Skip to Content

Simpele macaroni recept met gehakt – een vers gerecht

Macaroni, dit is echt wel comfort food voor mij. Het is een heerlijk Nederlandse maaltijd en ik eet het graag met kaas en…. ketchup! Yup, ik geef het eerlijk toe. Voorheen dacht ik dat ik zakjes nodig had om macaroni te maken. Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Je maakt eenvoudig zelf je simpele macaroni recept met gehakt en andere verse ingrediënten. Dat maakt dit tot een gezond recept, aan jou de keuze voor ketchup en kaas. Ook kan je dit prima zonder gehakt maken en zo heb je een eigen vegetarische of zelfs vegan variant. Ik maak altijd een pan vol zodat we er twee dagen van kunnen eten. de volgende dag uit de oven met wat kaas er op, heerlijk!

Simpele macaroni recept met gehakt

Simpele macaroni recept met gehakt

 • Ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 prei
 • 6 tot 8 medium tomaten
 • Grote wortel
 • 1 paprika
 • 300 gram rundergehakt/ vleesvervanger (of laat weg)
 • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
 • Italiaanse kruiden naar smaak
 • Eventueel beetje oregano en/of tijm gedroogd naar smaak erbij
 • Ketchup naar smaak (ik doe dit ook al door de saus)
 • Peper en zout
 • Verse basilicum
 • 400/500 gram Macaroni bereiden zoals op de verpakking staat
 • Strooikaas/Parmezaanse kaas
 • Eventueel wat pasata of geconcentreerde tomatenpuree

Ik begin mijn simpele macaroni altijd met alles klaarleggen en snijden. Dat zorgt ervoor dat ik met minder stress kook. Ook is dat een ideaal moment voor mijn kinderen om lekkere te komen “snoepen”. Ik snij meestal wat extra tomaten en paprika voor hen.

Terug naar het recept van de simpele macaroni met gehakt. Ik snij de ui en knoflook fijn, de prei in ringen en vervolgens de wortel en paprika in blokjes. In een hakmolen* doe ik vervolgens de tomaten grof gesneden, een theelepel paprika poeder, Italiaanse kruiden, peper, zout en verse basilicum. Dit hak ik tot een mooi sausje en dan proef ik. Soms zijn de tomaten niet sterk genoeg van smaak en dan voeg ik nog wat lepels passata of geconcentreerde tomatenpuree toe. Zorg dat je dit voor de zekerheid erbij hebt.

Simpele macaroni recept met gehakt maken

De voorbereidingen voor een simpele macaroni recept met gehakt zijn klaar. Ik zet een pan* met ruim water op het vuur en in een andere pan verhit ik wat olie en fruit ik vervolgens kort de fijngesneden ui en knoflook. Dan voeg ik het gehakt toe en bak ik dit rul. Als het gehakt gaar is voeg ik de prei, wortel en paprika toe en een kopje water. Met de deksel erop laat ik dit even voor ongeveer 10 minuutjes pruttelen.

Na die 10 minuten voeg ik mijn tomaten sausje toe en ik vind het lekker om nu ook al wat ketchup toe te voegen. Even laten pruttelen op laag vuur met de deksel schuin erop. Proef na 10 minuutjes of de simpele macaroni naar smaak is, voeg toe waar behoefte aan is. In de pan met water kook je de macaroni volgens de verpakking. Als dit gekookt is mag de macaroni bij de saus, omscheppen, proeven en klaar!

Lekker met kaas en nog meer ketchup!

Simpele macaroni recept met gehakt
Simpele macaroni recept met gehakt

Tips simpele macaroni recept met gehakt

 • Ketchup zit bomvol suiker, dat is niet erg maar wel goed om je bewust van te zijn. Ik vind het oprecht een lekkere smaakmaker. Je kan ook kiezen voor ketchup met minder, of zonder suiker.
 • Ik kies altijd voor jonge strooikaas en Parmezaan. Parmezaanse kaas is een lekkere zoute smaakmaker wat je ook goed al in je saus kan gebruiken om deze op smaak te krijgen.
 • Voeg lekker wat chilipoeder toe voor wat spice
 • Dit recept is vrij veel. Wij eten er met z’n vieren 2 dagen van. De tweede keer warm ik het vaak op in de oven met kaas on top!
 • Heb je moeite met twee dagen hetzelfde eten? Sla een dag over en eet het de derde dag! De smaken zijn dan vaak op z’n lekkerst en je hoeft even niet aan koken te denken.
 • Liever vegan of vegetarisch? Vervang het gehakt door een plantaardige variant of laat weg.
 • Voor degene die wel vlees eten, spekjes en ham zijn ook lekker erbij.
 • Ik kook mijn pasta* in een emaille pan. Deze pannen zijn geweldig want die kunnen ook in de oven! Het opwarmen is soms wat lastig en even wennen op vuur. Bij mij bakt het vaak aan. Maar het koken van pasta en dan saus erbij, vervolgens makkelijk bewaren in de koelkast en dan hop bij de tweede keer in de oven rustig opwarmen! Scheelt veel afwas.
 • Probeer ook eens deze mac and cheese variant ook een simpele macaroni maar dan anders!
 • Of doe eens wat anders balletjes in pindasaus
Gezonde Mac and Cheese

Handige linkjes

Greenpan Stoofpan*
Keramische hapjespan*
Hakmolen*
Knoflookpers*

simpele macaroni recept met gehakt
simpele macaroni recept met gehakt en geraspte kaas

Lees ook deze blogs

Footer1

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.