Skip to Content

Stekkie Surprise. Een originele verrassing met babyplantjes, via de post

Al vaker heb ik mensen (volwassenen en kinderen) verrast met plantenzaadjes als cadeau. Zeker in deze tijd vind ik dat makkelijk. Want ze zitten vaak in kleine zakjes verpakt die je zo bij een kaartje in een envelop kunt stoppen. Maar wat ik laatst zag leek me nog net iets leuker. Namelijk iemand verrassen met een stekje van een plant. Dat kan ook gewoon via de post! Heb jij al gehoord van Stekkie Surprise? Ik vertel je er alles over in deze blog.

stekkie surprise

Leuke surprise, zo’n stekkie!

Meteen enthousiast werd ik toen ik het las. Want wat een super leuk idee om iemand te verrassen met plantenstekjes! Ik hou er wel van om mensen te verrassen met een portie groen geluk. Eerder deed ik dat met klavertjes vier die mijn zoontje op vrijdag de 13e trakteerde aan zijn vriendjes en vriendinnetjes. En ook de leidsters van de opvang te verrassen met iets groens: namelijk vergeet-me-niet-zaadjes. En nu ging ik dus iemand verrassen met de Stekkie Surprise Box. Dat leek me wel een leuke voor… mezelf 🙂

Hoe werkt de Stekkie Surprise?

Eigenlijk is het heel simpel. Je bestelt op PlantRebelz.nl de Stekkie Surprise. En je ontvangt een box met vier stekjes én confetti om het surprise-effect compleet te maken. Potten en/of manden voor je botanische baby’s kun je eventueel ook meebestellen. Maar wat degene die je het cadeau doet wél in huis moet hebben is potgrond. Dat had ik me gelukkig van te voren al bedacht, dus ik had alvast een zak in huis gehaald.

stekkie surprise

Het blijft een verrassing

De mooiste planten van de wereld worden in eigen kas gekweekt en grootgebracht. En de stekkies van de surprise worden door Plant Rebelz zelf geteeld. Maar welke stekjes er in de box zitten, blijft echt een verrassing. Ik probeerde er van te voren nog een beetje achter te komen door via Facebook te vragen of het mogelijk is om de voorkeur ‘huisdier- en kindvriendelijk‘ aan te geven. Maar helaas kreeg ik na 2 dagen een reactie dat ook dat daar geen rekening mee gehouden kan worden. Men raadde aan om de gewenste stekjes los te bestellen om er zeker van te zijn dat dat goed zou gaan. Gelukkig is voor elk probleem een oplossing te vinden en met dat motto nam ik de gok.

Onderweg naar mijn postvak

Op 1 december bestelde ik mijn Stekkie Surprise en hoopte ik dat de box tegelijk met de Video van Sint op 5 december in de brievenbus zou zitten. Op 3 december kreeg ik een hoopvolle mail van Plant Rebelz dat PostNL onderweg was, met een link (Track & Trace) om de zending te volgen. De verwachte bezorging zou zijn: morgen tussen 8 en 18 uur. Fijn om te weten, maar ik hoefde er dus niet thuis voor te blijven om de Stekkie Surprise in ontvangst te nemen. Het is tenslotte een brievenbuspakket. Hoewel het met brievenbuspakketjes in onze flat altijd weer een surprise is.

Brievenbuspakketjes passen namelijk niet allemaal in het postvakje achter de brievenbus. En sommige zijn ook eigenlijk nét te breed om door de gleuf te glijden. Die worden er soms zelfs hardhandig doorheen gepropt. Om dan vervolgens lekker te staan stuntelen om ze weer terug te proppen via diezelfde gleuf. Want het deurtje van het postvak is namelijk nóg smaller dan de gleuf. En het vak is vaak te klein om zo’n doosje diagonaal eruit te manouvreren. Zo zijn er inmiddels al aardig wat bezorgde boeken door het oog van de naald gekropen.

Vol verwachting

Maargoed. De Stekkie Surprise. Op 4 december was er niets gekomen, want het was te druk bij PostNL. Dus vol verwachting keek ik op 5 december, maar helaas. Op dinsdag 8 december kreeg ik een melding van PostNL dat het pakket was bezorgd in de brievenbus. Voorzichtig deed ik mijn postvak open en gelukkig was de doos nog heel (ik had al een visioen gehad over geknakte blaadjes en een mengsel van confetti en aarde over de hele hal van de flat). Toch maakte ik me zorgen om die arme Stekkie Surprise baby’s. Ze lagen al een week in een donkere doos te shaken.

De ontmoeting van de stekkies

stekkie surprise

Snel bevrijdde ik ze en liet ze hun nieuwe huis zien. Twee keer een Calathea, een Ficus Elastica en… een Monstera! De Monstera Deliciosa wilde ik – vanwege de naam alleen al – graag hebben. Maar ik had al eens uitgezocht dat ‘ie giftig is voor kinderen en huisdieren. Dus ik had er al eens een kunstplant van besteld, maar die is weer retour gegaan. Maar nu ze er is, is ze zeker van harte welkom. Ze komt voorlopig op een veilige hoge plek te staan waar de katten en mijn zoontje niet bij kunnen. Tegen de tijd dat ze daar niet meer past, verzin ik wel weer wat.

Wie is wie in de Stekkie Surprise?

Ficussen zijn trouwens ook giftig. Tot nu toe is het trouwens nog een surprise welke Ficus Elastica ik een stekkie van heb. Op Plant Rebelz zie ik zo gauw al namelijk drie varianten staan. De Cloe, Melany en Tineke. Aan de roze-achtige kleur gok ik op Melany, die op hun site Joyful Rebel heet.

stekkie surprise

De Calathea is niet giftig. Echter stond er op twee stekkies uit de surprise de naam Calathea, terwijl ze er totaal anders uitzagen. Eerst dacht ik dat dat een vergissing was, dus ik stuurde meteen een berichtje met een foto om te vragen of de ware Calathea zich kon melden. Na 3 dagen kreeg ik daar een antwoord op: “Als ik het goed op de foto zie, dan is het ene stekje een Calathea Rufibarba en de andere een Stromanthe Triostar. De tweede Calathea is een foutje geweest dus 😉.” Dus ik weer googlen of die niet giftig is. Blijkt het toch geen foutje te zijn, want de Stromanthe Triostar is wél een variant van een Calathea. En niet giftig dus.

Gauw plantte ik samen met mijn zoontje onze nieuwe huisgenoten en onderop elke pot plakte ik de sticker met de naam van de botanische baby. Daarna zetten we ze lekker in het zonnetje zodat ze bij konden komen van hun lange, donkere reis.

Save a Kiddo

Na het afsluiten van de online bestelling kreeg ik een pop-up te zien met de vraag of ik een stekkie wilde redden naast de surprise. En dat wilde ik natuurlijk wel. Voor 2,50 euro kun je een stekje kopen die het niet heeft gehaald tot de verkoop. Juist deze baby is hier van harte welkom! En kreeg dan ook een warm onthaal met confetti en lekkere verse potgrond. Geen idee wat het voor plantje is/gaat worden, maar ik vind deze nu al de mooiste.

stekkie surprise
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.