Afscheidscadeautje voor de leidsters van de opvang

En dan is het ineens zo ver. Je kleine, grote kind is alweer bijna vier jaar en gaat dus bijna naar de basisschool. Tijd om een afscheidscadeautje te verzinnen voor de leidsters van de opvang. Om een lang verhaal kort te maken: mijn zoontje gaat vergeet-me-niet-zaadjes trakteren, die we samen zelf hebben ingepakt in leuke linnen zakjes. Lees vooral door voor het lange verhaal, als je wilt weten hoe we dat gedaan hebben.

afscheidscadeautje voor de leidsters van de opvang

Waarom vergeet-me-niet-zaadjes als afscheidscadeautje voor de leidsters van de opvang?

Voor het afscheid nemen van het personeel van de opvang/school waar mijn zoontje (bijna 4 jaar) nu zit, zocht ik naar een creatief bedankje wat in het thema ‘ik wil later boer worden’ past. Dat thema kwam eigenlijk doordat ik uitdeelboekjes van Fien & Teun mocht recenseren. Die gaat hij namelijk uitdelen aan de kindjes van zijn peutergroep. Het toevallige is, dat Fien & Teun twee boertjes zijn en dat mijn zoontje de laatste tijd steeds zegt dat hij later boer wil worden. Dus ik had al bedacht om bijvoorbeeld van een dienblad een kruiwagen te maken en het hem op die manier gepast uit te laten delen.

Inspiratie voor de decoratie

En van het één kwam het ander. Waarom eigenlijk geen échte kruiwagen? En ja hoor, op marktplaats vond ik er eentje in de buurt. Op de terugweg kwamen we langs vrienden die tegenwoordig cavia’s hebben. Van hun mochten we heel lief wat hooi meenemen als decoratie bij de afscheidscadeautjes voor de leidsters van de opvang. Tja, dan kan mijn zoontje natuurlijk niet achterblijven. Die wordt gedecoreerd in een heus boerenpak. De man van wiens zoontje we dit pak overnamen, vroeg aan mijn zoontje: “Heb je er ook al klompen bij?” Maar hij vindt zelf dat er laarzen bij boeren horen. (Heeft hij meteen een excuus om die nóg vaker aan te trekken.) Hij weet nog niet dat hij nieuwe laarzen krijgt! Dan kan hij die daar namelijk ook binnen de hele dag aan tijdens zijn laatste opvangdag.

Welke leidsters van de opvang krijgen het afscheidscadeutje?

Een feestje thuis zal er niet komen dit jaar, door de coronatoestanden, dus dan maar uitgebreid bij de opvang! Hij mag namelijk niet alleen zijn vaste twee leidsters van de peutergroep afscheidscadeautjes geven, maar ook alle andere betrokkenen bij de opvang! Want vooral ook tijdens de lockdownperiode heeft mijn zoontje ook veel te maken gehad met de andere medewerkers van het kindcentrum, terwijl ik ‘gewoon’ aan het werk was. En al hun flexibiliteit voor deze bijzondere periode is zeker wel een presentje waard.

Linnen zakjes met vergeet-me-niet-zaadjes!

afscheidscadeautje voor de leidsters van de opvang

En omdat mijn zoontje en ik niet vergeten willen worden én omdat het ook leuk bij de uitdeelboekjes past (daarin gaan Fien & Teun onder andere zaadjes planten), gaat hij – na het succes van de klavertjes vier van vorig jaar – vergeet-me-niet-zaadjes uitdelen. Via internet kun je ze gemakkelijk bestellen bij tuindreef.nl. Er zijn diverse verpakkingen te kiezen. De linnen zakjes vond ik de leukste als afscheidscadeautjes voor de leidsters van de opvang. Mijn zoontje is het daarmee eens. Die voelt zichzelf meteen een klein Sinterklaasje ook. Als je hem namelijk vraagt wat hij voor zijn verjaardag wil, dan zegt hij: ik wil geen cadeautjes hebben, maar uitdelen, dat doet Sinterklaas ook als hij jarig is. Dus hij straalde helemaal toen hij al die zakjes zag.

In elkaar knutselen van de afscheidscadeautjes voor de leidsters van de opvang

Je kunt deze afscheidscadeautjes voor de leidsters van de opvang trouwens kant-en-klaar kopen, maar wij houden van knutselen. Dus koos ik voor de DIY-variant van de linnen zakjes. Ik koos daarbij de volgende labels om aan de zakjes te binden: Bedankt dat je me laat groeien, voor zijn twee vaste leidsters. Bedankt voor het fijne schooljaar (hij heeft ook het hele jaar halve dagen mogen meedoen in de kleutergroep). Bedankt voor het spelen, Ik ga jullie missen, en Een bloemetje voor jou voor alle andere medewerkers van de bso. Let Love Grow voor de intern begeleidster en de directrice. En last but zeker not least: Jij bent goud waard, voor de man die alles kan: de conciërge van het kindcentrum.

afscheidscadeautje voor de leidsters van de opvang

Het in elkaar knutselen van de afscheidscadeautjes voor de leidsters van de opvang is vrij simpel. Alles had ik van links naar rechts voor mijn zoontje klaar gelegd: hij pakte dus eerst een linnen zakje. Daar deed hij een zweltablet (samengeperste aarde) in. Daarna pakte hij een kaartje met de zaai-instructies/gebruiksaanwijzing van de zweltabletten (oftewel een verwijzing naar tuindreef.nl). En niet te vergeten 😉 een zakje met vergeet-me-niet-zaadjes. Hij wees aan welke van de handgeletterde kaartjes hij eraan wilde hebben. En die bond ik er vervolgens omheen. Zo heb je op een eenvoudige manier een mooie traktatie in elkaar gezet!

afscheidscadeautje voor de leidsters van de opvang

En binnenkort gaat mijn zoontje dus met zijn kinderkruiwagen vol met afscheidscadeautjes voor de leidsters van de opvang! In zijn boerenpak. 🙂 Oh ja en met traktaties voor de kindjes niet te vergeten. Met zijn nieuwe laarzen op naar een nieuwe start!

Boertje met groente

Lees ook deze blogs:

Footer2 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.