Groene start van het jaar: Boom eruit plant erin

Wanneer de kerstboom het huis heeft verlaten, ontstaat vaak een lege plek die opgevuld kan worden met groen en gezond leven. Begin een groene start van het jaar fris en duurzaam door kamerplanten in huis te halen. Vooral luchtzuiverende varianten dragen bij aan een gezonde en aangename leefomgeving, waarbij ze niet alleen het binnenklimaat verbeteren, maar ook stress verminderen. In de slaapkamer bevorderen deze planten zelfs een goede nachtrust, zoals wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond. Herkenbaar aan het Air So Pure-label zijn dit essentiële toevoegingen aan je interieur. Dus, weg met de kerstboom en maak plaats voor een gezonde kamerplant!

Air So Pure luchtzuiverende klanten
Air So Pure

Groene start van het jaar

Het meeste effect van luchtzuiverende kamerplanten wordt ervaren tijdens de donkere dagen wanneer ramen en deuren vaak gesloten blijven. Hoe meer planten je hebt, des te groter het positieve effect op de luchtkwaliteit. Een gezond binnenklimaat draagt bij aan een goede gezondheid, waarbij mensen minder vatbaar zijn voor griepachtige symptomen zoals verkoudheid, hoesten, droge ogen en hoofdpijn.

De verzorging van Air So Pure planten is eenvoudig; ze zijn sterk en vereisen slechts voldoende daglicht (geen directe zon) om de lucht te zuiveren. Elk type plant is voorzien van een handig label met instructies voor de optimale standplaats en watergift. Niet alleen een groene start van het jaar, maar ook een gezonde start!

Maak een groene start van het jaar en omarm de positieve impact van luchtzuiverende kamerplanten in je leefomgeving!

Planten in huis een heerlijke groene start van het nieuwe jaar

Toen de kerstboom eruit ging zei ik direct tegen manlief ik wil een grote plant in huis. Echt zo een waar je niet omheen kunt. Hij had op kantoor nog wel een exemplaar staan dus die mocht ik tijdelijk in huis hebben. Maar nu heb ik mij toch een toffe palm in de woonkamer staan. Heerlijk om even met je handen doorheen te gaan en de bladeren te horen ritselen.

Van Air So Pure ontving ik niet alleen de palm, maar ook nog twee andere luchtzuiverende kamerplanten. Keurig verpakt in een grote doos met extra bescherming. Een groene start van het jaar met prachtige uitzichten. Toen ik gastouder was kon ik amper planten in huis houden. Die was giftig, het andere soort vonden de kinderen te mooi om aan te plukken of het werd per ongeluk omgestoten. De laatste maanden ben ik een soort inhaalslag aan het maken op het groen in huis.

Voor Kerst heb ik zelfs een kweekset gekregen waarbij ik stekjes van planten kan laten groeien. Ja mijn groene vingers beginnen te tintelen van al het prachtige groen in huis. Het is ook echt gewoon mooi om naar te kijken. In de boekenkast, op de kasten en in de raamkozijnen.

Bij het tuincentrum kocht ik na de kerst al direct een paar kleine plantjes waaronder een mini lepelplant van Air So Pure. En wist je dat er tegenwoordig ook aaibare cactussen zijn? Inmiddels heb ik 26 planten in de woonkamer staan, dat is nog eens een groene start van het jaar. Variërend van orchidee, gatenplant, klimop, lipstickplant tot die enorme grote palm!

Air So Pure kamerplanten
Air So Pure kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten top tien

Palmen

Zowel de Hollywoodpalm (Kentia), waaierpalm (Livistona) als de goudpalm (Areca) genieten populariteit zowel thuis als op kantoor. Met hun weelderige vorm voegen ze een groen accent toe aan het interieur. Daarnaast zijn het robuuste planten die niet alleen luchtzuiverend zijn, maar ook een positieve invloed hebben op de productiviteit. Onderzoeken tonen aan dat planten stress verminderen en het welzijn bevorderen, wat resulteert in verbeterde concentratie en efficiënter werken.

Lepelplant

De Spathiphyllum, beter bekend als de lepelplant, behoort tot de meest erkende luchtzuiverende planten. De elegante bloemen van deze plant zijn altijd wit, maar variëren in grootte en aantal, afhankelijk van de soort. Grotere planten hebben over het algemeen grotere bloemen, terwijl kleinere planten vaak meer bloemen produceren. Plaats eens een exemplaar in de badkamer en geniet van een optimale wellnesservaring tijdens het badderen. Deze plant had ik dus zelf ook al gekocht als groene start van het jaar!

luchtzuiverende kamerplanten groene start van het jaar (6)
pauwenplant Air So Pure

De Calathea heeft een bonte bladtekening en wordt daarom ook wel pauwenplant genoemd. Opvallend is het ritselende geluid dat de bladeren maken als ze zich ’s nacht sluiten en in de morgen weer ontvouwen! Zo zorgt deze luchtzuiverende plant voor extra ‘zen’ in huis. Deze staat als volgende op mijn lijstje voor een groene start van het jaar. Iemand die een stekje heeft?

luchtzuiverende kamerplanten groene start van het jaar (7)
Drakenbloedboom Air So Pure

Drakenbloedboom

Echt aantrekkelijk klinkt de volksnaam van de Dracaena niet. Dat compenseert deze luchtzuiverende kamerplant echter ruimschoots met z’n stoere looks en positieve invloed op het binnenklimaat. Er zijn diverse soorten met elk een eigen bladvorm én -kleur.

Gatenplant – Groene start van het jaar

Het jonge blad van de Monstera, ook wel bekend als de gatenplant, heeft een hartvormige vorm en ontwikkelt na verloop van tijd de typerende diepe insnijdingen, oftewel ‘gaten’. Deze luchtzuiveraar transformeert schadelijke gassen in het interieur in zuurstof. Plaats de gatenplant daarom gerust in de slaapkamer, want het is werkelijk een plant om bij weg te dromen. Een schone lucht draagt immers bij aan een goede nachtrust.

Klimop

Klimop (Hedera helix) is niet alleen een geliefde buitenplant vanwege zijn vermogen om fijnstof te filteren, maar ook als kamerplant brengt hij positieve invloeden met zich mee. Hang enkele exemplaren op in huis of plaats ze op een muurplank, zodat de groene ‘slingers’ goed tot hun recht komen. Dankzij de overvloedige bladeren neemt de klimop luchtverontreinigingen op en geeft hij zuurstof af, wat bijdraagt aan een verbeterd binnenklimaat.

Varens

Varens behoren tot de alleroudste planten op aarde. Ze hebben een weelderige vorm en geven het interieur een natuurlijke uitstraling. Onderzoeken bewijzen dat soorten als Nephrolepis (krulvaren), Asplenium (nestvaren), Phlebodium (blauwvaren), Dryopteris (herfstvaren), Didymochlaena (mantelvaren), Blechnum (dwergboomvaren) sterke luchtzuiveraars zijn en de relatieve luchtvochtigheid in huis verbeteren.

luchtzuiverende kamerplanten groene start van het jaar (11)
Graslelie Air So Pure

De hangplant Chlorophytum wordt ook wel graslelie genoemd. Die naam verwijst naar de lintvormige bladeren en sierlijke witte bloemetjes aan de uitlopers. Wat je niet ziet, maar wel merkt is het effect op je gezondheid. Luchtverontreinigingen worden op natuurlijke wijze omgezet in zuurstof. Je voelt je frisser en energieker.

Strelitzia Air So Pure
Strelitzia Air So Pure

Strelitzia, de groene trendsetter met zijn grote, langwerpige bladeren, steekt boven de rest uit met een minimale hoogte van 100 cm. Deze luchtzuiveraar is zeker geen kleine jongen, en dat zie je terug in zijn impact op een gezond binnenklimaat. Hoe groter de luchtzuiverende plant, hoe groter de voordelen. Een ware blikvanger in elk interieur.

Tabaksplant Air So Pure
Tabaksplant Air So Pure

Laat je niet in de war brengen door de volksnaam, want de Ficus lyrata, ook wel bekend als de tabaksplant, is eigenlijk een luchtzuiverende kampioen die de kwaliteit van je leefomgeving verbetert. Door zijn bladeren worden luchtverontreinigingen opgenomen en door de plant afgebroken, terwijl hij tegelijkertijd zuurstof afgeeft aan de woonruimte.

Deze gezonde toevoegingen zijn verkrijgbaar bij tuincentra, en voor meer informatie, tips en verkoopadressen kun je terecht op www.airsopure.nl.

Welke planten kies jij voor een groene start van het jaar?

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.