Totum letter bracelets – een knutselsetje om letterarmbandjes te maken

Met dit setje van Totum letter bracelets kun je hippe letterarmbandjes maken. Dit soort toffe armbandjes zie ik de laatste tijd steeds vaker terug. Op een zondagmiddag ben ik samen met mijn dochter aan de knutsel gegaan.

verpakking Totum

Maak een hip armbandje met Totum letter bracelets

De naam van dit knutselsetje geeft precies aan wat je ermee kan: een letterarmbandje maken. Dit soort armbandjes zie ik de laatste tijd veel op Instagram, maar ook in boetiekjes. Een armbandje van touw, met wat kraaltjes en een woord. Ook als juf heb ik de afgelopen jaren als bedankje weleens zo’n armbandje gekregen. Superleuk! Met het knutselsetje van Totum: letter bracelets kun je zelf zulke armbandjes maken. Zo loop je er hip bij op het schoolplein!

Wat is de inhoud van dit knutselsetje?

In dit knutselsetje zitten genoeg materialen om zelf 4 armbandjes te kunnen maken. Er zitten 4 kleuren draad in, verschillende kleuren glaskraaltjes en wat plastic kralen. Ook zitten er letterkraaltjes bij. Niet het hele alfabet, dus je kunt niet je eigen naam maken, maar je kunt bijvoorbeeld wel de woorden ‘love’, ‘joy’ of ‘xoxo’ maken. En dat is natuurlijk wel heel leuk om een armbandje met zo’n tekst aan iemand cadeau te geven! Verder zitten er nog materialen bij om de armbandje net wat extra’s te geven: 3 tassels (kwastjes, om er een soort Ibiza-look aan te geven’) en 2 bedeltjes. En een gebruiksaanwijzing. En die gebruiksaanwijzing is zeker heel belangrijk!

Aan de slag met de Totum letter bracelets

Tja…. die gebruiksaanwijzing was wel een dingetje. Zonder gebruiksaanwijzing zijn deze armbandjes niet te maken. In de gebruiksaanwijzing wordt uitgelegd hoe je de knopen moet maken. Want het armbandje van touw moet je natuurlijk groter en kleiner kunnen maken, als je dit over je pols wil krijgen. En dat zag er op de plaatjes best ingewikkeld uit…. Toch gingen we vol goede moed aan de slag: die laatste stap zou het lastigst worden.
Ik ben samen met mijn dochter van 10 jaar aan de slag gegaan. Bij de eerste stap haakte ze eigenlijk al af. De knopen die je moet maken, zijn geen gewone knoopjes, maar net wat lastiger. Ook ik vond deze erg lastig. Maar kan me voorstellen dat dat ook aan mijn eigen vermogen ligt om goed dit soort tekeningetjes te interpreteren.
Wat jammer was, was dat sommige glaskraaltjes die in het setje zaten, een net te klein gaatje hadden. Zo kreeg je ze niet over het draad heen. Uiteindelijk heb ik het armbandje voor mijn dochter afgemaakt. Het laatste stukje was even ‘bloed, zweet en tranen’, maar gelukkig mag het resultaat er zijn!

Een tof armbandje

Mijn dochter was heel enthousiast over het resultaat. En ik moet zeggen: het armbandje ziet er wel tof uit! Net een hip armbandje wat je zo in de winkel zou kunnen kopen.
Dit setje heeft een adviesleeftijd vanaf 4 jaar, bij Bol zie ik 6 jaar staan. . Deze leeftijd vind ik niet echt kloppend. Mijn dochter en ik hadden veel moeite met het setje en het interpreteren van de tekeningen op de gebruiksaanwijzing. En de kleine glaskraaltjes zijn echt te moeilijk om te rijgen, als je kijkt naar de motoriek van een kind van 4 jaar of 6 jaar. Ik denk dus echt dat dit een supertof setje is voor tieners, maar niet voor jongere kinderen.
Mijn dochter is in ieder geval superblij met haar mooie armbandje van de Totum letter bracelets. En ja… dan heb je als moeder daar best wel wat voor over. Dus als ze vraagt of ‘we’ samen nog een armbandje gaan maken, zeg ik wellicht nog ‘ja’ ook….

Footer4
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.