Skip to Content

Plant Als Medicijn, een boek van Leoniek Bontje

Plant als medicijn, een handig naslagwerk over planten en zoveel meer. Steeds vaker wordt weer gekeken naar de medicinale werking van planten. Vroeger veelgebruikt, toen gingen huisartsen zelfs hun eigen tuin in om planten te plukken als behandeling. Door de jaren heen is dit weggevallen en inmiddels is er weer grote behoefte aan deze kennis. Leoniek Bontje schreef eerder al de bestseller ‘Wildplukken‘. Met dit boek richt ze zich voornamelijk op de geneeskrachtige werking van planten.

plant als medicijn

Plant als Medicijn

De inhoud laat al duidelijk zien hoe bomvol dit boek Plant als Medicijn met verschillende informatie staat. Uiteraard is de rode draad de geneeskrachtige werking van planten. Maar daarin is een groot spectrum van mogelijkheden. De inleiding leest lekker weg, ik heb het zelfs gelezen terwijl ik dit vaak oversla, en is echt de moeite waard om te lezen. Daarna rol je door de heldere informatie over hoe je een plant gebruikt, er zijn natuurlijk bladeren, bloemen, stengels en wortels. En elk onderdeel kan weer anders werken. Wanneer je het beste kan oogsten en welke planten je kiest voor een bepaald doel wordt ook helder uitgelegd.

Bij basisrecepten staan alle mogelijke manieren. Denk aan thee, tincturen, infusion, siropen, zalfjes, stoombaden, kompressen en nog meer. Niet meteen in paniek schieten want bij alles staat een duidelijke uitleg wat het betekend en hoe je dit kan toepassen en waarom. Vervolgens kan je nog per aandoening of per plant gaan zoeken wat de geneeskrachtige werking zou kunnen zijn. Er tussendoor staan mooie foto’s. En dit is in het kort wat je kan verwachten van Plant als Medicijn.

Wat vind ik ervan?

Ik ben fan van dit Plant als Medicijn. Ik geloof heel erg in de kennis van onze natuur. Niet altijd als hoofdoplossing maar zeker ook niet als iets om te vergeten. Soms is chemische medicatie nou eenmaal noodzakelijk, maar soms kan een natuurlijke remedie echt uitkomst bieden. Daarbij is dit boek geen oplossing maar een aanvulling. Ik ben heel enthousiast over alle duidelijke uitleg over de manieren van verwerken. De recepten voor basiszalfjes zijn perfect. Fijn je eigen EHBO items maken! Een zalfje bij jeuk, of als je kind valt of zich stoot.

huid en lichaamsverzorging

Per plant staat het zo helder omschreven wat je kan doen, wat de eigenschappen zijn en eventuele waarschuwingen. Door het te lezen krijg ik meteen zin om mijn tuin of natuur in te gaan om te zoeken naar de juiste planten. Ook kan je prima aan de slag met etherische olie, en die heb ik voldoende in huis. Het boek is zowel leuk om te lezen en een fijn naslagwerk. Plant als Medicijn krijgt een mooi plekje en word nog vaak erbij gepakt!

Specificaties

plant als medicijn

Auteur: Leoniek Bontje | Fotografie: Bella Thewes | Uitgever: Terra | 9789089898142 | April 2020 | 236 pagina’s |Meer informatie vind je hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anne

Saturday 13th of June 2020

Wauw dit boek ga ik me ook maar eens aanschaffen. Kleefkruid en bramenblad als thee tegen mijn eczeem werkt goed maar benieuwd naar meer/andere toepassingen voor diverse kwaaltjes

Selena

Wednesday 9th of December 2020

Het is echt een fijn boek! Pak het nog steeds regelmatig erbij. Groetjes, Selena

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.