Originele bedankjes voor de juf met gratis downloads.

Het einde van het schooljaar komt al snel dichterbij. Over enkele weken is het alweer de laatste schooldag! Vieren ze bij jou op school nog juffen en meesterdag?
Elk jaar ben ik weer aan het bedenken wat ik aan de leerkracht van mijn dochters kan geven. Ik wil me er niet té makkelijk vanaf maken, maar er ook weer niet te veel werk aan hebben. En als het een beetje grappig is, is dat helemaal top. Daarom hier een lijstje met ideeën voor makkelijke en originele bedankjes voor de juf! (of meester natuurlijk, dus overal waar ik juf schrijf, kun je ook gerust meester invullen!)

makkelijke en originele bedankjes voor de juf meester! Kleine bedankjes zelf maken. Afscheid cadeautjes schooljaar cadeau leerkracht

Originele bedankjes: Een MELOEN keer bedankt! (meloen)

free download een meloen keer bedankt

Een keer wat anders dan badschuim of Merci, geef de juf een meloen! Zeker weten dat dit op komt…
Maak er zelf een leuk kaartje bij met de tekst ‘Een MELOEN keer bedankt!’ (of gebruik dit plaatje en schrijf er zelf een tekst achterop)

Klik hieronder voor de download makkelijke en originele bedankjes een meloen keer bedankt

Voor een uitMUNTende juf! (muntplantje)

uitmuntende  meester afscheidscadeau
Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Een leuk idee voor een juf die graag thee drinkt. Koop een muntplantje en maak er een kaartje aan met de tekst: Voor een uitMuntende juf

Bedankt voor het FANTAstische schooljaar!

Afbeelding van Emilian Robert Vicol via Pixabay

Dit ideetje heb ik een paar jaar geleden aan de leerkrachten van mijn dochters gegeven. Echt een heel makkelijk én origineel bedankje om aan de juf te geven.
Ik had een blikje Fanta, met daaraan een kaartje ‘Bedankt voor het FANTAstische schooljaar! Het woord Fanta had ik vervangen door een geprint logo van het frisdrankmerk. Ik kreeg hier later nog de opmerking over dat ze dit zo’n grappig cadeautje vonden ?

Simpele en originele bedankjes Je bent een kanjer! (stroopwafels)

kanjer koeken afscheidscadeau leerkracht
www.kanjers.nl

Voor een meester of juf die een echte snoepkont is, is dit een leuk cadeautje. De welbekende Kanjer stroopwafels zijn natuurlijk een schot voor open doel. Leuk inpakken met een kaartje met de tekst ‘Je bent een kanjer’ en je hebt meteen een makkelijk en origineel bedankje.

Simpele en originele bedankjes Het schooljaar zit dr’op! (drop) en Chocotoff

https://www.pinterest.co.kr/lauraborst84

Twee makkelijke en originele bedankjes die een beetje bij elkaar horen. Een klassieker inmiddels! (erg makkelijk, maar misschien inmiddels iets minder origineel) Maar nog steeds erg grappig, en daarom ook het noemen waard: vul een potje met drop, pak deze mooi in en hang er een kaartje aan met de tekst: ‘Het schooljaar zit dr’op!’

Bedankt voor het (Choco)toffe schooljaar! (Chocotoff)

Dit idee is hetzelfde als het idee hierboven, maar dan met Chocotoff. Je kunt het leuk in een potje inpakken, of natuurlijk de zak voorzien van mooie lintjes. En een kaartje eraan met de tekst: ‘Bedankt voor het (Choco)toffe schooljaar!

Aju paraplu! (paraplu)

Aan het eind van het jaar is het tijd om afscheid te nemen. De tekst ‘Aju paraplu!’ is dan ook wel van toepassing. Koop een leuke paraplu, of kies voor een effen variant, en laat je kind hierop tekenen met textielstiften. Zo heb je meteen een leuk persoonlijk cadeautje.

Klik hieronder voor de download Makkelijke en originele bedankjes Aju Paraplu

Voor een fanTAStische juf! (tas)

Als juf heb je nooit genoeg tassen…. Elke dag brengen de meeste juffen weer een hoop dingen mee naar school. Het is dan ook een leuk idee om de juf een mooie shopper te geven.
Of je koopt een witte linnen tas, en laat je kind deze versieren met textielstiften. Je kunt er dan de tekst op zetten: ‘Voor een fanTAStische juf!’

Kleine en originele bedankjes Het was een SPEKtaculair schooljaar! (spekjes)

Ken je die hele grote spekken? Als kind vond ik die altijd geweldig! Zo’n grote spek is een perfect afscheidcadeautje, zeker als je deze voorziet van de tekst ‘Het was een SPEKtaculair schooljaar!’
En zelf een leuke pot of snoeptrommel vullen met spekjes kan natuurlijk ook.

U heeft er een superleuk jaar van gebakken! (bakmix)

Ook een makkelijk en origineel bedankje voor de juf is een pak bakmix. Je kunt er dan een kaartje aan hangen met de tekst ‘U heeft er een superleuk jaar van gebakken!’
En wil je er wat meer werk van maken, dan kun je zelf een mooie glazen pot vullen met een zelfgemaakte bakmix, met bijvoorbeeld meel, suiker en chocola al in de goede verhouding erin. Maak er dan ook een recept bij, waarop je zet hoe lang en op welke temperatuur het in de oven moet.

Dit schooljaar gaat de BOEKen in als een topjaar! (voorleesboek)

Een cadeautje waar je echt elke leerkracht blij mee kunt maken, is een mooi voorleesboek of prentenboek! En hier bij Mamascrapelle bloggen behoorlijk wat juffen die ook bloggen voor StoerLeesVoer, dus wij kunnen het weten….. Kijk hier voor leuke boeken met juffen en hier voor boeken met meesters in de hoofdrol.
Bij winkels als bijvoorbeeld Kruidvat kun je vaak voor een leuk prijsje mooie leesboeken scoren. Daar zit vaak ook vast wel een leuk cadeautje voor de meester of juf tussen. Een kaartje eraan met de tekst ‘Dit schooljaar gaat de BOEKen in als een topjaar!’ en je hebt meteen een superleuk cadeautje.

Boek voor mijn liefste juf

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niet jij, maar je kind zelf wat in elkaar te knutselen of te schrijven. Dat kan met dit leuke boek voor de liefste juf. Een groot invulboek voor kinderen vanaf groep 4 goed zelfstandig in te vullen en te tekenen. Met 15 dubbele pagina’s zou je er zelfs een paar kinderen in kunnen laten werken en het boekje samen kunnen geven. Makkelijke en originele bedankjes mogen ook door kinderhanden gemaakt zijn.

Auteur: Emma Thyssen | Mama Baas | Uitgever: Lannoo | 9789401468824 | mei 2020 | 40 pagina’s | meer informatie vind je hier

JAMmer dat het jaar er alweer op zit! (potje jam) – cadeau leerkracht

makkelijke en originele bedankjes voor de juf! Kleine juf meester bedankjes zelf maken. Afscheid cadeautjes voor leuk schooljaar free download

Ik hou altijd wel van leuke woordgrapjes, en vond dit ook wel een origineel bedankje voor de juf. Koop een leuk potje jam (of als je heel goed bent in de keuken, kun je misschien ook zelf je eigen jam maken) en voorzie de deksel van een leuk lapje stof. En hang er een kaartje aan, of maak er een leuke sticker op met de tekst: ‘JAMmer dat het jaar er alweer op zit!
En daar kun je ook deze door ons gemaakte afbeelding voor gebruiken!

Klik hieronder voor de download Makkelijke en originele bedankjes JAMmer dat het schooljaar erop zit

Voor als je je (Choco)Lonely voelt zonder mij! (reep Tony Chocolonely)

makkelijke en originele bedankjes voor de juf! Kleine juf meester bedankjes zelf maken. Afscheid cadeautjes voor leuk schooljaar

Tja…. chocola is natuurlijk altijd goed. En Tony Chocolonely is helemaal goed! Zo’n reep ziet er meteen al als een cadeautje uit. Dan alleen nog een leuke kaart erbij met de tekst ‘Voor als je je (Choco)Lonely voelt zonder mij!’ Hoe makkelijk wil je het hebben?

HARTelijk bedankt voor het leuke schooljaar! (snoephartjes of elk ander ding met een hartje erop)

Deze laatste suggestie is in allerlei varianten te bedenken. Alles met een hartje erop is goed: een mok, trommeltje, notitieboekje of een potje met snoephartjes. Voorzie dit van de tekst ‘HARTelijk bedankt voor het leuke schooljaar!’ en klaar is het bedankje!

En natuurlijk wordt elke juf en meester blij van een zelfgemaakte tekening, brief of kaart van de kinderen!

Dit zijn allemaal makkelijke en originele bedankjes, en misschien nog wel belangrijker in de ze drukke tijd van het jaar: ze kosten je niet al te veel tijd. Wij zijn benieuwd: wat geven jullie dit jaar als bedankje aan de juf of meester? Of heb je nog een leuk ideetje?

Toffe sleutelhanger met een gelukspoppetje – cadeau leerkracht

lettersleutelhangers maken

Wil je weten hoe je deze sleutelhangers met letterkralen maakt lees dan deze blog

Nog een paar andere afscheidscadeau juf of meester

  1. Persoonlijke kaart: Maak een handgemaakte kaart met een persoonlijke boodschap om je waardering en dankbaarheid uit te drukken. Je kunt ook een foto van jezelf en je klasgenoten toevoegen om het extra speciaal te maken.
  2. Cadeaubon: Geef een cadeaubon voor een lokale boekhandel, restaurant of bioscoop, zodat ze kunnen genieten van wat ontspanning en verwennerij.
  3. Planten of bloemen: Geef een mooie plant of een boeket bloemen. Elk kind een bloem geeft een prachtig bont boeket!
  4. Zelfgemaakte lekkernijen: Bak zelfgemaakte lekkernijen zoals koekjes, cupcakes of brownies en verpak ze in een mooie verpakking als bedankje.
  5. Schoolspullen: Geef een mooie set schoolspullen zoals een notitieboekje, pen of agenda, zodat ze zich voorbereid voelen voor het nieuwe schooljaar.
  6. Handgemaakt kunstwerk: Maak een handgemaakt kunstwerk als bedankje, zoals een tekening of schilderij met de namen van alle kinderen uit de klas erop. Daar wordt elke leerkracht blij van!

Hopelijk helpen deze ideeën je om een speciaal bedankje te creëren voor je juf of meester!

Lees ook deze blogs voor meer originele bedankjes en traktaties

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.