Refurbished product – een uitkomst voor je Apple verzameling

Toen Apple in 2007 de eerste generatie iPhone lanceerde, ontstond er langzaam een groep mensen die vanaf dag 1 niet meer zonder het merk kunnen. Vandaag de dag heeft zelfs 60% van de jongeren in Nederland een iPhone blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Na de iPhone lancering kwam in 2010 de eerste iPad lancering, de compleet nieuwe tablet van Apple was snel een succes. In 2015 kwam daarbij ook de eerste variant van de Apple Watch welke vandaag de dag enorm populair is. Wie kent er nu niet iemand met de Smartwatch van Apple? Maar nieuw is bijna niet te betalen, beter kies je voor een refurbished product!

Refurbished product apple
Foto door Drew Williams: via pexels

Refurbished wordt steeds populairder

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe iPhone, iPad of Apple Watch om je Apple-verzameling compleet te maken is het aan te raden om ook de refurbished varianten eens te bekijken. Refurbished heeft in tegenstelling tot tweedehands producten veel betere voorwaarden. Zo is een refurbished product altijd volledig gecontroleerd, heeft een refurbished vaak twee jaar garantie en koop je het bij een bedrijf waar je ook later weer kunt aankloppen. Op deze manier neem je geen risico en ben je verzekerd dat je product voor lange tijd goed zal functioneren. Daarnaast is er in Nederland ook nog het Keurmerk Refurbished gelanceerd zodat je refurbished Apple producten kunt kopen met dit Keurmerk. Koop je het product met dit keurmerk bij een van de 4 partijen in Nederland? Dan ben je er zeker van dat je zorgeloos kunt genieten van een goed product!

Waarom zijn refurbished producten zo populair?

De reden dat refurbished producten steeds populairder wordt is allereerst omdat de producten zelf steeds beter bekend staan. Bij de grootste retailers liggen vandaag de dag zelfs refurbished iPhones in de schappen en dat laat zien dat ook zij de producten vertrouwen. Het grote voordeel vergeleken met nieuw is natuurlijk de enorme prijsbesparing die je kunt maken. Naast dat het op productbasis enorm veel geld scheelt kan je een refurbished product ook ouder kopen. Zo presteert een refurbished iPhone 12 in 2024 nog uitstekend en vergelijk je de prijs van een iPhone 12 met een iPhone 15 dan snap je waarom veel mensen kiezen voor een refurbished toestel. Zo kun je bij Fixje een iPhone 12 kopen vanaf €379. De prijs van een nieuwe iPhone 15 is €969 en vergelijk je deze twee producten alleen op de prijs dan snap je direct waarom refurbished enorm populair is.

apple producten
Foto door Pixabay

Waar let je op bij het kopen van een refurbished product?

Ben je zelf van plan om ook jouw Apple collectie uit te breiden met een nieuwe iPhone, iPad of misschien wel een Apple Watch? Let dan goed op bij het kopen van dit product. Tussen verschillende aanbieders zijn grote verschillen. Het is belangrijk om hier goed op de hoogte van te zijn. Houd rekening met het volgende:

  • Garantie: de garantie is eigenlijk het meest belangrijk bij het kopen van een refurbished apparaat. Controleer de looptijd van de garantie goed. De meest betrouwbare aanbieders geven een garantie van twee jaar en dat is zelfs langer dan dat je op een nieuwe iPhone standaard krijgt. 
  • Keurmerk(en): bekijk goed over het bedrijf ook over relevante keurmerken beschikt. Zo kan bijvoorbeeld het Refurbished Keurmerk een toegevoegde waarde zijn wanneer je zekerheid wilt. Daarnaast zijn ook algemene keurmerken zoals het Thuiswinkel Waarborg erg relevant.
  • Levertijd: wanneer je het refurbished product snel in huis wilt hebben is het handig om ook naar de levertijd te kijken, deze kan erg uiteen lopen. De snelste levermethodes leveren vaak dezelfde dag, langzame verzendmethodes kunnen meer dan een hele week duren.
  • Beoordelingen: het lezen van beoordelingen wordt niet door iedereen gedaan. Toch is dit erg belangrijk. Door beoordelingen te lezen krijg je een goed beeld wat klanten van het bedrijf vinden. Presteert een bedrijf slecht? Dan ga je dit zeker lezen in de beoordelingen!

Land van herkomst: tegenwoordig is het heel normaal dat producten ook uit het buitenland worden geleverd. Zeker wanneer een apparaat gekocht wordt via een platform is de kans aanwezig dat deze uit een ander land in Europa komt. Bij eventuele problemen kan het versturen naar het buitenland bij een retourzending of een reparatieaanvraag extra problemen opleveren.

Lees ook deze blogs

Footer3
Foto door Pixabay
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.