overprikkelend spannend. Soms gewoon een kwestie van snel schakelen, en dat is goed om te leren! De combinatie van gewoon lopen in een land en tegelijk ook richten van je eieren in de omgeving, targets schieten, is ook echt tof! Het is zo’n diverse game, echt geweldig! En heel leuk ook samen te kunnen spelen in een level van Yoshi’s crafted world.

Yoshi’s crafted world Duur?

Ik zei eerder al dat ik de Switch games behoorlijk duur vind. Heb jij wel eens een game helemaal uitgespeeld? Dan zie je hoeveel mensen meewerken aan 1 game. De aftiteling komt en er komen onwijs veel namen voorbij. Een game is niet zomaar gemaakt namelijk! Daarbij doen wij vaak eerst een demo, lezen reviews en bekijken foto’s. En als we dan voor een game kiezen zoals Yoshi’s crafted world, dan maken we hier ook echt een gezellige avond(en) van! Hapje en drankje erbij en gezellig met de familie er iets leuks van maken.

Zeker met corona hadden we niet veel keuze natuurlijk. Voorheen dan ging je naar een pretpark, speeltuin, dierentuin etc. En daar ben je nog meer geld voor kwijt eigenlijk. Maar ook nu de wereld weer opengaat en meer gaat draaien, houden we deze avonden er zeker in en dan is het qua prijs prima te doen. En speel je game * die je aankoopt gewoon uit! Dan ben je echt vele (vele) uren zoet! Zeker met deze Yoshi’s crafted world.

Kijk hier voor nog meer gave games:

PEG 3

PEG 7

Yoshi's crafted world
yoshi's crafted wordl
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.